Fuzzy Logic απλό κομψό. Γιατί δεν είναι PUPULAR;

E

eltonjohn

Guest
Είμαι σχεδιασμό ενός Brushless DC κινητήρα ελεγκτή .. Και μέχρι τώρα άρχισα με την προσέγγιση PID imlemented σε λογισμικό .. . Αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι το είδος των καθηκόντων που θα μπορούσε να γίνει εύκολα με Fuzzy Logic .. Έτσι άρχισα να αναζητήσουν ΕΡΓΑ .. και προϊόντα με βάση αυτή την προσέγγιση .. Προς έκπληξή μου, η περιοχή αυτή είναι ένα είδος δεν αποτελούν τις κύριες STREAM, υπάρχουν λίγες FUZZY περιβάλλοντα λογική .. ΕΚΤΟΣ MATLAB και FUZZYTECH .. δεν υπάρχει ειδικός προσομοιωτής άλλα ΥΨΗΛΗΣ περιβάλλον προσομοίωσης έχει τέλος .. Έτσι, μου φαίνεται ότι η περιοχή δεν κατάφερε να απογειωθεί. Είναι τώρα στην ίδια κατάσταση ως νευρωνικά ΔΙΚΤΥΑ .. Είναι κρίμα, επειδή είναι ένα όμορφο και απλό εργαλείο που μπορεί να λύσει ένα πλήθος αναγκών ελέγχου .. .. I could't βρήκε κανένα έγγραφο όπου τόσο PID τεχνικές και ασαφούς λογικής ήταν COMPAIRED σε πραγματικές εφαρμογές ... ίσως να είναι στα ιαπωνικά!

Γεια σας Είμαι επίσης interessed στο θέμα. Μετά από μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Υπάρχουν πολλά ppl θεωρητική ανάπτυξη εφαρμογών ασαφής, αλλά είναι δύσκολο να βρεθεί ένα σχέδιο ελέγχου beased σε αυτό. Το πρόγραμμα «μωρολογώ" από την Motorola με βιβλιοθήκες για την 68HC05, 68HC11, 68HC16, 68000 και ANSI C είναι μία εναλλακτική λύση για την Fuzzytech λογισμικού. Με αυτό το πρόγραμμα τα Windows 3.1, μπορείτε να το μάλλον ή ήττον οπτικά το σχεδιασμό και την επαλήθευση της διαδικασίας fuzzification, τους κανόνες και την de-fuzzification διαδικασία. Με φιλικούς χαιρετισμούς Pendragon

Ασαφής λογική και nueral δίκτυα στο σύνολό τους εντάσσονται στην ευρύτερη οικογένεια που ονομάζεται υπολογιστική νοημοσύνη. Είναι δημοφιλής απλά επειδή είναι υπερβολικά περίπλοκη, δηλαδή ακριβά. Πολλοί πρωταγωνιστές τους δούμε ως υπερβολή για μια απλή εργασία. Τέλος πάντων, ασαφής λογική δεν είναι απαραιτήτως καλύτερη από την κλασική PID. Για το ένα, το PID είναι απλή, ώριμη τεχνολογία που λειτουργεί πραγματικά καλά για πάνω από 90% του συνόλου των αναγκών του ελέγχου. Γιατί χρειαζόμαστε μια εξωγενής τεχνολογία η οποία απαιτεί ίσως περισσότερο συντονισμό και περισσότερους πόρους; ΙΜΟ, ασαφής λογική έχει γενικά χειρότερη απόδοση από τις κλασικές PID. Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι ασαφούς λογικής επιτρέπει τη μοντελοποίηση των συστημάτων που δεν έχουν προφανείς εισόδους, δεδομένου ότι επιτρέπει τη χρήση των γλωσσικών μεταβλητών.

Τέλος πάντων, ασαφής λογική δεν είναι απαραιτήτως καλύτερη από την κλασική PID. Για το ένα, το PID είναι απλή, ώριμη τεχνολογία που λειτουργεί πραγματικά καλά για πάνω από 90% του συνόλου των αναγκών του ελέγχου. Γιατί χρειαζόμαστε μια εξωγενής τεχνολογία η οποία απαιτεί ίσως περισσότερο συντονισμό και περισσότερους πόρους;
Λοιπόν, το χρειαζόμαστε για το 10% ότι δεν μπορείτε να λύσετε με PID, φυσικά. Επιπλέον, ο έλεγχος είναι ασαφής διείσδυση στις αγορές όπου PID είναι εντελώς άχρηστο και είναι επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για τους ειδικευμένους μηχανικούς για να κάνουν πάρα πολλά χρήματα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα της ασαφούς χρήσης, αλλά εγώ θα πάρει μόνο ένα: http://www.iitb.fraunhofer.de/servlet/is/4017/ICRA2003.pdf Μετάβαση ασαφή, νεαρός άνδρας! : D / Ράμπο

Γεια σας Σήμερα κάνω μια άλλη αναζήτηση στο διαδίκτυο. Υπάρχουν εναλλακτικά εργαλεία για να fuzzytech ή MatLab, αλλά είναι επίσης ένα εμπορικό διόδια. Εδώ μπορείτε να βρείτε δωρεάν εργαλεία ανάπτυξης σε ασαφείς ή νευρο-ασαφή συστήματα: - UNFUZZY 1,2 - hxxp :/ / www.ing.unal.edu.co/ ogduarte ~ / - Λογισμικό για την ανάλυση, το έργο, προσομοίωση και την εφαρμογή της λογικής των ασαφών συστημάτων . - FFLL - hxxp :/ / ffll.sourceforge.net / - Η Ελεύθερη Ασαφή Λογική Βιβλιοθήκη (FFLL) είναι ένα open source βιβλιοθήκη ασαφούς λογικής τάξης και API που έχει βελτιστοποιηθεί για την ταχύτητα κρίσιμες εφαρμογές, όπως τα βιντεοπαιχνίδια. - Xfuzzy 3,0 - hxxp :/ / www.imse.cnm.es/Xfuzzy/ - Η ανάπτυξη του συστήματος ασαφούς Xfuzzy περιβάλλον ενσωματώνει μια σειρά από εργαλεία που διευκολύνουν το χρήστη να καλύπτει τα διάφορα στάδια που εμπλέκονται στη διαδικασία σχεδιασμού της ασαφούς λογικής με βάση συμπερασμού συστήματα, από την αρχική περιγραφή τους έως την τελική εφαρμογή τους σε άλλο εμπορικό εργαλεία όπως το Matlab ή fuzzyTech: - FIDE - hxxp :/ / www.aptronix.com/fide/- Ασαφής Συμπερασμός Περιβάλλον Ανάπτυξης) είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για την ανάπτυξη της ασαφούς λογικής- με βάση το σύστημα. Fide παρέχει μηχανικών συστημάτων με τα πλέον αποτελεσματικά εργαλεία ασαφούς στη βιομηχανία. Φιλικά Pendragon

CHECKMATE φαίνεται να δείχνουν στατιστικά Thara δεν είναι σαφές για μένα. Αυτό είναι ό, τι έγραψα, δεν ήταν ποτέ σε θέση να βρει comparaisons μεταξύ των δύο μεθόδων. Το πρόβλημα της bigguest PIDS TUNING είναι και φαίνεται να είναι η δύναμη της ασαφούς λογικής. Από την άλλη πλευρά εφαρμογή των συστημάτων FUZZYLOGIC γίνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή σφαίρα. PIDS Πού μπορεί να είναι τόσο γίνεται σε ψηφιακή και σε αναλογική μορφή. Ίσως αυτή είναι η πραγματική εξήγηση. Γιατί PID είναι πιο δημοφιλής με τους ανθρώπους ελέγχου ισχύος. Έχω δει τώρα Ασαφή Συστήματα λογική εφαρμόζεται σε FPGAs. Αυτό θα μειώσει τις ανάγκες από το σημείο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ άποψη και θα αυξήσει την ταχύτητα αντίδρασης αυτού του είδους τη λογική.

Η ασαφής λογική είναι πιο puoular στην Ιαπωνία και την Άπω Ανατολή, επειδή οι άνθρωποι εκεί σκέφτονται με τρόπο ασαφή. ενώ σε ΗΠΑ και ΕΕ η Boolean λογική εξακολουθεί να είναι ο τρόπος σκέψης, για να μην αναφέρουμε την κακή έννοια της λέξης ασαφούς στα αγγλικά. δείτε ασαφούς λογικής εγχειριδίου από τον κόμη COX

Ασαφής PID είναι μια καλή επιλογή νομίζω. μπορεί να βελτιώσει την qualilty του όλου συστήματος. με κάποιο τρόπο, μπορούμε να απλοποιήσει τον τρόπο υπονοώντας ασαφής και defuzzy. εγώ προσπαθώ να το συνειδητοποιήσουμε.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back