S
shmoseph
Guest
Hey έχω χτίσει ένα ανιχνευτή μετάλλων που χρησιμοποιούν ένα ταλαντωτή colpitts. Χρησιμοποίησα δύο πυκνωτές 1uF στη σειρά. Έχω τη μέτρηση της τάσης εξόδου από τη βρύση κέντρο των δύο πυκνωτών. Όταν φέρνω μέταλλο κοντά στο πηνίο, το πλάτος των ταλαντώσεων κατεβαίνει στο μηδέν. Μπορεί κάποιος παρακαλώ να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό; Κάποιος μου είπε ότι έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την τοποθέτηση ενός αντιστάτη παράλληλα με το πηνίο, καθώς και στην προσομοίωση αυτό λειτουργεί πολύ καλά .. αλλά εγώ ακόμα δεν καταλαβαίνω το λόγο για αυτό το αποτέλεσμα! Έχω επισυνάπτεται τρεις εικόνες για να βοηθήσει να εξηγήσει αυτό που mean.The κύκλωμα χωρίς την παράλληλη αντίσταση δείχνει το κύκλωμα και κυματομορφή πριν από οποιοδήποτε μέταλλο είναι έφερε κοντά στο πηνίο. Τα άλλα δύο δείχνουν την επίδραση στην κυματομορφή ως μέταλλο είναι έφερε αργά πιο κοντά στην coil.Please μπορεί κάποιος να εξηγήσει πώς φέρνοντας μέταλλο κοντά στο πηνίο δίνει το ίδιο αποτέλεσμα με την προσθήκη μιας αντίστασης παράλληλα .. Πρέπει να το εξηγήσω σε μια έκθεση του έργου σήμερα!