DSP Επεξεργαστής για Real Time FFT Analyzer

• Thread starter electronic_engineer
  • Start date
E

electronic_engineer

Guest
Γεια σας Παιδιά, είμαι σε μια διαδικασία της επιλογής ενός επεξεργαστή DSP για πραγματικό χρόνο FFT developement αναλυτή οθόνη. Εύρος συχνοτήτων μου αυτή τη στιγμή είναι να 3kHz 150kHz. Είμαι χρησιμοποιώντας ένα 14 bit A / D μετατροπέα για την ψηφιοποίηση των δεδομένων μου. Πρέπει να εκτελέσετε ένα σημείο 2048-FFT. Ψάχνω για ένα συνδυασμό (DSP μικροελεγκτή +) συσκευή, στην πραγματικότητα κάνω τροποποιήσεις στην υπάρχουσα συσκευή που χρησιμοποιούν MCU αλλά χρειάζομαι DSP για την επεξεργασία FFT αλγορίθμου. Χρειάζομαι βοήθεια από τους ηλικιωμένους που έχουν εργαστεί ποτέ στη Ρεάλ αναλυτής FFT χρόνου. Παρακαλώ να μου προτείνει κάποιο επεξεργαστή για την αίτησή μου ώστε να μπορώ να αρχίσει να ψάχνει γύρω. Περιμένουν ανυπόμονα για χρήσιμη απάντηση. BR, EE

[Quote = Jack / / ani] Θα πρέπει να βρείτε αυτό το πρόγραμμα πολύ χρήσιμο: http://www.circuitcellar.com/microchip2007/winners/DE/abstracts/MT1750_Abstract.pdf Χρησιμοποιεί dsPIC να εκτελέσει DSP για είσοδο ήχου. [/quote] Ευχαριστώ για την απάντησή σας Jack, αλλά φοβάμαι, αυτό δεν είναι συμβατό με την αίτησή μου. Είμαι με τη χρήση 14bit ADC, χρειάζεται σημείο FFT 2048. Χρειάζομαι μια δύναμη ful DSP + MCU μονάδα.

Σκεφτείτε συσκευές όπως OMAP L137/138 από TI Έχει ένα ισχυρό επεξεργαστή DSP και έναν επεξεργαστή ARM .... Μπορεί να ταιριάξει u: D

[Quote = Jayakarthick] Σκεφτείτε συσκευές όπως OMAP L137/138 από TI Έχει ένα ισχυρό επεξεργαστή DSP και έναν επεξεργαστή ARM .... Μπορεί να ταιριάξει u: D [/quote] Κάθε ένας συνεργάστηκε με DSP επεξεργαστές για αλγόριθμο FFT, παρακαλώ βοηθήστε με έξω: (

Για ό, τι αφορά την επεξεργασία FFT σχεδόν όλα DSP είναι σε θέση να κάνει αυτό το είδος των εργασιών, τα όρια είναι εφαρμογές απαιτήσεις - σε πραγματικό χρόνο 2048 πόντοι => επιλέξουν έναν επεξεργαστή με ένα κατάλληλο ρυθμό του ρολογιού και τη μνήμη για τη διαχείριση όλων των δειγμάτων - FFT οθόνη => ελέγξτε για έναν επεξεργαστή ο οποίος έχει μια εγγενή υποστήριξη για διασύνδεση βίντεο ή τυποποιημένη διεπαφή έχει την υποστήριξη μιας εξωτερικής εικόνας ΑΝ τσιπ. Στην αίτησή σας υποθέτω ότι η MCU είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση και την οθόνη MMI (Man Machine Interface), αλλά νομίζω ότι μπορείτε να μετακινήσετε όλες τις λειτουργίες μέσα σε ένα επεξεργαστή. OMAPs περιλαμβάνει ένα MCU και ένα DSP και δυνητικά θα μπορούσε να είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντα και τα δύο, αλλά δεν είμαι εμπειρία σε αυτή τη πλατφόρμα. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε την οικογένεια DaVinci η οποία υποστηρίζει τα Windows και το Linux OS ενσωματωμένο (εάν το χρειάζεστε) και είναι σε θέση να εκτελέσει σε πραγματικό χρόνο την επεξεργασία βίντεο γι 'αυτό νομίζω ότι αυτές οι επεξεργαστές είναι εντάξει για την εφαρμογή σας. Ελέγξτε την ιστοσελίδα TI: υπάρχουν πολλές πληροφορίες και ίσως κάποια εφαρμογή σημείωμα για OMAP, DaVinci ή C6000 DSP οικογένειες θα μπορούσε να σας βοηθήσει. Χαιρετισμοί Mowgli

Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Η εφαρμογή μου άλλαξε λίγο, τώρα δεν είμαι διασύνδεση της μονάδας οθόνης, αλλά με χρήση του υπολογιστή για να αναλύσει τα δεδομένα. Νόμιζα ότι η χρήση της σειράς OMAP του μέσου T θα είναι σπατάλη χρημάτων, όπως έχει εξελιχθεί για εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο .. Πήγα μέσω Atmel Diopsis DCP + MCU μονάδα και βρήκε αρκετά χρήσιμο, μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο ( http://www.atmel.com/products/diopsis/overview.asp?family_id=680 ) Νομίζω ότι DSP ρολόι που είναι 100 MHz, είναι αρκετά μεγάλο για να εκτελέσει 2048 FFT σημείο ή ακόμη περισσότερο, τι λέτε; Μια δυσκολία Είμαι αντιμετωπίζουν είναι ότι, δεν θα μπορούσα να καταλάβω την πραγματική μνήμη RAM και ROM momory της συσκευής, κάποια στιγμή δείχνει 370 KB SRAM μνήμη της μονάδας DSP, αλλά στο εσωτερικό δελτίο γραμμένο με αυτόν τον τρόπο .. 1,7 Mbits των on-chip SRAM: - 16 K x 40-bit θέσεις μνήμης δεδομένων (6 προσπελάσεις μνήμης το Cycle) - 8 K x 128-bit διπλής Πρόγραμμα Port θέση μνήμης, που αντιστοιχεί σε ~ 50K DSP Μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσει έξω με το θέμα της μνήμης; Επίσης, θα είναι δυνατό να γίνει αντι aliasing φιλτράρισμα befor υπολογισμού FFT κάνει χρήση αυτής της συσκευής; Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.

Από την προκαταρκτική Par συνοπτικό έγγραφο. 5.3.4 6-λιμάνι On-Chip Σύστημα Μνήμης Δεδομένων 16K * 40-bit on-chip μνήμης => σημαίνει ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε στη μνήμη έως 16K σημείο πλωτά στοιχεία, ως εκ τούτου, δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την αποθήκευση στο εσωτερικό των τιμών σε 2048 να υποβάλλονται σε επεξεργασία από FFT, καθώς και άλλες σταθερές / μεταβλητές που χρησιμοποιούνται από την αίτηση για την εκτέλεση υπολογισμού (π.χ. συντελεστές φίλτρου). Αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξωτερική μνήμη, αλλά η ΝΔ θα τρέχει πιο αργά λόγω της καθυστέρησης στην προσβάσεων στην εξωτερική μνήμη RAM. Παρ. 5.3.7 Είναι 8Κ λέξεις με 128-bit μνήμη διπλής θύρας => εάν το πρόγραμμά σας έχει υλοποιηθεί με λιγότερο από 8k οδηγίες (θα μπορούσε να είναι περισσότερο επειδή ένα ενιαίο 128 bit op-code θα μπορούσε ομάδα περισσότερο από μια εντολή) να ταιριάζει απόλυτα σε η εσωτερική μνήμη και τρέχει στην μέγιστη ταχύτητα. Αν η εσωτερική μνήμη δεν είναι αρκετή θα πρέπει να εκτελέσετε την προσωρινή αποθήκευση / τηλεειδοποίησης από τις οδηγίες του προγράμματος στην εξωτερική μνήμη και η εκτέλεση θα είναι πιο αργή (το πόσο εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα της διασύνδεσης μνήμης και / ή DMA που χρησιμοποιείται για να πάρει οδηγίες από έναν εξωτερικό ROM) . Με βελτιστοποιήσεις κώδικα και λειτουργία συμπίεσης η εσωτερική μνήμη βαθμολογήθηκε από ATMEL για την αποθήκευση ~ 50K DSP ισοδύναμες οδηγίες. Χαιρετισμοί Mowgli

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back