Balun δοκιμασία με τη χρήση δύο λιμένα δικτύου αναλυτής

W

wizardz

Guest
Θέλω να δοκιμαστεί για περίπου τρεις λιμάνι-chip baluns χρησιμοποιώντας δύο λιμένα δικτύου αναλυτής.
Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα πρέπει να περιλαμβάνουν την απώλεια παρεμβολής, συντελεστής ζεύξης, το πλάτος και τη φάση ανισορροπίας.Έτσι, μια απλή σύνδεση με το λιμάνι με δύο μετασχηματιστές σε δοκιμασία δεν είναι επαρκής.
Ορισμένα έγγραφα δείχνουν ότι η δοκιμή που συστάθηκε τυπικά περιλαμβάνουν:
1.δοκιμή κάθε μερική δύο λιμάνι με μια τρίτη θύρα λυθεί με 50 Ohm τερματισμού.
2.δοκιμή κάθε μερική δύο λιμάνι με μια τρίτη θύρα ανοικτή, (δεν ξέρω αν λειτουργεί, αλλά ένα χαρτί που χρησιμοποιείται αυτό τον τρόπο)
3.κάποιο συνδυασμό των back to back σύνδεση balun.Ίσως η απώλεια παρεμβολής είναι εύκολο να ληφθεί, αλλά αναρωτιέμαι αν πλάτους ή φάσης ανισορροπία πληροφορίες περιλαμβάνονται;

Εάν οποιαδήποτε δοκιμή balun έχει κάποια εμπειρία και μπορεί να με βοηθήσει, θα είναι υψηλής εκτίμησης.

Αυτό που έχω κάνει είναι η πρώτη επιλογή.
Εξ ορισμού S-par ισχύουν σε αυτή τη ρύθμιση (το αχρησιμοποίητο λιμάνι περατωθεί με 50 Ohm).
Τότε είχα ένα λογισμικό που χρησιμοποιείται για τη συγχώνευση των 3 s2p αρχεία σε ένα s3p, απλά αφαιρώντας το περιττό μετρήσεις.
Από s3p αρχείο μπορείτε να υπολογίσετε / προσομοιώνουν το balun απώλεια παρεμβολής & umbalance.

Εάν χρησιμοποιήσετε Agilent ADS, υπάρχει ένα παράδειγμα έργου δείχνει ότι η όλη διαδικασία.

Ελπίζω ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει.

Mazz

# 1 λειτουργεί καλά και αν η συσκευή είναι καλά bahaved.Έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές και σε συνδυασμό baluns για την θύρα 2 αρχεία mathmatically να κάνω μια θύρα 3 αρχείο.Σε σύγκριση με μια differerntial δίκτυο αναλύτη και τα αποτελέσματα είναι πολύ κοντά.

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα ήθελα να προσθέσω περισσότερες πληροφορίες, ότι δεν είμαι αρκετά σαφής.

Πώς είναι 50 Ohm λυθεί σε ένα επίθεμα πάνω στο πλακίδιο, νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια GSG καθετήρα και γραμμής μεταφοράς;

Τι είμαι αντιμετώπιση είναι ένα μετασχηματιστή balun, με εμπέδηση μετασχηματισμό της αναλογίας 4:1, 2:1 ή κάτι τέτοιο.Θα τις 50 Ohm δοκιμή λιμάνι εισαγάγει περισσότερα απώλεια, ή υπάρχει κάποια αντιστοιχισμένης S παραμέτρους αντί;

Στις πλακιδίων λήξη της ΕΓΕ με καθετήρα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα.
Θα πρέπει να παρέχουν ένα phisical αντίσταση για το αχρησιμοποίητο λιμένα (ώστε να balun διαφορετική εκδοχή για chip).Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι τρόποι (deembedding ίσως;)

Για εμπέδηση λόγος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα: S-par ορίζονται σε 50 ohm συστήματα.
Φυσικά, αν το καταγγείλει 200 Ohm διαφορά λιμάνι (για παράδειγμα σε ένα 4:1 balun) με 50 Ohm θα έχετε μεγαλύτερες απώλειες.
Αλλά, αν σας s3p πλήρες αρχείο με την διαδικασία που περιγράφεται, και τότε θα λύσει το balun με σωστή εμπέδηση (200 Ohm στο παράδειγμα μου) θα έχετε τα σωστά αποτελέσματα.
Ελπίζω ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει.
Mazz

Ευχαριστώ και πάλι, Mazz.
Αλλά νομίζω ότι είναι απίθανο ότι θα συνδεθείτε με 50 Ohm αντίσταση τερματισμού για chip-όπως η μερική λιμένα δύο μετρήσεις απαιτούν σύνδεση / αποσύνδεση του τερματισμού.

Τυπικά χαρτί που ασχολούνται με τέτοιες on-chip δοκιμής περιλαμβάνουν:

YJ Yoon, YJ Yoon, L. Yicheng, RC Frye, MYALMY Lau, PRASPR Smith, LAAL Ahlquist, και DPAKDP Kossives, "Σχεδιασμός και χαρακτηρισμός σπείρα πολυστρωματικές μετάδοσης-line balunsΣχεδιασμός και χαρακτηρισμός σπείρα πολυστρωματικές μετάδοσης-line baluns, "Θεωρία και Τεχνικές μικροκυμάτων, IEEE Transactions on, vol. 47, pp. 1841-1847, 1999.

Όμως, το έγγραφο αναφέρει λίγα για τον εξοπλισμό που έχει συσταθεί.

Επίσης, ένα χαρτί με τη χρήση δύο μερική το λιμάνι και μια τρίτη ανοικτή τεχνική μέτρησης, δεν ξέρω αν αυτό λειτουργεί.H. Kai-Ye, H. Kai-Ye, H. Chia-Jen, και L. Len-Yi, "Μοντελοποίηση μέθοδο της ολοκληρωμένης πέντε λιμάνι balun με δύο RF-λιμάνι μέτρησηΜοντελοποίηση μέθοδο της ολοκληρωμένης πέντε λιμάνι balun με δύο RF-λιμάνι μέτρησης, "Radio Frequency σε ολοκληρωμένα κυκλώματα (RFIC) Symposium, 2005. Digest της Βίβλους. IEEE 2005, 2005, pp. 295-298.

Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Όποιος περισσότερες συμβουλές;
Πρέπει να λύσουμε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν.

Νομίζω ότι αυτό τον τρόπο μόνο μπορεί να μεταφέρει το S2p να S3p, έτσι;

να mckinson,

Φυσικά, η μερική 2 λιμένα έως 3 λιμάνι μετατρέψει περιλαμβάνει επίσης τεχνική για να ξεπεραστούν κάποια αναντιστοιχία λόγω nonideal φορτία.

Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι για τη μέθοδο δοκιμής-πλακιδίων;;;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back