D
dav_mt
Guest
Hello ppl, im εαυτό μου αμφισβήτηση γιατί συμβαίνει αυτό. ive εφαρμοστεί το ακόλουθο σύστημα χρησιμοποιώντας Simulink. Βασικά είμαι τροφοδοτούν ένα καθαρό 1kHz ημιτονοειδής κυματομορφή και πολλαπλασιάζοντάς το με έναν παλμό με περίοδο 10 δείγματα και το πλάτος του παλμού είναι 1sample (10us). Έτσι ουσιαστικά ημιτονοειδούς κύματος γίνεται δειγματοληψία σε 10kHz. Όταν έθεσα το χρόνο προσομοίωσης να 10ms και να αποκτήσει το φάσμα συχνοτήτων το μέγεθος πλάτη των συχνοτήτων μου ποικίλλουν (αριθμός δειγμάτων είναι εδώ 0 - 1000 therfore 1001) όταν ορίζω το χρόνο προσομοίωσης να 9.99ms και να αποκτήσει το μέγεθος του φάσματος συχνοτήτων η πλάτη τώρα παραμένουν σταθερές! (0 - 999 ισοδυναμεί με 1000 δείγματα) Γιατί λοιπόν ποικίλες τον αριθμό των δειγμάτων (μέσω προσομοίωσης) έχει μια τέτοια δραστική επίδραση; Για να μετατρέψει σε πεδίο της συχνότητας, FFT λειτουργία του Matlab χρησιμοποιείται. Ive προσπάθησε να ελέγξει έξω doc FFT για να δείτε ανεξάρτητα αν ο αριθμός των δειγμάτων που έχουν επίδραση στο πλάτος αλλά λοξοτομώ πραγματικά να καταλάβω τι συμβαίνει. Αυτός είναι ο κώδικας Matlab που χρησιμοποιείται, στέλεχος (y, «Β. - ')