Balun για 2-18 Ghz. κεραία σπιράλ

A

ayy2023

Guest
Γεια σου, είμαι σχεδιάζει επί του παρόντος λειτουργεί κεραία σπιράλ σε 2-18 GHz. με HFSS V10. Είμαι έτοιμος να τελειώσει προσομοιώσεις, αλλά δεν μπορώ να το ταιριάξετε με 50 Ω, γι 'αυτό χρειάζεται ένα balun. και δεν ξέρω πολλά για Baluns. μπορεί να σας βοηθήσει με όλα τα pls να βοηθάει είναι ευπρόσδεκτες.

Δύο δομές έρχονται στο μυαλό ότι ίσως χρήσιμο. (Υποθέτω ότι είστε πιθανώς εργάζονται σε μια κοιλότητα που υποστηρίζεται σπείρα περίπου 3 εκατοστά σε διάμετρο και περίπου 2 ίντσες βαθιά.) Αν ψάχνετε για ένα balun Θα ήθελα επίσης να υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε ένα ομοαξονικό ζωοτροφών (θα χρειαστείτε περίπου 5 οκτάβες του εύρους ζώνης). Κάποιος μπορεί να συνδέσετε το καταφέρνω να μικροταινιακή γραμμή μεταφοράς και, στη συνέχεια, σταδιακά κωνικό τη γραμμή σε ένα ζευγάρι (broadwall συνδεδεμένων) ίχνη. Σκεφτείτε τη μετάβαση στη διπλή μολύβδου. Όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, θα χρειαστείτε γύρω από το μισό μήκος κύματος στα 2 GHz. Η συμμετρική τέλος μπορεί στη συνέχεια να στερεωθεί σε ένα ζεύγος από τους σπειροειδείς βραχίονες. Μια άλλη προσέγγιση είναι να ληφθεί ένα ομοαξονικό καλώδιο (όπως 0,141 "ημι άκαμπτο ή ακόμα και μικρότερες) και κόψτε την ασπίδα με μεγάλη διαγώνια τομή. Θα καταλήξετε με μια ασπίδα μοιάζει με το τέλος των επιχειρήσεων του μια υποδερμική βελόνα. Η απότομη λήξη της κωνικό και το ομοαξονικό αγωγό κέντρο αποτελούν τώρα μια ισορροπημένη γραμμή. Αυτά είναι αρκετά εύκολο να κατασκευαστούν, αν έχετε πρόσβαση σε ένα φιλικό μηχανουργείο. Υπάρχει ο κίνδυνος του στραβισμού μικρή δέσμη με αυτό. Δεδομένου ότι έχετε HFSS είναι διαθέσιμο, μπορείτε εύκολα να πειραματιστείτε για να βελτιώσετε τις διαστάσεις και να πάρει τον αγώνα που χρειάζεστε. βιβλίο Corzine Mosko και θα μπορούσε να είναι χρήσιμη εδώ.

ευχαριστώ, αλλά δουλεύω σε μια επίπεδη σπειροειδή ισογώνιος δεν υποστηρίζεται μια κοιλότητα σπείρα. και δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι εργάζονται με μια κοιλότητα υποστηρίζεται σπείρα. τι διαφορά έχει η κοιλότητα πίσω κάνετε και γιατί οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν; Θα ήμουν ευγνώμων αν απαντήσετε σε αυτό το πάρα πολύ. Ευχαριστώ και πάλι.

Εργοστάσιο κατασκευής Baluns είναι είτε 100/50, είτε 200/50ohms. Δεν ξέρω σε 18Ghz, αλλά μπορώ να σας πω με σιγουριά σε 2,5-5Ghz φάσμα οποιοδήποτε balun θα μειώσει τη συνολική απόδοση της κεραίας σας (τουλάχιστον το κέρδος, αλλά κάποιο πρόβλημα θα είναι με πολύ SNR). Αντικατάσταση Baluns με παθητικά στοιχεία παίρνει καλύτερα αποτελέσματα στην περιοχή συχνοτήτων άνω, αλλά αυξάνει επίσης και την πολυπλοκότητα κυκλώματος σε πραγματικό κόσμο.

Ένας λόγος για την κοιλότητα είναι να επαναπροσανατολίσει τη δύναμη που διαφορετικά θα εκπέμπεται προς την αντίθετη κατεύθυνση και έτσι να αυξήσουν το κέρδος. Υπάρχει μια μεγάλη σειρά από συστήματα επινοηθεί για να το πετύχουν αυτό με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Το πρόβλημα είναι να κρατήσει την αντανάκλαση στην φάση καθ 'όλη τη μπάντα λειτουργίας. Είναι εύκολο να λέμε και δύσκολο να το κάνεις.

Νομίζω ότι η ίδια σπείρα anteena είναι ισορροπημένη δομή και αν το τάισμα με ομοαξονικό γραμμή η οποία είναι ισορροπημένη και γραμμής μεταφοράς εσείς dont ανάγκη balun , οπότε δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα ισορροπίας,

Από το τελευταίο μήνυμα που βλέπω ότι πρέπει να ενισχύσει προηγούμενη παρατήρησή μου. Ήμουν και αν υποτεθεί ότι το ζήτημα σχετίζεται με το χέρι δύο επίπεδη κεραία σπιράλ. Η συσκευή αυτή θα μπορούσε επίσης να οδηγείται με μια ισορροπημένη γραμμή και δεν θα χρειάζεται balun. Ας ελπίσουμε, ότι δεν προκαλείται αδικαιολόγητη σύγχυση.

ευχαριστίες σε όλους όλα τα σχόλια είναι πολύ χρήσιμο που με βοήθησαν να βελτιώσω τις γνώσεις μου

Θέλω να ρωτήσω κάτι, αν θ ζωοτροφές κεραία σπιράλ μου που μίλησα νωρίτερα για το θέμα αυτό, με 50 ohm πραγματική αντίσταση και προσπαθώ να χρησιμοποιήσει capasitance για φανταστική αντίσταση για φανταστικό μέρος αντίσταση εισόδου κεραίας μου του, δεν θα επιτευχθεί για UWB όπως είναι το 2 - 14 GHz; αν δεν το τι πρέπει να κάνω?

γεια ξέρετε πώς να δημιουργήσετε ή balun ταιριάζουν αντίσταση για log-σπείρα κεραία μου; Έχω μια κεραία με περίπου 220 + J200 ohm. Συχνοτήτων μου είναι 1,8 έως 6 GHz. Σε HFSS σχεδιασμό, έβαλα λιμάνι κόμπο στο κέντρο του σπιράλ, μεταξύ 2 σπειροειδείς βραχίονες. Θέλω να το ταιριάξετε με ομοαξονικό 50 ohm.i δεν ξέρουν πάρα πολύ πώς να δημιουργήσετε balun ή αντίστασης που ταιριάζουν σε HFSS γιατί είμαι νέος σε αυτό το λογισμικό. πρέπει να αλλάξω το λιμάνι με λιμάνι κύμα;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back