bsim3v3 παράμετροι

C

cjupiter

Guest
Ήθελα απλώς να ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το κανάλι μήκους συντελεστής διαφοροποίησης για bsim3v3 τρανζίστορ (pclm) κατά τον υπολογισμό της αντίστασης εξόδου του τρανζίστορ.Από ro είναι περίπου 1/lambda x Id.Μπορώ να χρησιμοποιήσω το pclm αξία εδώ, αντί να lambda.Ο λόγος που ζητώ είναι γιατί λάμδα επίπεδο για 1,2 κτλ μοντέλα είναι συνήθως γύρω στο 0,01, ενώ pclm αξίες είναι ορισμένες φορές μεγαλύτερη από ένα.

Ta

LAMDA είναι διαδικασία που εξαρτάται.Φυσικά, αυτό εξαρτάται από το κανάλι μήκους επίσης.Για να πάρετε μια προσέγγιση της LAMDA, έχεις για την προσομοίωση της καμπύλης IV του τρανζίστορ.

Νομίζω πως δεν είναι δυνατόν να το αντικαταστήσει με PCLM Ro LAMDA για τον υπολογισμό

PCLM χρησιμοποιούνται σε BSIM3v3 είναι μια παράμετρος πολύ πολύπλοκο μοντέλο εξίσωση, δεν αφορά μόνο τόσο απλό 1 LAMDA * VDS και, επομένως, εντελώς διαφορετική από LAMDA.

να alastair41

Εννοείς ότι η LAMDA olny μπορεί να έχεις από την προσομοίωση;σωστά;

ευχαριστώ

κατά τη δική μου opinoion

bsim3 v3 έχει σύνθετο μοντέλο για τον υπολογισμό της lambda

αλλά rd = (λ * Id) ^ (-1) εξακολουθούν να ισχύουν επίσης για το σχεδιασμό για την πρώτη μαντέψει
αν και για τις πραγματικές λ μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει προσομοιωμένη απόκριση των transister.

και για το αρχικό ερώτημα perticularly απάντηση δεν νομίζω LAMDA αξία υπερβαίνει ποτέ στην πράξη την ενότητα.αν και σε ορισμένες transister καθεστώς λειτουργίας που μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια προσέγγιση.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back