Fried ωμόμετρο κύκλωμα του Vellman DVM890F

R

ro0ter

Guest
Γεια σε όλους, είμαι ο υπερήφανος ιδιοκτήτης ενός Vellman DVM890F αλλά δυστυχώς δεν μπορώ `t φαίνεται να μετρηθεί με ακρίβεια αντιστάσεις πια. Στην πραγματικότητα μπορεί να `t μέτρο αντιστάσεις σε όλα, έχω πολύ θόρυβο όταν το πράξει. Μετά από μερικές μέρες αποφάσισα να το ανοίξετε και εγώ σκαμμένα μέσα για μισή ώρα. Στη συνέχεια διαπίστωσε ότι η γραμμή που αντιστοιχεί στο 200MegaOhm είναι φρυγανισμένο (να καούν). Ελπίζω ότι θα μπορέσω να το φτιάξω με αγώγιμο χρώμα ασημί. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούσα να δω τίποτα για το κύκλωμα του σκάφους, έχω ελεγχθεί προσεκτικά αλλά δεν μπόρεσα να διαπιστωθούν τυχόν άλλες ανωμαλίες. Δεν σπάσει αντιστάσεις, πυκνωτές δεν πρησμένο, δεν εξερράγη τρανζίστορ. Παρακαλώ να με βοηθήσει να διορθώσετε πολύμετρο μου, χρειάζομαι πραγματικά. Σας ευχαριστούμε Εδώ, μερικές φωτογραφίες με το Διοικητικό Συμβούλιο πολύμετρο μου `και closeup του προβλήματος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που άνοιξε (αν η αλλαγή μπαταρίας doesn `t μετράνε), οι λευκές περιοχές είναι από τη διαδικασία παρασκευής. [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 67282 [/attach] [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 67283 [/attach] [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 67284 [/attach]

Αυτό είναι αρκετά δύσκολο για την ανοικοδόμηση της περιοχής PCB, πρέπει να ελέγξετε (αντικατάσταση) και Q1 και D12, δείτε τα συνημμένα διαγράμματα.

Σας ευχαριστώ, mister_rf, I `ll προσπαθήσει να εξακριβώσει Q1 και D12. Q1 είναι ένα s9013h αλλά δυστυχώς εγώ don `t γνωρίζουν τις προδιαγραφές του D12. Εάν έχετε περαιτέρω λεπτομέρειες, I `ll να είναι ευγνώμονες. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι κέρδισε `t μέτρο καμία αντίσταση (όχι μόνο το 200ko). Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα καλώδιο κροκόδειλος και απευθείας σύνδεση τα κατάλληλα τερματικά, το ωμόμετρο εμφανίζει πλασματική θορυβώδη δεδομένα. Η ενότητα της συνέχειας λειτουργεί όπως αναμένεται. I `ll πάρει πίσω με λεπτομέρειες. Ευχαριστώ και πάλι, ro0ter

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Μπορούσα να `t δούμε τι D12 είναι στο συνημμένο σχέδιο.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back