ARM SoC Σχεδιασμός, Χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε

T

tariq786

Guest
Γεια σας Παιδιά, είμαι ένα ASIC / FPGA σχεδιαστής που μπορούν να γράψουν κώδικα Verilog, συνθέσει και το Place & Route αυτό. Είμαι νέος στον κόσμο ARM. Αναρωτιέμαι πώς μπορώ να πάρω έναν κώδικα Verilog και το μετατρέπουν σε βραχίονα. Ποια είναι η αλυσίδα εργαλείο που απαιτείται και όπου για να πάρει αυτό; Είμαι, επίσης, σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν ακούω τόσους πολλούς όρους όπως η ARM Artisan Φυσική IP, IP Λογική, τυποποιημένων κυττάρων, Μεταγλωττιστές Ενσωματωμένων μνήμης, διασύνδεση IP. Μπορεί κάποιος να επισημάνει ποια είναι αυτά, πότε και πού να τα χρησιμοποιούμε. Τυχόν υποδείξεις ή σεμινάρια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Ευχαριστώ Φιλικά,

Γεια tariq786, ARM είναι ένας επεξεργαστής που χρειάζονται κάποια κωδικός συναρμολόγησης για να εκτελέσει ένα πρόγραμμα, δεν υπάρχει καμία σχέση με Verilog! Το Verilog χρησιμοποιείται για να κωδικοποιήσει τη συμπεριφορά του ARM επεξεργαστή. IP = Logic πρότυπο compiler μνήμης κυττάρων είναι ένα όνομα το είπε ένα εργαλείο για να δημιουργήσει το παράδειγμα της μνήμης θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο σχεδιασμό σας. IP Interface είναι για παράδειγμα μια ip USB, για παράδειγμα, αυτό συνήθως δύο μέρη ένα φυσικό λόγω της ιδιαίτερης μαξιλάρια που απαιτούνται για USB και το δεύτερο μέρος σε RTL επίπεδο μακρο ή που έχουν ήδη διατεθεί τα οποία περιέχουν όλες τις απαραίτητες για το πρωτόκολλο USB. αλλά θα μπορούσε να είναι μια I2C, SPI, UART ...

Γεια RCA Φίλε Ευχαριστώ για την απάντηση. Στην πραγματικότητα, έχω έναν κώδικα Verilog για τον επεξεργαστή φλοιός M0. Αναρωτιέμαι πώς θα έπρεπε να το χρησιμοποιήσει; Ευχαριστώ για την εκκαθάριση της εικόνας λίγο.

Ο επεξεργαστής ARM χρησιμοποιείται το λεωφορείο Amba για να μεταβείτε στον μνήμες (RAM / ROM / eeprom) και διασυνδέσεις (μέσω της χαρτογράφησης μητρώα). Περιμένω η cm 0 έχει επίσης λίγο-banding διεύθυνση; Περιμένω τα έργα cm 0 ως το CM3, στη συνέχεια, στη διεύθυνση 0x000 έχετε τη διεύθυνση δείκτη στοίβας, 0x0001 η επαναφορά διακόπτουν διάνυσμα ...

rca τελευταία απάντησή σας δεν είναι σαφές για μένα. Πες μου πώς να αξιοποιήσετε καλύτερα το φλοιό M0 verilog πυρήνα που έχω. Ευχαριστίες

eh, ότι η δουλειά σχεδιαστή! Θα πρέπει να διαβάσετε την τεκμηρίωση ARM, η οποία εξηγεί πώς λειτουργεί ο πυρήνας. Πρώτη πυρήνα σας χρειάζονται επαναφορά και ένα ρολόι. Όταν ολοκληρωθεί η επαναφορά απενεργοποιείται και το ρολόι τρέχει, ο πυρήνας θα διαβάσει τη διεύθυνση 0x00000000, τα οποία περιέχουν την επαναφορά διάνυσμα διακοπής, πράγμα που σημαίνει, ο πυρήνας θα μεταβεί σε αυτό το διαβάσετε αξία να συνεχίσει την εκτέλεση του προγράμματος, σε κώδικα assembly ARM. Αν θυμάστε μου είναι σωστή η επόμενη διεύθυνση είναι η στοίβα αρχικοποίησης δείκτη διεύθυνση. Στη συνέχεια, να κάνετε όλα αυτά, ο πυρήνας θα εκτελέσει μια ανάγνωση μέσα από το λεωφορείο κωδικό AMBA, προτίμησαν το λεωφορείο για να αποκτήσετε πρόσβαση στο κώδικα. Θα πρέπει να ορίσετε το είδος των αναμνήσεων θα περιέχει την επαναφορά διακοπής φορέα και ο κωδικός συναρμολόγησης ..., ram ή rom ή eeprom, ή flop, δεν ξέρω. αν υπόσταση ήδη έναν πυρήνα, να κάνει αυτό το ένα θα είναι, ως συνήθως, θα πάτε μέσω της διεπαφής να γνωρίζουμε ποια είναι η ανάγκη του πυρήνα.

κύριε, θέλω να μάθω την ARM Cortex m0 verilog κώδικα, αλλά δεν παίρνω το code.please στείλει τον κωδικό για να βοηθήσει me.any θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back