ADC αναφοράς τάσης

T

Thangadurai

Guest
Γεια σου, κατ 'εφαρμογή μου πρέπει να μετρήσετε RPM από την έξοδο μετρητή παλμών 4-20mA. Είμαι με τη χρήση ADS8344 16-bit ADC και 250 ohm αντίσταση για τη μετατροπή του 4-20mA σε 0-5V. Είμαι με τη χρήση REF02, 5V τάση αναφοράς, IC ADC για Vref. Έχω πρόβλημα με το ADC αναφοράς. 1. REF02 ic είναι να πάρει φωτιά και κάηκαν όταν συνδέω τον μετρητή παλμών για την είσοδο ADC 2. i συνδέσει το 5V SMPS απευθείας στο ADC Vref καρφίτσα, τώρα ADC είναι burnned. i dont ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα. παρακαλώ να με βοηθήσει να λύσει αυτό το ζήτημα.

Μήπως προσπαθείτε εφαρμογή ενός περιορισμένου ρεύματος τροφοδοσίας (κάτι σαν έναν πάγκο-top RPS) να Vref σας και ελέγξτε αν η είσοδος αναφοράς είναι εσωτερικά κατεστραμμένη.

HI, όπως είναι γνωστό είναι PIC λειτουργεί σε τάση 5V, έτσι μπορούν να ξέρω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το κανάλι ADC, ... Μπορώ να χρησιμοποιήσω το 13V τάση αναφοράς η οποία να υπερβαίνουν κατά πολύ τα 5v και να διασυνδέεται με το PIC ADC pin κανάλι;

Όχι δεν μπορείτε, η αναφορά ADC τάση δεν μπορεί να είναι περισσότερο από το τροφοδοτικό. Alex

Ευχαριστώ για την απάντηση, τότε αν θέλω να ανιχνεύσει τις 12 volt τάση της μπαταρίας από καιρό σε καιρό ..... τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο έχουν ήδη!

Εάν ελέγχετε τις ηλεκτρικές προδιαγραφές στο τέλος του δελτίου δεδομένων που βλέπετε Τάση για VDD σε σχέση με VSS ...................... -0,3 V στο 6,5 Τάση V για MCLR σε σχέση με Vss ..................... -0,3 V στο 13,5 Τάση V για όλες τις άλλες καρφίτσες, σε σχέση με VSS .......... -0,3 V στο (VDD + 0,3 V) Έτσι, φαίνεται ότι η μέγιστη τάση που μπορεί να ισχύουν για το pin Vref είναι VDD + 0,3 βολτ. Χρησιμοποιήστε έναν διαιρέτη αντίσταση στην πτώση των 12 βολτ.

Αν θέλετε να ελέγξετε μια υψηλότερη τάση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο αντιστάσεις για ένα διαιρέτη τάσης, έτσι ώστε η τάση που πάει να MCU είναι κάτω από το καθορισμένο όριο, για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ένα 1k αντίσταση από GND με την είσοδο ADC και 4K7 από την είσοδο για τους 12v τότε το διαιρέτη τάσης θα είναι 1k / (1K 4 K7) = 1/5.7 * 12V = 2.1v Μπορείτε να αλλάξετε την αναλογία αντίσταση ανάλογα με τις ανάγκες σας. Alex

Γεια Thangadurai Μετά την εξέταση σχηματικό σας, το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι είστε τροφοδοσία του ADC από το κύκλωμα τροφοδοσίας 5V αναφοράς. Σε γενικές γραμμές 5V αναφοράς (REF02) δεν μπορεί να πηγή πολύ ρεύμα (mA είναι χαμηλή). Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε την τρέχουσα πηγή REF02 είναι σε θέση να παρέχει και να συγκρίνετε ότι με την τρέχουσα κατανάλωση της ADS8344. Σε ένα καλό σχέδιο του ADC είναι συνήθως τροφοδοτείται (+ VCC pin) από ένα DC / DC μετατροπέα και την (Vref pin) είναι συνδεδεμένο με το REF02. Μια λύση είναι να ρίξει το 24V κάτω σε 5V χρησιμοποιώντας ένα μετατροπέα buck και τη δύναμη του ADC χρησιμοποιώντας το BUCK αλλά κρατήστε τον πείρο Vref που συνδέονται με REF02. Ελπίζω ότι αυτή η θέση ήταν χρήσιμη. Regard RR

Απλά να γνωρίζετε ότι το 4-20mA με 250 Ohm αντίσταση δίνει 1-5V όχι 0-5V Mike

@ Rrashid και MikehZA Είστε απαντώντας στην πρώτη θέση σε αυτό το νήμα που ήταν περίπου 7 μήνες πριν. Οι νέες δημοσιεύσεις σε αυτό το νήμα είναι # 3 και κάτω από Alex

Για τα κατώτερα τρέχον σήμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εύκολο αντίσταση δειγματοληψίας, αλλά να είστε σίγουροι ότι η τάση εισόδου δεν πρέπει να υπερβαίνει την αναφορά ADC και το ανώτατο επίπεδο εισόδου που περιγράφεται στο datasheet.A εύκολη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε αντίσταση για να διαιρέσετε. Για πάνω τρέχον σήμα, ένα καλό μετασχηματιστή ρεύματος είναι recommedded.There πολλά διάφορα του λόγου στην αγορά, όπως 100:1,1000:1, κλπ. Καλή τύχη!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back