cal ram checksum σφάλμα (HP 54501A)

Z

zolauri

Guest
Η ερώτησή μου είναι κυρίως για HP 54501A ψηφίο πεδίο χρηστών ή εμπειρογνώμονες που είναι εξοικειωμένοι με τη βαθμονόμηση και τον καθορισμό αυτό Modell, αλλά και κάθε χρήσιμη συμβουλεύει είναι ευπρόσδεκτη.

Έχω ένα ψηφίο πεδίο (HP 54501A) και υπάρχει μια περίεργη αδυναμία με αυτό.Μετά από κάθε εκκίνηση εμφανίζεται ένα μήνυμα λάθους "cal RAM checksum λάθους, εκ νέου μέσου cal"

Μετά την εκ νέου βαθμονόμηση του πεδίου εφαρμογής καλών έργων.

Αν αγνοήσετε το μήνυμα λάθους και να εκτελέσετε το SELF ΔΟΚΙΜΗ ΔΟΚΙΜΗΣ ALL επιλογή με τις εξής τρεις γραμμές επιστρέφει με αποτέλεσμα "FAILED"

1.Protected Μη Πτητικές RAM
2.D / A
3.A / D μετατροπέα

Όταν το μέσο αναβαθμονομίσει (UTIL μενού> Self Cal) το πεδίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.Ακόμα περισσότερο, αν εκτελέσετε το Self Test _after_ αναβαθμονόμηση όλες τις γραμμές επιστρέφει με αποτέλεσμα
η "έγκριση" ανέφερε ακόμη το δέντρο.Δεδομένου ότι το πρόβλημα εμφανίζεται _only_ μετά την απενεργοποίηση και για
το λόγο αυτό πιστεύω ότι οφείλεται σε μια εφεδρική μπαταρία.

Το ερώτημα είναι: Είναι εύκολο να χειριστούν tipical ανεπάρκεια (σπασμένα εφεδρική μπαταρία ή κάτι παρόμοιο) ή είναι σημάδια μιας πιο σοβαρό πρόβλημα;

Υπάρχει μια σημαντική επιπλέον πληροφορίες.Η έκταση είχε από τη χρήση για περίπου 10 χρόνια τουλάχιστον όταν μετέτρεψε την τελευταία εβδομάδα.

ευχαριστώ εκ των προτέρων
z.lauri

Γειά!

Δεν είμαι εξοικειωμένος με αυτή τη συγκεκριμένη συσκευή, αλλά η HP συσκευές της γενιάς που συχνά είχε μια εφεδρική μπαταρία RAM (γνωστός και ως NV-RAM) με μπαταρία Li.Κοίτα μέσα αν μπορείτε να δείτε κάτι παρόμοιο.

Μπορεί επίσης να είναι μια εξωτερική μπαταρία που έχει εξαντληθεί πλέον.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το NV RAM ενότητα στο σύνολό τους μέρος, ή μπορείτε να κάνετε rip off την μπαταρία και κολλήσεις ένα νέο ένα πάνω του.Δείτε για Sparcstation Κυριακή 5/10/20 NV RAM αντικατάσταση / επισκευή διαδικασίες, έχουν ένα παρόμοιο πρόβλημα.CU

Πήρα μια πιο προσεκτική ματιά στο εσωτερικό του οργάνου.Βρήκα αυτό

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/2648

RAM σε αυτό.

Im σχεδόν Shure ότι η litium κύτταρα στο εσωτερικό της συσκευασίας είναι σπασμένα.Από αυτό το IC δεν είναι διαθέσιμο στην περιοχή μου θα πρέπει να προσπαθήσει να αντικαταστήσει τα κύτταρα.
Επειδή δεν βρήκα καμία λεπτομερή περιγραφή σχετικά με τη δομή αυτής της ΕΑΘ έτσι Ι dont ξέρτε τι exacly μπορούν να βρεθούν στο πακέτο.Μπορεί αυτό το πακέτο να αποσυναρμολογηθεί και τα κύτταρα μπορούν να διαχωριστούν από το τσιπ;

Έχει γνωρίσει κανέναν τέτοιο πρόβλημα;

Γειά!

Μοιάζει με τις συνήθεις NVRAM εξαντλήσει Li κυττάρων.

Ο ευκολότερος τρόπος για να την αντικαταστήσει ώστε να είναι ένα δείγμα από Maxim.Αυτό μπορεί να πάρει μερικές μέρες, μερικές φορές χρειάζεται πολλούς μήνες ή έναν χρόνο.Πρόσφατα πήρα δείγματα ότι έχω παραγγείλει το ήμισυ περίπου πριν από ένα χρόνο ...

Ο άλλος τρόπος είναι να το επισκευάσουμε, όπως έχω ήδη γράψει,
ψάξτε για το Sun NVRAM επισκευής docs στο δίκτυο, για παράδειγμα:
<http://www.squirrel.com/sun-nvram-hostid.faq.html#attach>CU

Μπορείτε να εντοπίσετε ένα swith για CAL / NORM και που στη συνέχεια να CAL cal.ξανά.
Εάν αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να πάμε στη δουλειά μας, μια γενική porpose Χρήση SRAM με Li batterys και δίοδο.Όλα τα ακριβή pinout να NVRAM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back