help...encoder / αποκωδικοποιητή

F

fhl

Guest
Γεια σε όλους! καλά ... σκέφτομαι ενός συστήματος για ένα έργο. βασικά η ιδέα έχει ως εξής: για το μέρος μετάδοση? αυτό αποτελείται από την ενότητα RF Tx, κωδικοποιητή και βουτιά διακόπτη. τον διακόπτη θα ρυθμίσετε την διεύθυνση πομπό, ιεροτελεστία; αυτή τη διεύθυνση πρέπει να ταιριάζει με τη διεύθυνση του κυκλώματος αποκωδικοποιητή στο Rx. στο Rx, θα λάβει τα δεδομένα / σήμα από το Tx. εάν δεν υπάρχει λάθος ή απαράμιλλη διεύθυνση, τα στοιχεία / σήμα θα αποκωδικοποιούνται από τον αποκωδικοποιητή. τα δεδομένα θα φιλτράρονται (τι είδους φίλτρο θορύβου στην πραγματικότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί;) και σταθεροποιήθηκε. τότε τα δεδομένα / σήμα θα χρησιμοποιηθεί ως το I / P (για το μικροελεγκτή) για να προκαλέσει κάποια μονάδα ελέγχου. δεδομένου ότι η γνώση μου περιορίζεται σε αυτή, τα ερωτήματα είναι: α) είναι ο κωδικοποιητής / αποκωδικοποιητής για την ασφάλεια μόνο ... σε περίοδο που λαμβάνουν μόνο το σωστό μήνυμα και να αποτραπεί η παρέμβαση των unwanting σήματος για την ανωτέρω κατάσταση; β) πώς αγώνα τον διακόπτη; Είμαι το είδος του θαμπώματος αγώνα it.how λειτουργεί πραγματικά ... με τον όρο κωδικοποιητή / decoder..in από τη ρύθμιση ορισμένων διεύθυνση για το σήμα (RF). TQ

Δεν είναι σαφές τι είδους κωδικοποιητή / αποκωδικοποιητή πράγμα μιλάτε. Σκέφτεστε τηλεχειριστήριο για κλειδαριά της πόρτας αυτοκινήτου (μπορεί να χρησιμοποιήσει DIP διακόπτες για τη ρύθμιση κωδικό κλειδώματος);

καλά ... hehe ...... τον εαυτό μου, επίσης δεν είναι τόσο σίγουροι ....:| [size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 8 λεπτά: [/color] [/size] ok ... τότε, κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι πραγματικά ο σκοπός του κωδικοποιητή / αποκωδικοποιητή στη μετάδοση RF; και τι είναι στην πραγματικότητα η αίτηση για βουτιά διακόπτη; ίσως ... u μπορεί να αφορά πάνω από το πρόβλημά μου. ΔΠ .... πραγματικά χρειάζονται τη βοήθειά:)

καλά, απλά να προσθέσω ... Απ 'ότι ξέρω .... η λειτουργία του κωδικοποιητή και αποκωδικοποιητή είναι να αποτραπεί η αδέσποτα σήμα της ίδιας συχνότητας. έτσι ώστε, το RX θα λάβει μόνο του εκπεμπόμενου σήματος και όχι άλλο σήμα της ίδιας συχνότητας. ιεροτελεστία; έτσι .... ποια είναι η λειτουργία του διακόπτη βουτιά σε αυτό το θέμα;

FHL:
από ό, τι ξέρω .... η λειτουργία του κωδικοποιητή και αποκωδικοποιητή είναι να αποτραπεί η αδέσποτα σήμα της ίδιας συχνότητας. έτσι ώστε, το RX θα λάβει μόνο του εκπεμπόμενου σήματος και όχι άλλο σήμα της ίδιας συχνότητας. ιεροτελεστία?
δικαίωμα
έτσι .... ποια είναι η λειτουργία του διακόπτη βουτιά σε αυτό το θέμα;
Ο διακόπτης DIP χρησιμοποιείται για να παράγει τον κώδικα για το σήμα σας, το οποίο θα πρέπει να είναι ίδια και στα δύο κωδικοποιητή και πλευρά αποκωδικοποιητή Εάν ο κωδικός είναι διαφορετικός ο δέκτης δεν θα recieve / αποκωδικοποίηση του σήματος ελέγχει αυτούς τους συνδέσμους για κωδικοποιητή / αποκωδικοποιητή ICs και τις εφαρμογές τους (δεν είμαι σίγουρος αν είναι για τη μετάδοση RF http://www.holtek.com/pdf / consumer/2_12ev110.pdf

Ακριβώς για να διευκρινίσει. Δεν μπορείτε να κωδικοποιήσει RF τη διαφοροποίηση είναι κωδικοποιημένα. Δέκτης λαμβάνει οποιαδήποτε RF σήμα της ίδιας συχνότητας, αλλά μόνο το δικαίωμα κωδικοποιημένο σήμα διαφοροποίηση θα πρέπει να φθάσει σε δέκτες εξόδου. Purpouse της DIP swiches είναι να διευκολύνει τον καθορισμό κώδικα. Ο δέκτης έχει Μικροδιακόπτες πάρα πολύ γιατί Zhe κωδικό δέκτης πρέπει να είναι το ίδιο με τον κωδικό του πομπού. Αυτό είναι το πώς γίνεται σε απλό τηλεχειριστήριο RF controlle που συνήθως λειτουργούν σε 433MHz, ανάλογα με κανονισμούς της κάθε χώρας. Για να πούμε και πάλι RF δεν μπορεί να κωδικοποιηθεί μόνο σήμα διαμόρφωσης μπορεί να είναι.

ευχαριστώ:) yup ... μόνο διαμορφωμένο σήμα μπορεί να κωδικοποιηθεί. όπως του εκπεμπόμενου σήματος που λαμβάνει η Rx ... θα αποκωδικοποιηθεί από τον αποκωδικοποιητή. Θα ήμουν ευτυχής εάν περισσότερα παιδιά u εκεί που θέλετε να μου πείτε ... περίοδό του διακόπτη DIP n κωδικοποιητή / decoder.tq

Coder και αποκωδικοποιητή ζευγάρι μπορεί να Holtek HT12D και HT640. Και οι δύο χρειάζονται Μικροδιακόπτης ή jumpers για τον καθορισμό ή την ευκολία κωδικό κλειδώματος αλλαγή. Κώδικας μπορεί να ρυθμιστεί απλά allso με συγκόλληση κατάλληλων επαφών.

Ευχαριστώ για την αφήγηση μου για το IC HT12D: Δ. Επειδή δεν το έχω γνωστό, επέλεξα να προγραμματίσετε τη χρήση C και AVR MCU για την κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση του σήματος RF. το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο, ακόμα εχετε πήρε ένας ικανοποιημένος αποτέλεσμα λόγω του θορύβου ht12d φύλλου μου δίνει μια καλή συμβουλή να στείλει 3 φορές τα δεδομένα? τότε, στο τερματικό του δέκτη, να τις συγκρίνει με τις αποθηκευμένες εντολές. Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι thourough, υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία, όταν οι 3 έλαβαν bytes είναι λάθος? τότε δεδομένα επαναποστολή απαιτείται: ((δυστυχώς, ο χρήστης δεν είναι στην ευχάριστη θέση να πατήσετε ένα κουμπί πολλές φορές για να ορίσετε μια εντολή) ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, plz!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back