CST - combline φίλτρο

D

dule

Guest
Γεια σε όλους, αυτή είναι η πρώτη θέση μου εδώ έχω πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται με ΚΣΑ και σχεδιασμένο λίγα 3dB ζεύκτες, FM μπάντα. Την εμπειρία μου εκεί ήταν καλό για τα αποτελέσματα ήταν σύμφωνα με τις μετρήσεις. Αλλά έχω σκληρό χρόνο προσπαθώντας να μιμηθεί combline φίλτρο, 4 αντηχεία, UHF band. Προσομοιώσεις πάρει πολύ χρόνο και τα αποτελέσματα δεν φαίνεται ακριβή. Προσπάθησα να θέσει πυκνότητα ορθογώνιο ελέγχου κοντά σε ζωτικά μέρη ως προς τη δομή, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι αρκετά ακριβείς. Όντας αρχάριος στη χρήση αυτού του λογισμικού ζητώ για οποιαδήποτε συμβουλή από exp. χρήστες. Τι αριθμούς θα πρέπει να τεθεί σε ακίνητα ματιών; Πόσο θα πρέπει να επεξεργαστούν περαιτέρω στην PEC άκρες για αυτό ηχηρή δομή; Χάρη.

Γεια Ντούλε! Είναι φυσιολογικό ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για την επίλυση σε CST (με βάση FEM κώδικα). Χωρίς πολλά επεξεργαστές και πολύ μνήμη δεν μπορείτε να προσομοιώσει και να βελτιστοποιήσει τόσο μεγάλο δομές CST. Για δομές όπως combline φίλτρο προσπαθήσουμε με εξειδικευμένο λογισμικό όπως το WASP-NET ( http://www.mig-germany.com ).

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε eigenmode λύτης (βλ. τρόπου ανάλυσης στην τεκμηρίωση) σε CST-MWS. Αυτό λύτης πρέπει να είναι πιο χρήσιμο για φίλτρα και άλλα ηχηρή δομές. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Kit-το-μεγάλο

I προσομοίωση με CST φίλτρα combline. Και είχα τέτοια devics πολλά προβλήματα και να τα λύσει μόνο μετά από πολλά κύτταρα των ματιών προσθήκη. Νομίζω ότι το ΔΔΔ δεν είναι πολύ καλή automeshing. Adaptive συγκερασμό επίσης dont βοηθήσει. Πολλοί πρόβλημα την ανάγκη σας για να λύσει από τα χέρια και το κεφάλι. Για τις μεγάλες συσκευές, με όχι πολύ περίπλοκη δομή, CST λειτουργεί καλά. Αλλά εάν έχετε μεγάλη διαφορά μεταξύ στοιχείων και τις διαστάσεις της συσκευής σας, επίσης, πολύ δομή συντονισμού, θα πρέπει να κάνετε πλέγμα φινέτσα από τα χέρια και έχετε τεράστια κύτταρα μέγεθος ματιών. Σε HFSS φινέτσα το πλέγμα είναι το καλύτερο και για τις συσκευές απήχηση είχα περισσότερο καλά αποτελέσματα.

Eigenmode σε CST είναι καλή μόνο για να μην είναι πολύ περίπλοκες δομές, όπως ένα, δύο φίλτρα κοιλότητα. Αλλά για πιο πολύπλοκες δομές που χρειάζεστε για να αυξηθεί πλέγμα πολύ. Έτσι θα έχετε πολύ μεγάλο εκτελέσει η ώρα και δεν είναι πολύ καλά αποτελέσματα.

Μόνο μία λέξη από μένα. Όταν χρησιμοποιείτε EM εξομοιωτές υποθέτουμε συνήθως ιδανικό υλικό, αγωγοί με άπειρη αγωγιμότητα και losless διηλεκτρικά. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα με τη μαμά και FEM λογισμικού, επιπτώσεις της ακρίβειας για την απώλεια παρεμβολής αλλά όχι το χρόνο προσομοίωσης. Σε FDTD λογισμικό που efects το χρόνο προσομοίωσης, όπως η ενέργεια του παλμού είναι γερός, μέσω της δομής για μεγάλο χρονικό διάστημα κάνοντας προσομοιώσεις μακρά και / ή inacurate. Παρουσιάζοντας ρεαλιστική απώλειες θα μπορούσε να βοηθήσει την επίλυση του προβλήματος, όπως η ενέργεια του παλμού είναι ντάμπινγκ πολύ πιο γρήγορα. Φυσικά, με κοιλότητες δεν υπάρχει καμία βοήθεια, είναι υψηλής Q δομές για την πραγματική! FlyHigh

Ξέρω ότι είναι λίγο αργά για να προσθέσει κάτι σε αυτό το νήμα. αλλά είμαι επίσης ένα φίλτρο σε cSt 2006 και έχω επίσης προβλήματα με simulationtime και ακρίβεια. Δεν μπορώ να ρυθμίσετε το φίλτρο σε CST από κάθε υπολογισμό τελευταίες 24 ώρες ή και περισσότερο. Έχω ακούσει ότι μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν Matlab togehther με CST για βελτιστοποίηση. Ξέρει κανείς πώς μπορεί κανείς να κάνει την ρύθμιση με Matlab; Εγώ θα προσπαθήσω κάποιο λογισμικό από Comsol και έχουν τη μαμά και FEM λύτης. Η ερώτησή μου είναι: είναι Comsol ένα καλό πρόγραμμα για το σχεδιασμό ενός φίλτρου με combline;

Γεια σου, το οποίο Επίλυση CST χρησιμοποιείτε; Με 2006Β εφάρμοσαν τα λύτης απόφασης-πλαισίου βασίζεται στην τετραεδρική ματιών και επίσης και ένα γρήγορο MOR λύτης για ηχηρή δομές. Για συντονιζόμενου δομές, αυτές λύνει μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορα μετά την Επίλυση του TD. Ποια έκδοση του ΚΣΑ χρησιμοποιείτε; F.

Γεια σου Loke, χρησιμοποιείτε το FD ΤΕΤ solver; Αν θέλετε μπορείτε να μου στείλετε το σχέδιό σας και έχω μια γρήγορη ματιά. Φορά Calcualtion για 24h φαίνεται μάλλον μεγάλη για μένα. Συνήθως ο χρόνος calcaultion είναι πολύ μικρότερη, τότε αυτό (εφ 'όσον ο τρόπος ταιριάζει στη μνήμη). Χρησιμοποιώντας 2006Β δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με αυτό επειδή CST προστεθεί υποστήριξη 64 bit για όλα τα λύτες. F.

Γεια σου, είχα παρόμοια προβλήματα με τον μεγάλο χρόνο προσομοίωσης στο MWS, ενώ η υψηλή δομές Q θεωρήθηκαν. Ωστόσο, κατάλαβα ότι η σημαντική μείωση του χρόνου προσομοίωσης επιτεύχθηκε με προσεκτικά να περάσει από τις πιθανές επιλογές σε κάθε λύτης (παροδική ή eigenmode). Για παράδειγμα, για την υψηλή-Q δομές, όπως ίσως γνωρίζετε, θα μπορούσε να είναι πιο γρήγορα για την προσομοίωση από την DC (0 Hz) μέχρι την επιθυμητή συχνότητα (f_upper) αντί για την προσομοίωση ανάμεσα σε δύο συχνότητες, με το χαμηλότερο κοντά στην f_upper ( δηλαδή Fourier μεταξύ του χρόνου-συχνότητας). Ως αρχάριος στη συνέχεια, βρήκα πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το πιο πάνω θέμα, διαβάζοντας το βιβλίο «Ειδικά Θέματα». Ωστόσο, κάθε έργο απαιτεί ίσως μια ατομική προσέγγιση. I στηρίχθηκε τελικά διδακτορική μου έρευνα MWS, με τις πραγματικές μετρήσεις (Dras) είναι πολύ κοντά με MWS αποτελέσματα (| λάθος |

Αγαπητοί για την comlbine φίλτρο σχεδιασμό χρησιμοποιήσετε ένα λύτης συχνότητα domain όπως HFSS, η στρατηγική των ματιών είναι πολύ ευέλικτη και διάσημο σχεδιαστή και η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο για το σχεδιασμό φίλτρων. Έχω σχεδιάσει ένα εξάρτημα εκτύπωσης διπλής όψης σε UHF με "στρατηγική των ματιών μου» εννοώ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει εικονικό αντικείμενο την ισχύ του κινητήρα λύτης για να υπολογιστεί γρήγορα και να συγκλίνουν γρήγορα να λάβει επίσης υπόψη τις άκρες στο φίλτρο κατασκευή ήταν το πεδίο είναι πιο ενδιαφέρον. Επίσης, να έχετε κατά νου να χρησιμοποιήσει συμμετρία τείχος αυτό μπορεί να μειώσει τον χρόνο υπολογισμού. Επίσης u μπορεί να χρησιμοποιήσει "το χάσμα και conquere" αρχή και η βελτιστοποίηση ur φίλτρο στο σχηματικό επίπεδο και όχι στο επίπεδο EM. Ελπίζω αυτό να βοηθήσει

Γεια σας Όλοι, δεν έχει αυτό που χρησιμοποιείται Διανυσματικά πεδία CONCERTO 6.0 για αυτά τα (Combline Filter) εφαρμογές ... CONCERTO χρησιμοποιεί την κατάσταση των τεχνικών μοντελοποίησης τέχνης, όπως πεπερασμένων στοιχείων (FEM / FEA), πεπερασμένο πεδίο του χρόνου διαφορά (FDTD), και η μέθοδος Στιγμή (MoM), ο κωδικός είναι κατάλληλη για ένα ευρύ φάσμα των χαμηλών και εφαρμογές υψηλής συχνότητας. Vector Fields CONCERTO προσφέρει ένα πλήρες φάσμα των δύο διαστάσεων (2D) και τρισδιάστατη (3D) ηλεκτρομαγνητικά σχεδιασμό, μοντελοποίηση, ανάλυση και λογισμικό προσομοίωσης. http://www.vectorfields.com/content/view/80/97/ --- --- Manju

Γεια σου Loke! 1η προσπαθήσει να κάνει το φίλτρο από ένα Vacum, νομίζω ότι αυτό είναι αυτό που θα χρειαστείτε για να λύσει το φίλτρο σωστά. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να κάνει το υλικό αναφοράς για PEC. Σχετικά με το γεγονός έχετε μια 2006Β έκδοση του MWS, χρησιμοποιήστε το FD (Frequency Domain) Επίλυση με / χωρίς την tetrameshing, όπως RF-Simulator αναφέρονται. Καλή τύχη, Itzik

Pls ανεβάσετε το HFSS combline αρχεία του έργου φίλτρο.

Τι να κάνω για την προσομοίωση μεγάλων δομών είναι ότι πρώτη χρήση μικρότερων ματιών για ταχύτερη προσομοιώσεις για να έχετε μια γενική ιδέα. Μετά από αυτό έχω την προσομοίωση με περισσότερα μάτια να έχουν ακριβές αποτέλεσμα. Από την εμπειρία μου, τα λεπτότερα το πλέγμα, τόσο ακριβέστερο είναι το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ της προσομοίωσης και να μετρηθούν τα αποτελέσματα από το υπόστρωμα υλικών, τεφλόν κλπ δεν είναι καλά καθορισμένο. Αν έχετε αρχείο υλικό μπορείτε να βάλετε στο ΚΣΑ θα πάρετε restults πιο κοντά στα αποτελέσματα της μέτρησης.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back