avr + επιλογή εξωτερικού πρόβλημα κρύσταλλο

O

omid_juve

Guest
Είμαι με τη χρήση stk200/300 προγραμματιστή για τον προγραμματισμό ATMEGA8 AVR μου (το λογισμικό μου είναι Bascom 1.11.7.4) σε ένα από το πρόγραμμά μου που χρησιμοποίησα την εσωτερική 8M ταλαντωτή και εγώ don `t έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό, αλλά σε κάποιο άλλο πρόγραμμα χρειάζομαι εξωτερική 16M κρύσταλλο στην εργασία. γι 'αυτό ορίζεται η CKSEL t0 1111 και γράψτε το fusebit την AVR και στη συνέχεια έβαλα το 16M κρυστάλλων σε καμία καρφίτσα. 9 & 10 του ATMEGA8 αλλά όταν άρχισα να γράφω το πρόγραμμα μου σε ένα τσιπ της μπορούσα προγραμματιστής `t εντοπίσει τσιπ μου. Θα χρησιμοποιηθεί ένα άλλο ATMEGA8 και πριν από την αλλαγή του εσωτερικού ταλαντωτή σε εξωτερικούς κρύσταλλο Τοποθέτησα 16 εκατομμύρια το κρύσταλλο σε καμία καρφίτσα. 9 & 10 του ATMEGA8 και στη συνέχεια θ αλλάξει τον ταλαντωτή σε εξωτερικούς κρύσταλλο και να γράψει το fusebits σε αυτό. αυτή τη φορά, επίσης, όταν άρχισα να γράφω το πρόγραμμα για τσιπ μου παράξενα προγραμματιστής μου μπορούσα να `t προσδιορίσει το τσιπ άλλη φορά. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό το πρόβλημα; παρακαλώ βοηθήστε με.

Μην ξεχάστε χρειάζεστε κάποια άλλη param όταν chage os xtal FRQ σε Avr ελέγξετε Datashheet για περισσότερες λεπτομέρειες, επίσης, έκδοση L ορισμένων AVRhave ρολόι max των 8 MHz, επίσης ....

το Max freq του ATMEGA8 που χρησιμοποιώ είναι 16M (ATMEGA8-16PU);! plz και επιτρέψτε μου να ξέρω ποιες είναι οι άλλες παράμετροι;

clockselect 1010 να έχει θόρυβο ckopt ανοσία = 0 αργά ανερχόμενη δύναμη

Ποια είναι η πυκνωτές που χρησιμοποιείτε με 8M και 16M κρύσταλλο; Για μεγαλύτερη freq. κρύσταλλο, η αξία καπάκι θα πρέπει να είναι μικρότερες. Επίσης μπορείτε να ελέγξετε αν το κρύσταλλο είναι ένα σειριακό κοπεί ή paralle κομμένα; Αυτοί είναι οι διαφορετικοί τύποι και απαιτούν differnt κυκλώματα οδήγησης.

Οδηγώντας το μικροελεγκτές στη μέγιστη ταχύτητα του δεν είναι σκόπιμο έχετε δοκιμάσει με χαμηλότερες ταχύτητες αφορά Nandhu

Πιστεύω ότι μπορεί να είναι το πρόβλημα οφείλεται σε πυκνωτές, επιλέξτε την ακριβή τιμή του πυκνωτή. Δείτε αν τσιπ σας είναι ATMEGA8 ή atmega8l και έχουν ικανότητα να οδηγεί σε αυτό πολύ συχνότητα Bibin John www.bibinjohn.tk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back