ADC Δοκιμές σε Cadence: Verilog Α

S

sankudey

Guest
Γεια frns, Σε Cadence (Spectre, 445), υπάρχει κάποια ενσωματωμένη βιβλιοθήκη για ιδανικό DAC / ΕΑΒ κλπ. Αυτά βασίζονται σε Verilog Α. Τα ονόματα βιβλιοθήκη είναι «ahdlLib" ή "analogLib". Τώρα, ενώ δοκιμάζει μια σχεδιαστεί ADC, σε επίπεδο σχηματικό, ένας τρόπος είναι να υπολογιστεί με το χέρι την ψηφιακή bits εξόδου και συγκρίνετέ την με την αναλογική αξία. Αυτό είναι εντάξει με ip περίπτωση σκάλα ή ακόμη και ράμπα. Αλλά για ημιτονοειδής της υψηλής συχνότητας (λίγο λιγότερο από το Nyquist), είναι δύσκολο να εξεταστεί η παροδική efefct και καθυστερήσεις. Μια λύση είναι να μετατρέψει το ADC έξοδο ΠΑ να Αναλογική από το ιδανικό της ΕΑΒ και να πάει για FFT. Αυτό είναι επίσης διαθέσιμο, όπως είπε νωρίτερα. Πρόβλημα: Ενώ προσομοιώνει το ιδανικό ΕΑΒ, ότι δίνει επίπεδο εξόδου (0V). Έχω ελέγξει τις παραμέτρους κλπ. Επίσης, αν έχετε οποιαδήποτε άλλη ιδέα για την επίλυση του προβλήματος, θα είναι ευπρόσδεκτη. Thans εκ των προτέρων, Sankudey

Γεια χαρά σε όλους, Το πρόβλημα αναφέρθηκε παραπάνω έχει λυθεί με τον ακόλουθο τρόπο .... ένα ιδανικό ΕΑΒ σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας το "vcvs» (Τάση Ελεγχόμενη πηγή τάσης) διατίθεται σε analogLib της Cadence. Αυτό vcvs παίρνει μια τάση (δύο θύρες) και δίνει μια άλλη τάση (δύο θύρες). Έχει «κέρδος» της ως παράμετρο της. Η εξίσωση της D / A μετατροπέας είχε χαρτογραφηθεί από την παρούσα μαθηματικά .... απλό Α = b0 + B1.2 (^ 1) + b2.2 (^ 2 ).... από αυτά το κέρδος μπορεί να υπολογιστεί εύκολα. ... όταν είναι συνδεδεμένο με την έξοδο της ΕΑΒ .... ότι δίνει πίσω το αναλογικό σήμα που τροφοδοτεί το DAC ... μόνο λίγο χρόνο dealy θα εμφανιστεί .... από τον τρόπο .... το αρχικό πρόβλημα παραμένει η ίδια .... ΠΩΣ ΝΑ RUN Verilog Ένα από Cadence .... ένα tutorial θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει .... όσον αφορά ... sankudey

γεια sankudey, πραγματικά μπορείτε να κάνετε FFT σε φάντασμα ή πόντιση των στοιχείων του ADC από την matlab να κάνει FFT και το ιδανικό της ΕΑΒ μπορεί να απεικονιστεί σε matlab, φυσικά u μπορεί να χρησιμοποιήσει μια ιδανική ΕΑΒ στο ρυθμό, στη συνέχεια, μόνο ένα σήμα εξόδου, πρέπει να ντάμπινγκ έξω. ως προς veriloga, u μπορεί να δημιουργήσει μια veriloga θέα από το κελί χρησιμοποιώντας Verilog-ένα πρόγραμμα επεξεργασίας. u μπορεί να αναφέρεται στο ρυθμό αρχείο βοήθειας του veriaref.pdf σε $ CDS_INST_DIR

Γεια σου, Έχω ψάξει στο μονοπάτι u αναφέρεται, αλλά δεν μπορούσε να βρει το αρχείο u αναφέρονται. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παλαιά έκδοση του Cadence έχουμε εγκαταστήσει. Οποιοσδήποτε τρόπος ur πληροφορίες με βοήθησε. Θα είμαι πιο ευγνώμων για u αν u θα μπορούσε να μου στείλει το αρχείο veriaref.pdf (μέσω της ΕΔΑ του πλοίου ή του ταχυδρομείου ή οποιοδήποτε πράγμα. Ευχαριστώ, sankudey

Η διαδρομή ίσως: $ CDS_INST_DIR / doc / veriaref Καλή Τύχη

Γεια Hangu, έχω ελέγξει αυτό το μονοπάτι. Στην πραγματικότητα το έχω ψάξει το "βρει" κάθεται στον Κατάλογο μητέρα. Αλλά, εγώ δεν το βρείτε. Θα ήταν πραγματικά χρήσιμο εάν μου δώσετε το έγγραφο, εάν u το έχουν. ψάχνει για ur βοηθήσει ... sankudey

Θα ήμουν, επίσης, ενδιαφέρονται να πάνε στο αρχείο. BTW, θα πρέπει πραγματικά να μάθετε πώς να κάνει μια FFT σε Cadence και μέχρι τώρα δεν έχω καμία ideea. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ευχαριστίες

[Quote = sankudey] Γεια σου, Έχω ψάξει στο u μονοπάτι που αναφέρονται, αλλά δεν μπορούσε να βρει το αρχείο u αναφέρονται. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε παλαιά έκδοση του Cadence έχουμε εγκαταστήσει. Οποιοσδήποτε τρόπος ur πληροφορίες με βοήθησε. Θα είμαι πιο ευγνώμων για u αν u θα μπορούσε να μου στείλει το αρχείο veriaref.pdf (μέσω της ΕΔΑ του πλοίου ή του ταχυδρομείου ή οποιοδήποτε πράγμα. Ευχαριστώ, sankudey [/quote] Γεια σου Sankudey, Αυτή είναι η Verilog-Ένα αρχείο αναφοράς (veriaref.pdf ) που ζητήσατε. Bharath

Γεια Cretu, να γίνει ο FFT ... ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα ... 1. preapared με ένα «κύμα» στον θεατή κύμα και τα 2 αριθμομηχανή. πατήστε το πλήκτρο «κύμα» το κουμπί στην αριθμομηχανή .. 3. Τώρα επιλέξτε το κύμα u θέλουν να κάνουν FFT .... το όνομα του το κύμα θα έρθει με τον υπολογιστή 4. τώρα «ειδική λειτουργία», πατήστε στην αριθμομηχανή .... 5. από την αναπτυσσόμενη λίστα επιλέξτε «DFT» 6. Τώρα δώσει ur απαιτείται πράγματα .... γενικά επιλέγουμε «rectengular» ... 7. εάν u ανάγκη το οικόπεδο σε dB (10/20) ... αυτό πατήστε στο αριθμομηχανή .... 8. τώρα «οικόπεδο» τύπου ή «erplot» στην αριθμομηχανή ... -> U θα πάρει την έξοδο ... ελπίδα θα βοηθήσει ... sankudey

οποίων ο ένας είναι πιο ακριβή .. χρησιμοποιώντας ένα ιδανικό DAC ή DFT;

Γεια uckingcu, Actualyy και τα δύο διαφορετικές μεθόδους μέτρησης της ENOB. Με ιδανικό ΕΑΒ και συναφείς ρυθμίσεις μπορείτε να μετρήσετε το σφάλμα στο πεδίο του χρόνου και από ότι μπορείτε να υπολογίσετε ENOB. Με DFT μπορείτε να υπολογίσετε τον τρόπο κατ 'ευθείαν ENOB στο πεδίο της συχνότητας. Στην ιδανική περίπτωση, οι δυο τους θα πρέπει να εκτελείται στην ίδια συσκευή με ΠΛΗΡΗ διέγερση ημιτονοειδής κλίμακας και των αποτελεσμάτων από τους δύο θα πρέπει να συγκριθεί. Θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά, αν όλα είναι σωστά. sankudey

από τον τρόπο .... το αρχικό πρόβλημα παραμένει η ίδια .... ΠΩΣ ΝΑ RUN Verilog Ένα από Cadence .... ένα tutorial θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει ....
Ο πιο εύκολος τρόπος: Απλά κάνω μια άποψη σύμβολο για το κινητό σας (Verilog-α) και περιλαμβάνουν την άποψη σύμβολο σε μια σχηματική (testbench), αν έχετε περισσότερες προβολές μπορείτε να κάνετε μια config θέα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back