FBUS / MBUS

R

rik

Guest
Είμαι χρησιμοποιώντας το Nokia 3310 ως μόντεμ GSM σύνδεση με PC σειριακή θύρα COM2 μου χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο δεδομένων. Το καλώδιο δεδομένων που είμαι με τη χρήση έχει 4 ακίδες στο handphone τέλη σύνδεσης. Πώς μπορώ να διακρίνει αν καλώδιο μου είναι FBUS ή MBUS ar ίσως τόσο FBUS / MBUS; Άκουσα ότι η ΑΤ εντολές μπορεί να στείλει τη χρήση MBUS, είναι αλήθεια; Προσπάθησα στέλνοντας εντολές AT στο My Nokia 3310 χρησιμοποιώντας HyperTerminal, αλλά δεν δίνει καμία απάντηση πίσω στο παράθυρο μηνυμάτων του HyperTerminal όπως εγώ θα πρέπει να λαμβάνει «ΟΚ» επέμβαση κάθε φορά που πληκτρολογώ ATZ και πατήστε το πλήκτρο ENTER. Μπορεί pls κάποιος να με βοηθήσει με αυτό ...

ότι είναι αλήθεια ότι η AT εντολές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε MBUS ανακοίνωση σχετικά με Nokias. Δεν είχα δοκιμάσει τίποτα ακόμα αλλά είμαι σχεδιασμός σχετικά με να κάνει κάτι με MBUS επειδή χρειάζομαι εντολές AT. έχετε ένα σύνολο εντολών για FBUS που μπορείτε να δοκιμάσετε.

traxonja : Πώς μπορώ να ξέρω εάν το καλώδιο δεδομένων μου είναι MBUS ή FBUS ή και τα δύο; Εάν έχω μια 4 pin 3.310 του καλωδίου δεδομένων, το είδος του καλωδίου είναι; Αν είναι δύο τότε πώς μπορώ να χρησιμοποιήσει μόνο MBUS; Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το σύνολο των FBUS εντολές;

Είμαι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις εντολές AT και ανακάλυψα ότι η Nokia 3310 δεν μπορεί να δεχθεί εντολές AT. Έτσι, το άλλαξα σε Nokia 8210. Αγόρασα ένα άλλο καλώδιο δεδομένων πρόσφατα με 4 ακίδες πάρα πολύ. Μπορεί να λειτουργήσει με το τηλέφωνό οξυγόνου Mnager 2. Αλλά ο ιδιοκτήτης καταστήματος που αγόρασα το καλώδιο από το δεν θα μπορούσε να μου παράσχει πληροφορίες για τον τύπο του καλωδίου ήταν ... ειδικά MBUS ή FBUS, ο din έχουν ιδέα. Καθένας ξέρει πώς να προσδιορίσει το είδος του καλωδίου, ή οποιοδήποτε λογισμικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να προσδιορίσετε τον τύπο του καλωδίου δεν είναι; Και επίσης, είναι κάθε programm που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να στείλετε εντολές AT απευθείας στο Nokia μου 8210 και να δούμε την απάντηση από εκεί; Ο καθένας που έχει τη ρωγμή να ActiveComport Serial Toolkit Λιμάνι;

Γεια σου, Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windows API για να κάνει σειριακή comm, σε Visual Basic, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το MS-comm. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπερ τερματικό για να δείτε την απάντηση της κινητής τηλεφωνίας. να γνωρίζετε τον τύπο του καλωδίου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε logomanger να ξέρει ποιος τύπος των καλωδίων που χρησιμοποιείτε. Πυρκαγιά στο Wire: SM2:

ελέγξτε ic στο καλώδιο, συνήθιζα να ίδιο u.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ FBUS και MBUS καλώδια εκεί; Im χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο δεδομένων με σύνδεση 4 pin, που είναι ένα για MBU, καθεμία εκ των FBUS TX και RX και ένα για GND. Η άλλη πλευρά του καλωδίου είναι 9 pin RS-232 γυναίκες. Αν υπάρχει διαφορά σωματικού βάρους των 2 τύπων καλωδίων pls να με βοηθήσει να ανακαλύψετε τι είδους καλώδιο είναι δικό μου; im προσπαθεί να χρησιμοποιήσει FBUS πρωτόκολλο για την επικοινωνία με τη χρήση 3310 89c52. είναι το 9pin RS232 pinout διαφορετικό για το καλώδιο δεδομένων ή είναι το ίδιο με οποιοδήποτε πρότυπο καλώδιο RS232; εάν είναι διαφορετική pls του συναγερμού μου tnx Sathish

Δεν μπορείτε να στείλετε εντολές AT μέσω MBUS ούτε FBUS, να στείλει εντολές σε τηλέφωνα που έχει μόντεμ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο καλώδιο, αυτό που έχει μέσα μικροελεγκτή.

Εάν το τηλέφωνό σας απαριθμούνται (για παράδειγμα με USB DKU-2) που βλέπετε στη Διαχείριση Συσκευών των Windows ότι ένα μόντεμ Nokia απαριθμείται. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο δεξί πλήκτρο του ποντικιού, στη συνέχεια, ιδιότητες δοκιμή, στη συνέχεια, μόντεμ ή κάτι τέτοιο και θα έχετε όλες τις εντολές AT τηλέφωνό σας μπορεί να δεχθεί.

Γεια ΡΙΚ: για την FBUS και MBUS, Nokia 3310 διαθέτει τέσσερις θέσεις υποδοχή κάτω από την μπαταρία ένας από αυτούς είναι: MBUS που είναι half duplex, στέλνει τα δεδομένα και να λάβετε μέσω της ίδιας γραμμής. και υπάρχουν δύο υποδοχή FBUS ένα για μετάδοση και το δεύτερο για λήψη "FBUS Tx & Rx FBUS", FBUS είναι πλήρως αμφίδρομη, γιατί μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει δεδομένα ταυτόχρονα με τα δύο του FBUS Tx & Rx FBUS Εντάξει εδώ που είναι οι καρφίτσες επισημαίνονται σε αυτή την εικόνα, το έχω κατεβάσει από το http://www.embedtronics.com/index.html Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει σας ;-)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back