ATMEGA168 δεν λειτουργεί

P

prabh

Guest
Γεια σου, έχω ένα ATMEGA168 και προγραμματισμένο με τη χρήση ενός AVR προγραμματιστής κύκλωμα [url = http://benryves.com/bin/avr_tutorial/avr_tutorial.htm] Ξεκινώντας με την ανάπτυξη AVR [/url] και θ προγραμματισμένο το 3-4 φορές αλλά μετά από ότι έχω τη δυνατότητα να προγραμματίσετε το MCU αλλά δεν πήρε κανένα έξοδο PB0 i προγραμματιστεί ένα LED φώτων αυτό το πρόβλημα και να αυξηθεί και κατέληξα με unprogrammable MCU τώρα πόνυ prog ανίχνευση λοξοτομεί MCU μου. Ήμουν goind πρόστιμο μέχρι προγραμματισμένο κώδικα σε αυτή τη σελίδα [url = http://extremeelectronics.co.in/avr-tutorials/avr-timers-an-introduction/] Χρονοδιακόπτες AVR - Εισαγωγή. | EXtreme Electronics [/url] ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για τα αγγλικά μου prabh

Το πιο κοινό λάθος είναι να ρυθμίσετε την ασφάλεια πηγή ρολόι σε μια λάθος ρύθμιση (εξωτερική ρολογιού), στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να έχετε μια εξωτερική clcok για να αλλάξετε τις ασφάλειες και πάλι. Εάν έχετε κάποιο άλλο AVR μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εναλλαγή καρφίτσα ως ένα ρολόι για να το κλειδωμένο AVR. Ίσως έχετε απενεργοποιήσει την επαναφορά, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ένα παράλληλο προγραμματιστή. Θυμάσαι την κατάσταση ασφάλειας, δεν μπορείτε να τα αλλάξετε; Alex

yep Νομίζω ότι μπέρδεμα με αυτό ckdiv8 αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έκανα θάλασσα πριν ή μετά που αντιμετώπισα αυτό το πρόβλημα

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Δημοσίευση προστεθεί στα 16 : 18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 16:17 ----------</span></span>
και i dont έχει οποιαδήποτε άλλη AVR

Η CLKDIV8 δεν μπορεί να εμποδίσει την MCU από τον προγραμματισμό, θα πρέπει να έχετε αλλάξει την RSTDISBL ή CKSEL ασφάλειες. Οποιοδήποτε είδος της πλατείας γεννήτριας κύμα θα κάνει την παραδοχή ότι έχετε τη δυνατότητα το εξωτερικό ρολόι, αν από την άλλη πλευρά έχετε απενεργοποιήσει το καρφάκι reset τότε μπορείτε να το κάνετε μόνο με ένα παράλληλο προγραμματιστή. Alex

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα λογισμικό εκτός από prog πόνυ. Εαυτό μου είχε κάποιο πρόβλημα με αυτό στην αρχή.

μπορεί κάποιος να μου πει ποιο λογισμικό να χρησιμοποιήσουν και, επίσης, πώς μπορώ να ξεκλειδώσετε MCU μου (ίσως ένα σεμινάριο). Δεν έχω παράλληλη θύρα του νέου υπολογιστή μου, αλλά θα το κάνω με τους φίλους μου pc.

Υπάρχει μια παράλληλη προγραμματιστής στο τέλος αυτής της σελίδας [url = http://elm-chan.org/works/avrx/report_e.html] ELM - AVR προγραμματιστής [/url] Επίσης, υπάρχουν συσκευές που μπορεί να κάνει αυτό αυτόματα, όπως [url = http://diy.elektroda.eu/atmega-fusebit-doctor-hvpp/?lang=en] Atmega HVPP fusebit γιατρός - napraw fusebity, fusebits καθορίσει>> Manekinen DIY [/url] Alex

Είμαι υποχρεωμένος να κατασκευάσει ότι thingy fusebit, αν όχι το πώς μπορεί να κάνει μία για το δικό μου. Παράλληλα προγραμματιστής λιμάνι, Ι dont έχει μια παράλληλη θύρα (i χρειάζονται μια σειριακή θύρα προγραμματιστή).

Στην προηγούμενη θέση είπατε ότι δεν έχετε μια παράλληλη θέση, αλλά θα πάει στο φίλο σας, γιατί είναι η παράλληλη θύρα ένα πρόβλημα τώρα; Δεν έχω δει καμία παράλληλη προγραμματιστής χρησιμοποιεί μια σειριακή θύρα. Τότε μόνο άλλο κύκλωμα που έχω δει είναι μια mega8 resenting ένα mega8 αλλά δεν έχω ιδέα αν θα συνεργαστεί με mega168. Θυμάστε τι ασφάλειες έχετε αλλάξει; Σας δεν άλλαξε RSTDISBL τότε δεν χρειάζεται η παράλληλη προγραμματιστή, αν απλά αλλάξει το CKSEL ασφάλειες, στη συνέχεια, μια εξωτερική clcok είναι όλα όσα χρειάζεστε. Έχετε προσπαθεί μειώνοντας την ταχύτητα του προγραμματιστή σας (με την προϋπόθεση ότι είναι δυνατόν), ίσως έχετε χαμηλώσει το ρολόι MCU και θα πρέπει να μειώσει το ISP πάρα πολύ, έτσι ώστε να αναγνωρίζεται

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή τους φίλους μου για το ξεκλείδωμα πράγματα. Πες μου πώς να κάνει ότι fusebit γιατρό. Και, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όταν συνδέω ένα ταλαντωτή 20MHz μεταξύ xtal καρφίτσες και μπορώ να αφαιρέσω το GND από pin8 και να συνδέσετε μια οδήγησε σε κάθε pin (αλλά τελευταία κώδικας που έγραψα σε MCU ήταν να αναβοσβήνει οδήγησε σε PB0) θα αρχίσει να αναβοσβήνει .

Πες μου πώς να κάνει ότι fusebit γιατρό.
Τι εννοείς, κάθε έργο έχει το σχηματικό θα πρέπει να κάνετε, έχω την προϋπόθεση ότι θα τους συνδέσμους.
Και, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όταν συνδέω ένα ταλαντωτή 20MHz μεταξύ xtal καρφίτσες και μπορώ να αφαιρέσω το GND από pin8 και να συνδέσετε μια οδήγησε σε κάθε pin (αλλά τελευταία κώδικας που έγραψα σε MCU ήταν να αναβοσβήνει οδήγησε σε PB0) αυτό αρχίζει να αναβοσβήνει.
Εννοείς ότι ο κώδικας σας εκτελεί σωστά, αν ναι, τότε δεν είναι ένα πρόβλημα επαναφορά ή ρολόι, αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι λάθος

Αυτό που εννοώ είναι, μπορώ να κάνω για μένα ή είναι προς πώληση. i προγραμματισμένο κωδικό μου να αναβοσβήνει ένα LED στην PORTB pin 1 και αναβοσβήνει του προς όλες τις καρφίτσες και αναβοσβήνει μόνο όταν μπορώ να αφαιρέσω το έδαφος από το pin 8.

Όλα τα έργα που έχουν δημοσιεύσει οι DIY, η παράλληλη προγραμματιστής είναι απλώς ένα κύκλωμα και τις ανάγκες του λογισμικού προγραμματιστής, ενώ ο γιατρός fusebit είναι μια αυτοδύναμη συσκευή με firmware αλλά τα πάντα είναι περιλαμβάνεται στην λήψη.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back