DDS με μεγάλη συχνότητα σάρωσης

B

bibo1978

Guest
Θέλω να κάνουμε μια τερετίσουν σήμα που σαρώνει 200 ​​- 800 MHz, αλλά δεν μπορώ να βρούμε μια DDS που λειτουργούν σε αυτό το φάσμα συχνοτήτων τόσο πιο γρήγορα DDS μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με 1 GSPS το οποίο δίνει μια συχνότητα μικρότερη των 500 MHz "ποσοστό Nyquest". Αυτό ήταν το AD9858, έτσι σκεφτόμουν την χρήση αυτού του DDS και επεκτείνει το φάσμα της μέσω εξωτερικού κυκλώματος, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνουμε αυτό, όμως κάποιοι έχουν οποιεσδήποτε ιδέες;

Γεια Ο τρόπος που θα επιλέξετε για implemnting αυτό το φάσμα σκούπισμα εξαρτάται από την ανάλυση συχνότητας (μέγεθος βήματος) σε αυτό το φάσμα. Για υψηλής ανάλυσης θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύνθετες τεχνικές, όπως ένα υβριδικό PLL / DDS και για χαμηλή ανάλυση χρειάζεστε ένα PLL Synthesizer και ένα μίξερ. Regards

Συμφωνώ. Η επιλογή μεταξύ αυτών των αρχιτεκτονικών είναι ένας συμβιβασμός μεταξύ της ταχύτητας αλλαγής και την επίλυση των συχνοτήτων. Πες μου τι ο χρόνος σάρωσης είναι και μπορούμε να σας δώσουμε πιο σαφής ιδέες!

Μπορείτε να προσθέσετε ένα Mini-Circuits RK-2 Συχνότητα Διπλασιαστή (17,95 δολάρια το καθένα) στην έξοδο του DDS. Απαιτεί 1 - 15 dBm έτσι ίσως θα πρέπει να προσθέσετε έναν ενισχυτή μεταξύ των DDS και η αντίπαλός του. Έχει περίπου 15 dB απώλεια, οπότε μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε μια δεύτερη ενισχυτής μετά την doubler επίσης. Ένα κατάλληλο ενισχυτή (δύο θέσεις) είναι Mini-Circuits MAV-11BSM 50-1000 MHz ($ 1.50 το καθένα) ή κάτι παρόμοιο.

Διαφωνώ με τη λύση RK-2 doubler. Η απώλεια είναι 15dB, αλλά η καταστολή της πρώτης αρμονικής είναι μόνο 20dB! Αυτό σημαίνει μόνο ένα 5dB διαφορά μεταξύ των διπλασιαστεί τόνο συχνότητας και των θεμελιωδών! Αυτό είναι ένα πολύ distorded σήμα. Και δεν μπορείτε να φιλτράρετε, λόγω της υψηλής σχετικής εύρος ζώνης.

Χάρη VSWR, είχα ήδη κάνει ένα σχέδιο "που είχε σαν VSWR πρότεινε", αλλά συνήθιζα REMEC FD34SM-1 αντίπαλός του, έχει ένα fundemental Απομόνωση των 35-40 db (συνήθως) και μια απώλεια instertion 11,5 dB (τυπικά) και τρίτη αρμονική καταστολή της 33dbc refernced στη δεύτερη αρμονική, μου φαίνεται ΟΚ και νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ενισχυτή. Θέλω να ξέρω εάν υπάρχει άλλη προτάσεις που μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική. τι νομίζεις "Radiohead"

Μπορεί να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ, έτσι ώστε το ψήφισμα συχνότητα δεν έχει αλλάξει μετά τη χρήση του doubler συχνότητα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back