AVR External Interrupt 0 πρόβλημα

S

saurabh17g

Guest
Παρακαλώ διαβάστε το παρακάτω πρόγραμμα: # Include / / External Interrupt 0 διακόπτουν ρουτίνα υπηρεσιών [EXT_INT0] ext_int0_isr κενό (void) {PORTC = 0xaa?} / / Δηλώστε καθολικές μεταβλητές σας εδώ void main (void) {/ / External Interrupt (ες) αρχικοποίηση / / INT0: Στις / / INT0 Λειτουργία: Φθίνουσα Edge / / Μ1: Off / / Μ2: Off GICR | = 0x40? MCUCR = 0x02? MCUCSR = 0x00? GIFR = 0x40? / / Παγκόσμια επιτρέψει διακόπτει # asm ("sei") DDRC = 0xFF? / / τη ρύθμιση PORTC ως αποτέλεσμα να δοκιμαστεί, ενώ (1) {/ / Τόπος κωδικό σας εδώ}?} σύμφωνα με το πρόγραμμα επικολληθεί ανωτέρω, η PORTC καρφίτσες θα πρέπει να δώσει 0xaa εξόδου μόνο όταν INT0 καρφίτσα παίρνει μια πτώση άκρη. Αλλά στην περίπτωσή μου, PORTC είναι ενεργοποιημένη για πάντα. Έχω δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς, όπως το επίπεδο ενεργοποιείται, αυξάνεται κλπ. άκρη. αλλά όλοι δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Παρακαλούμε απάντηση.

Σύμφωνα με PORTC το πρόγραμμά σας είναι πάντα 0xaa μετά την πρώτη INT0. Το πρόγραμμα δεν αλλάζει ποτέ την τιμή αυτή και πάλι. Προσπαθήστε να αλλάξετε την τιμή εντός του βρόχου while (π.χ. PORTC = 0x55). Σε αυτή την περίπτωση, 0xaa αξία θα φανεί στην έξοδο μόνο κατά τη διάρκεια INT0 εκτέλεση (πολύ σύντομο χρονικό διάστημα). Regards

Ναι, τροποποίησε το πρόγραμμα ως εξής: {PORTC = 0xaa? delay_ms (500)? PORTC = 0x55?} αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Είμαι πάρει PORTC όπως όλα 0xFF (συνδυασμός 0x55 και oxaa) την ύπαρξη ή διακόψει ενεργοποιείται.

Υπάρχει κάτι που λειτουργεί σωστά εκεί; Φαίνεται η επαναφορά pin είναι που πραγματοποιήθηκε στις. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά: [/color] [/size] επιβεβαιώνουν επίσης BROWN OUT δεν έχει ενεργοποιηθεί. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 3 λεπτά: [/color] [/size] Μια αμφιβολία: την έκδοση του Codevision χρησιμοποιείτε;

Μήπως με ειδικές ανάγκες JTAG. Οι ακίδες JTAG βρίσκονται σε PORTC Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε άλλο λιμάνι όπως ΠΟΡΤΑ Δοκιμασμένο με προσομοίωση και τον κωδικό σας λειτουργεί σωστά

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back