gm id μέθοδος

C

Chan-Hsiang Weng

Guest
όταν προσομοιώνουν το κύκλωμα, και το οικόπεδο gm / Id εναντίον Id / W, th Vds πρέπει να καθοριστεί.

αλλά πώς μπορεί να διορθωθεί;;συνθήκες προσομοίωσης μου είναι tsmc18rf και η χρήση μιας ενιαίας NMOS.

VDD = 1.8V, Ιβ = 2mA, RL = 159, C = 10pF, ακριβώς την ίδια κατάσταση με την ελεημοσύνη Μπόρις

αλλά διαφορετική διαδικασία, πώς πρέπει να κάνω για να καθορίσουν VDS;;μόνο συν ένα ιδανικό VDS μεταξύ

διαρροή και πηγή;;Νομίζω ότι αυτό είναι παράλογο.θα μπορούσε κάποιος να απαντήσει με το

ερώτηση;ευχαριστώ

Rozwiązanie Veeam Availability Suite, które będie dostępne w lecie 2014, to pakiet gwarantujący dostępność wszystkich aplikacji i danych w dowolnym czasie i miejscu. W ten sposób Veeam wprowadza nową kategorię rozwiązań, która pozwala na osiągnięcie tego, czego nie potrafią tradycyjne rozwiązania do ochrony danych i zarządzania kopiami zapasowymi - zapewnia ciągłość funkcjonowania firmy (Always-on Business).

Read more...

Αφαιρέστε την αντίσταση φορτίου.

Ο παρακάτω σύνδεσμος θα μπορούσε να helpfu.
http://www.cisl.columbia.edu/grads/anu/ta/ee6312/S07/hw2_S05.html

Νομίζω ότι στο οικόπεδο gm / ID Vs Normalized τρέχουσα Vds δεν είναι σταθερό.
ΤΟ οικόπεδο gm / ID Vs ID / W μια δίοδο συνδεδεμένη (στραγγίζουμε και shorted πύλη) dof διαμόρφωση των τρανζίστορ χρησιμοποιείται.και η τάση τροφοδοσίας που συνδέονται με διαρροή με sweep από το 0 έως (ας πούμε) VDD.
Διαβάστε το ακόλουθο συνημμένο έγγραφο (3ο τμήμα).Νομίζω ότι αυτό θα είναι χρήσιμο να U.
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Νομίζω ότι θα πρέπει να συνδέσετε NMOS ως δίοδος

Id / W εναντίον gm / Id δεν εξαρτάται από την πρώτη παραγγελία για Vds, η οποία είναι αρκετά αρκετά ακρίβεια για σκοπούς σχεδιασμού.Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε να συνδέσετε πύλη για διαρροή ή μπορείτε να καθορίσει μια τάση για την πηγή της διαρροής, ένα άλλο για την πύλη και το σκούπισμα μία πύλη.Αλλά να είστε προσεκτικοί για να κρατήσει το τρανζίστορ σε κορεσμό.Αν τον συνδέσετε ως δίοδος είναι πάντα σε κορεσμό.

Id / W εναντίον gm / Id δεν εξαρτάται από την πρώτη παραγγελία για Vds
γεια Sutapanaki, μπορεί u plz να μου πείτε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες ....
Αυτό που έχω δει είναι ως επί το πλείστον δίοδος συνδέεται confuration χρησιμοποιείται για την τρέχουσα οικόπεδο οικόπεδο πυκνότητα.
Ωστόσο, για subthreshold περιοχή πυκνότητα ρεύματος Οικόπεδο είχα χρησιμοποιήσει σταθερές προκατάληψη σε φυγή.και veriable σε gate.Eventhough Gm / ID Id Vs / W χρησιμοποιείται για όλες τις περιφέρειες τρανζίστορ.

Θα προσπαθήσω να σας δώσω ένα είδος ενός χεριού-κουνώντας εξήγηση.Φανταστείτε ένα τρανζίστορ με Vds = 0 και Vgs> Πέμπτο.Προφανώς triode περιοχή της λειτουργίας και το ύψος της ανωτέρω Vgs Πέμπτο καθορίζει πόσο παχύ το κανάλι θα είναι δηλαδή πόσο φορτίο που έχουμε εκεί.Τώρα αρχίσει να αυξάνεται με την Vds.Όταν Vds = Vdsat, το κανάλι τσιμπήματα από την πλευρά της διαρροής και τρανζίστορ πηγαίνει σε κορεσμό, αλλά έχουμε ακόμη το σύνολο της Vds ολόκληρη κανάλι.Περαιτέρω αύξηση Vds θα κινηθεί το τσίμπημα-off σημείο προς την πηγή.Η τάση σε όλη την καναλιού εξακολουθεί να είναι περίπου Vdsat και η διαφορά μεταξύ Vds και Vdsat πέφτει σε όλη την περιοχή μεταξύ εξάντληση την άκρη του καναλιού και τη διαρροή.Id αλλά εξακολουθεί να είναι κυρίως ορίζεται από την επιβάρυνση από το κανάλι δεν την περιοχή εξάντληση και από το ποσό των Vgs.Έτσι είναι η GM.Έτσι, η GM δεν αλλάζει με Vds, Id δεν αλλάζει με Vds και gm / Id δεν αλλάζει με Vds.Φυσικά αυτό είναι πολύ ιδανική περίπτωση.Υπάρχουν δεύτερο αποτελέσματα προκειμένου αρέσει DIBL που φέρνουν σε κάποια εξάρτηση από gm / Id για Vds, αλλά πιστεύω ότι αυτά θα μπορούσαν να αγνοηθούν.
Μια πιο μαθηματική εξήγηση και αν υποτεθεί πλατεία τρανζίστορ δίκαιο:
Id = K (Vdsat) ^ 2 (1 lambda.Vds) (1)
gm = di / dVgs = 2KVdsat (1 lambda.Vds) (2)
από (1) και (2) εξής:

gm / Id = 2/Vdsat

και δεν εξάρτηση από Vds.

Σε subthreshold το τρανζίστορ MOS είναι περισσότερο σαν μια διπολική με ασθενή εξάρτηση από Vce ή Vds πάρα πολύ.Έτσι, δεν έχει σημασία πόσο κάνετε προσομοιώσεις σας - δίοδος που συνδέονται είτε με σταθερή πηγή τάσης διαρροής θα πρέπει να λάβετε συγκρίσιμα αποτελέσματα.Ωστόσο, αν βάλετε κατά λάθος το τρανζίστορ το triode, τότε θα έχετε επίσης κάποια εξάρτηση από Vds.rajivbhatia έγραψε:

Id / W εναντίον gm / Id δεν εξαρτάται από την πρώτη παραγγελία για Vds

γεια Sutapanaki, μπορεί u plz να μου πείτε αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες ....

Αυτό που έχω δει είναι ως επί το πλείστον δίοδος συνδέεται confuration χρησιμοποιείται για την τρέχουσα οικόπεδο οικόπεδο πυκνότητα.

Ωστόσο, για subthreshold περιοχή πυκνότητα ρεύματος Οικόπεδο είχα χρησιμοποιήσει σταθερές προκατάληψη σε φυγή.
και veriable σε gate.Eventhough Gm / ID Id Vs / W χρησιμοποιείται για όλες τις περιφέρειες τρανζίστορ.

Πώς να πάρετε gm χρησιμοποιώντας προσομοιωτής φάντασμα;

holddreams έγραψε:

Είναι αυτά που λες 2D δεδομένα μήτρα codes.if αυτό είναι το i ερώτησή σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Απλά συνδέστε τη διαρροή για να VDD και πηγή για GND.
Don t ανάγκη καμία αντίσταση.

holddreams έγραψε:

Να αναφέρει το έγγραφο που παρέχεται από amitjagtap (GM-id-examples.pdf), σελίδα 4, σελίδα και 7 (Φυσική Gain Simulation), ποιος είναι ο λόγος που gm * ro θα μειωθεί μετά από ορισμένες vds τάσης = 1,6 ή έτσι, στην περίπτωση αυτή ?Επίσης, σύμφωνα με το στάδιο του 2, πώς μπορούν να ληφθούν εναντίον της deritive Id Vds από την datapoints εξόδου SPICE, εμείς έπρεπε να αποτελέσει το βήμα εξόδου αρκετά μικρή ώστε η deritive θα είναι προσεγγιστικά (Id (ν)-Id (n - 1)) / (Vds (n)-Vds (n-1));

Ευχαριστώ,

gm * σταγόνες ro λόγω της μείωσης των οχημάτων για υψηλή Vds.Θα μπορούσαν να υπάρχουν διαφορετικά αποτελέσματα γι 'αυτό - διαρροή στην ουσία λειτουργεί σαν μια δεύτερη πύλη αύξηση Id, επίσης, μεγαλύτερη VDB σημαίνει ανατροπή των σημερινών μέσω της διαρροής-διασταύρωση χύδην (για τις σύγχρονες τεχνολογίες).Ενδεχομένως και κάποιο αποτέλεσμα σαν γροθιά-μέσω όταν το μήκος του καναλιού είναι πολύ μικρή.Εν ολίγοις, οι αυξήσεις Id για την τριτοβάθμια Vd και ro σταγόνες.
Για το παράγωγο - κάθε καλό προσομοιωτής πρέπει να έχει μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, όπου μπορείτε να κάνετε τα παράγωγα και άλλες πράξεις μαθηματικά.Δεν θα έπρεπε να είναι μια μεγάλη διαπραγμάτευση.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back