Help needed με TopSwitch SMPS

R

Rajo

Guest
Έχω σχεδιάσει ένα SPMS χρησιμοποιώντας Top-οικογένεια Switch ΙΙ από Power Integartions.Τάση εξόδου είναι 12.5V, και η ισχύς είναι 25W.Η ανατροφοδότηση Ι χρήση είναι opto/Tl431 ανατροφοδότηση.
Το πρόβλημά μου είναι ότι ο διακόπτης εισέρχεται auto-restart λειτουργία όλη την ώρα, να πάρει τόσο υψηλές όσο 3.8V στην έξοδο κατά τη διάρκεια της "κανονική λειτουργία".Αυτό σημαίνει ότι το κύκλωμα ανάδρασης δεν λειτουργεί, φυσικά.

Κοίταξα την τάση φυγής και φαίνεται σχεδόν τέλεια - δεν υπάρχει θόρυβος, ακόμη και μη-up αιχμές τάσης, όταν το διακόπτη σβήνει.

Αυτό που βλέπω, και φαίνεται να είναι η πηγή του προβλήματος μου είναι, ότι μετά από μια τακτική μετάβαση σε κύκλο, το superseceding 3-4 για

κύκλοι είναι αρκετά σύντομη, θα μπορούσε κανείς να πει ελάχιστο, αυτό νομίζω ότι είναι ο λόγος ότι η τάση εξόδου δεν πάει αρκετά υψηλή, δεδομένου ότι

πολύ σύντομα μπαίνει αυτόματη επανεκκίνηση.Το ίδιο θα συμβεί αν αποσυνδέεται η προκατάληψη εκκαθάρισης.

Η τοπολογία χρησιμοποιώ είναι από το σχεδιασμό αναφοράς 204α, μόνο οι διαφορές είναι R4 (αντί 40k), C1 (22U), D2 (MUR820), και C3 (100U).Ο διακόπτης είναι Top224.

Είμαι σε ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα με αυτό, καθώς και κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί.Έκανα πολλά εγώ προσπάθησα, προσθέτοντας πυκνωτές σε έλεγχο και την πηγή κλπ. καρφίτσα αλλά μάταια ακόμη

Είμαι επισυνάπτοντας την τοπολογία του SMPS

Πρώτα θα πρέπει να ελέγξετε όλες τις συνδέσεις, τι γίνεται με C2 1000mF είναι το ίδιο, τότε ελέγχει την πόλωση των περιελίξεων που είναι κρίσιμες και τρίτη την επαλήθευση της OPTOCOUPLER (αλλαγή είναι καλύτερη) και ρίξτε μια ματιά στην τοπολογία του PCB που υπάρχουν κριτήρια που πρέπει να applyed.Και κάτι ακόμα ποιο είδος μετασχηματιστή πυρήνα χρησιμοποιείτε, είναι καλή για 100KHz και έκανε κάνατε την περιέλιξη με ελάχιστη παράσιτο επαγωγή;

Από την εμπειρία μου με αυτές τις συσκευές, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε πάρα πολύ αυτεπαγωγή διαρροής στην περιέλιξη σας (συνήθως το αποτέλεσμα των προχειρότητα περιελίξεων / κατασκευή, αλλά ότι θα εμφανιστεί ως V αιχμές για τη διαρροή).Βρήκα τους επίσης σε πολύ ευαίσθητα με το ποσό της τρέχουσας magnetizing χρειάζεται σε καμία ιδιαίτερη σχεδίαση μετασχηματιστή.Είναι πιθανό ότι αυτό θα προκαλέσει την εσωτερική τρέχουσα υπέρβαση του ορίου πρόωρα και με την επαναφορά της συσκευής είναι η ίδια.

Ένας τρόπος για να μάθετε είναι να παραμείνουμε ακροδέκτη στο πλαίσιο διαρροή και να τηρούν την κλίση της ανόδου της τρέχουσας κατά το χρονικό διάστημα που ο διακόπτης είναι σχετικά, και να ελέγξει για τυχόν απότομη αύξηση στην κλίση της τρέχουσας (υποδειχθούν τυχόν κορεσμού του πυρήνα ή σε άλλους όρους, όπου η εκκαθάριση αρχίζει να δρα περισσότερο σαν ένα κομμάτι σύρμα και όχι επαγωγή) ή ως εναλλακτική δοκιμή, τοποθετήστε μια αντίσταση ισχύος σε σειρά με τη διαρροή για να μειωθεί το ρεύμα κορυφής.Εάν η μονάδα θα συμπεριφέρεται (θα είναι σε μειωμένη thru-που φυσικά) ξέρετε πού να κοιτάξετε.Η εικασία μου είναι η τρέχουσα Mag είναι πολύ υψηλό.

Ένα τελευταίο πράγμα: το αστέρι-συνδέσεις εδάφους σημείο για την πηγή είναι πολύ σημαντικό!

Νομίζω ότι η σημερινή Mag είναι πολύ υψηλό,
ίσως είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το ungap φερρίτη για μετασχηματιστή, το πρόβλημα σε κάθε περίπτωση είναι στο μετασχηματιστή.

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για την ανατροφοδότηση.Έχω απομακρυνθεί η μετάβαση από το PCB και θα κάνει κάποια παρέμβαση στο PCB, όσον αφορά τη σύνδεση πηγή, ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι η λύση.Αν δεν είναι, τότε θα ελέγχει το μετασχηματιστή.

Thanx και πάλι, ας μου επιτραπεί να έρθουν και πάλι με τα αποτελέσματα

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back