"Bubba ταλαντωτής" - ημιτονοειδές κύμα γεννήτρια

E

eng.mserry

Guest
-Είμαι σχεδιασμό ενός ηλιακού μετατροπέα κυττάρων και έχουν πρόβλημα με το σχεδιασμό του "ταλαντωτή Bubba" για να πάρετε μια ημιτονική να γίνει η συν διαμόρφωσης πλάτους (αναλογική μέθοδος) - Είμαι Usig IC LM348 και ένα 100 NF Πυκνωτές κεραμικό υλικό και την αξία αντιστάσεων, όπως φαίνεται .... Δεν μπορώ να πάρω την έξοδο ημίτονο σε οποιοδήποτε από τον τερματικό σταθμό του τα 4 πυκνωτές .... Δεν ξέρω πού είναι το πρόβλημα .... Επίσης συνδέω το κύκλωμα όπως φαίνεται στο σχήμα ... και δοκιμαστεί το IC - Δεν ξέρω πού είναι το πρόβλημα με το σχεδιασμό ... ... plz να με βοηθήσει να λύσει αυτό το πρόβλημα ------------- --------------------PS | η γεννήτρια κύμα τρίγωνο λειτουργεί καλά και να πάρω 40 kHz, 5,5 volt κορυφή - με αιχμή [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 57980 [/attach] [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 57980 [/attach]

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε αυτό που συμβαίνει είναι το σπάσει το βρόχο. Αφαιρέστε R15 και ένεση δική ημιτονική σας μέσα από ένα άλλο 470K σε PIN2. Παρακολουθήστε το σήμα πάει γύρω από το βρόχο και να δούμε αν έχει η αλλαγή πλάτος και τη φάση που απαιτούνται από το χρόνο που παίρνει πίσω στην R15.

εάν θέλετε ένα ημιτονοειδές κύμα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε το ICL 8038 IC για το καλύτερο αποτέλεσμα ....

Είμαι Usig IC LM348 και 100 NF πυκνωτές κεραμικών και της αξίας των αντιστάσεων, όπως φαίνεται
κεραμικών πυκνωτών έχουν τεράστιες ανοχές (και κάποιες πρόσθετες απώλειες), το κέρδος βρόχου μπορεί να είναι ακριβώς ένα κομμάτι πάρα πολύ χαμηλή. Μήπως προσπαθούν να αυξήσουν το κέρδος; Υποθέτω, ότι θα ελέγχεται το κύκλωμα επίπεδα DC να διασφαλίσει ότι ο βρόχος είναι κλειστό σωστά.

- Δεν ξέρω πού είναι το πρόβλημα με το σχεδιασμό ... ... plz να με βοηθήσει να λύσει αυτό το πρόβλημα Η κλασική διαστασιολόγηση αυτού του είδους του ταλαντωτή είναι: Τέσσερις ίση αξία RC χρονικές σταθερές (δεν πληρούνται σε σας design) και αναστρέφοντας κέρδος λίγο παραπάνω "4". Μετά τον επανασχεδιασμό κύκλωμα σας αναλόγως, θα πρέπει να ταλαντώνονται.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Δημοσίευση προστέθηκε στις 17:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα ήταν 17:05 ----------</span></span>
που μόλις έχουν αναγνωρίσει άλλη πηγή του σφάλματος. Φαίνεται ότι εργάζεστε με ενιαία παροχή - η noninverting εισόδου τελεστικών του Bubba μετατροπέας συνδέεται με Vdd / 2. Αυτό θα λειτουργήσει για ένα κέρδος DC της ενότητας μόνο. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό τελεστικών παρέχει μια (μη αναστρέφουσα) κέρδος DC του app. "5" θα πρέπει να προκατάληψη αυτή opamp με Vdd / 5.

Αυτό θα λειτουργήσει για ένα κέρδος DC της ενότητας μόνο. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτό τελεστικών παρέχει μια (μη αναστρέφουσα) κέρδος DC του app. "5" θα πρέπει να προκατάληψη αυτή opamp με Vdd / 5.
Δεν φαίνεται λάθος για μένα. Η αναστρέφοντας amp είναι προκατειλημμένη να Vdd / 2, οπότε θα ενισχύσει αναφέρονται σε αυτό το επίπεδο, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θέλετε.

Το σημείο προκατάληψη DC φαίνεται μια χαρά για μένα. Τα τμήματα RC είναι σχεδόν ίση. Υποψιάζομαι ότι το κέρδος μπορεί να είναι λίγο χαμηλή, αλλά το σπάσιμο του βρόχου και την οδήγηση του κυκλώματος με ένα γνωστό σήμα θα πρέπει να απαντήσει σε όλες αυτές τις ερωτήσεις.

[Url = http://images.elektroda.net/99_1309289238.png]
99_1309289238_thumb.png
[/url]. δοκιμάστε αυτό circute

[QUOTE = FVM? 920724] Δεν φαίνεται λάθος για μένα. Η αναστρέφοντας amp είναι προκατειλημμένη να Vdd / 2, οπότε θα ενισχύσει αναφέρονται σε αυτό το επίπεδο, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που θέλετε. [/Quote] Ναι, FVM είναι σωστό. Έχω κάνει μια "καταστροφική" σφάλμα: δεν εμπιστευόμουνα ένα σημείωμα της αίτησης από την TI ("Σχεδιασμός ταλαντωτές op amp ημιτονοειδές κύμα» Από Ron Mancini, ένας άνθρωπος με καλή φήμη) - χωρίς απόδειξη. Το σημείωμα αυτό θεωρείται ευρέως ως μια "κλασική" χαρτί. Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε, θα πρέπει πάντα να είναι προσεκτικοί ... LvW

[ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58057 [/attach] [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58058 [/attach] [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58059 [/attach] [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58060 [/attach] [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58061 [/attach] -------------------------------------------------- ----- Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας .. Δοκίμασα όλα όσα είπατε σήμερα στο εργαστήριό μου ... αλλά έχω το ίδιο αποτέλεσμα ... αλλά υπάρχει ένα πολύ παράξενο πράγμα .... Ενώ κάνει το εργαστήριο ξέχασα και να αντικατασταθούν R15 που είναι 470K με 26.7 k που άλλαξε το κέρδος 4,5 έως 82,4 ... ... ... και ευτυχώς το κύκλωμα μου δώσει ένα αποτέλεσμα ... δεν ξέρω γιατί ήταν ένα λάθος ... ... ... το αποτέλεσμα που παίρνω είναι δεδομένη για τα στοιχεία --------------- ------------ PS | όλοι οι πυκνωτές .1 UF ... .. χημικών πυκνωτές R11, R13 R14 = 26.7 k R10 = 2,2 m R12 = 47 k R15 = 26.7 k ------- ----------------------- Θέλω ένα ιδιοφυία που μπορεί να εξηγεί το τι συμβαίνει στο κύκλωμα μου για να δώσει σε αυτό το resut .... Plz HEP

Σας ευχαριστούμε για τη βοήθειά σας, αλλά ICL 8038 δεν είναι διαθέσιμη για μένα

Γεια σας, τι θέλετε; 1.) Μια εξήγηση γιατί το κύκλωμα ταλαντεύεται καθόλου; 2.) Μια εξήγηση (υπολογισμός) για την συχνότητα της ταλάντωσης; . Η απάντηση σε 1) είναι απλή: Δεν υπάρχει κανένας λόγος ότι το κύκλωμα εμποδίζει να ταλαντεύεται. Αν υπάρχει μια συχνότητα που ικανοποιεί την ταλάντωση κριτήριο (loop φάση κέρδος μηδέν μοίρες, βρόχος μέγεθος κέρδος μεγαλύτερο από την ενότητα) το κύκλωμα θα είναι σε θέση να αυτο-ενθουσιασμό. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης μετατροπέα κέρδος αυτό τελεστικών είναι ήδη κορεσμένη (ισχυρό περιορισμό) με αποτέλεσμα την squarewave. Μετά από κάποιο φίλτρο, λόγω της χαμηλής διέλευσης ακόλουθα στάδια RC μπορείτε να obeserve σχεδόν ημιτονοειδή κυματομορφή. Για να δοθεί απάντηση στο δεύτερο ερώτημα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη δύο επιπτώσεις: (α) Το τελευταίο στάδιο RC είναι τώρα φόρτωση (470K θα μπορούσε να παραμεληθεί, δεν πρέπει να 26.7k), με αποτέλεσμα μια πιο πολύπλοκη φόρμουλα, και (β) επιπτώσεις αποθήκευσης λόγω του ισχυρού κορεσμός των τελεστικών μπορούν να επηρεάσουν την συχνότητα ταλάντωσης. Μήπως αυτή η απάντηση μερικές από τις ερωτήσεις σας; Ωστόσο, υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω: Νομίζω ότι, η έξοδος στο C5 θα πρέπει να είναι χειρότερη. Ως εκ τούτου, δεν θα δημιουργηθεί μια μίξη ίσως η ονομασία C2 και C5;

αντικαθίστανται R15 που είναι 470K με 26.7 k που άλλαξε το κέρδος 4,5 έως 82,4
Αυτό είναι το μόνο τιμή της αντίστασης κάτω από 470K έχετε στο χέρι; Εντάξει ο ταλαντωτής λειτουργεί τώρα, αλλά δεν είναι σίγουρα μια λογική τιμή. Προς το παρόν, αναμένω, ότι μια ελαφρώς αυξημένη κέρδος θα πρέπει να εργαστούν, ή το κύκλωμα είναι άνω-κάτω κάπως.
.1 UF ... .. πυκνωτές χημικά
? Μακριά από τη σαφή περιγραφή.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back