Double Ground αεροπλάνο;

O

on1

Guest
Γεια σε όλους! Προσπαθώ για την προσομοίωση 3 band microstrip monopole για GSM / GPRS / UMTS USB μόντεμ.Το πρόβλημα είναι ότι η monopole είναι συνδεδεμένο με το PCB, αλλά υπάρχει μια άλλη πλακέτα με το πρώτο? Έχω κάνει αρκετές προσομοίωσης και βλέπω ότι το δεύτερο PCB να έχει μεγάλη επίδραση στα αποτελέσματα: Πρέπει να εξεταστεί ή δεν έχει;Τοποθετώ μερικές φωτογραφίες για να δείτε τις λεπτομέρειες, συγνώμη για την κακή ποιότητα, αλλά έχω να κάνω με WebCam μου.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η δεύτερη GND_plane δεν εκτείνεται υπό την κεραία προφανώς.

Ευχαριστώ.

Αντίο

Francesco
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Δεν recocnize πολλά στοιχεία από τις φωτογραφίες σας, αλλά σε γενικές γραμμές, ένα επίπεδο έδαφος κάτω από ένα monopole που έχει διαστάσεις παρόμοιες με τις monopole δεν μπορεί να θεωρηθεί πράγματι ως ένα επίπεδο γείωσης;!Είναι μάλλον ένα είδος διπόλου.

has a considerable effect on antenna impedance, radiation pattern, whatever.

Έτσι είναι πιθανό, ότι το δεύτερο αεροπλάνο
έχει σημαντική επίδραση στην αντίσταση κεραίας, διάγραμμα ακτινοβολίας, ανεξάρτητα.

Ευχαριστώ για την απάντηση πρώτος.Φυσικά το αποτέλεσμα της GND είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά προσοχή στο γεγονός ότι αυτή η δεύτερη GND δεν επεκτείνεται στο πλαίσιο του monopole.

ευχαριστώ

Francesco

Ναι, θεωρείται το γεγονός αυτό.

and the ground plane
as a kind of dipole.

Προτιμώ να αφορά την monopole
και του επιπέδου
του εδάφους
ως ένα είδος του διπόλου.Ό, τι έχετε αναλάβει ως πρότυπο για το επίπεδο έδαφος, λόγω του είναι μικρή διάσταση θα πρέπει να αποχωρήσει και να ακτινοβολεί με κάποιο τρόπο.Έτσι, το δεύτερο επίπεδο πρέπει να έχουν μία σύνδεση με την κεραία.

Ναι νομίζω ότι έτσι, αυτός λαμβάνοντας υπόψη τόσο το επίπεδο GND το οικόπεδο S11db δείχνει ότι η κεραία φαίνεται να έχουν απήχηση σε 2 συχνότητα (1,6 και 2 GHz).Λαμβάνοντας υπόψη μόνο ένα PCB, μπορείτε να δείτε μόνο μια μικρή απήχηση με εύρος ζώνης σε 1,7 GHz.Τώρα κάνω αρκετές προσομοίωση διαφορετικό το μήκος του monopole «αιτία θέλω να ανακαλύψουν την efficace δείκτη του αέρα-PVC διεπαφή multistrate.

ευχαριστώ

Francesco

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back