AC σε DC;

C

chmr

Guest
Hi all

Θέλω να σχεδιάσετε ένα AC στην εξουσία DC, αλλά δεν έχω ιδέα πώς να ξεκινήσετε, υπάρχει οποιαδήποτε σχετικά στοιχεία ή κύκλωμα αναφοράς;
AC input: 85V ~ 250V
DC output: 4.5V, 1A

Ευχαριστώ

--------------------
chmr

Για μια τέτοια απαιτήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεταγωγική τροφοδοσία, αλλά για έναν αρχάριο δεν είναι εύκολο να το κάνει.Μπορεί να είναι ότι θα ήταν ευκολότερο να 5V από την προσφορά και να το τροποποιήσετε για 4.5V.

Καλό σημείο εκκίνησης θα είναι να αναλύσει ορισμένα παραδείγματα.
Αυτό το άρθρο περιέχει μερικά παραδείγματα μεταγωγείς τροφοδοσίας:

http://www.merictech.com/Meric/datasheets/IPS10_Rev7_March03.pdf

Χρειάζεστε έναν μετασχηματιστή μειωτής 250V να 24V περίπου.ένα rectifyer, καλύμματα, LM7805 και μια δίοδο για τη μείωση 5VDC να 4.4VDC Χ 1A.περίπου.

Γεια Ianp

Βρήκα ένα κύκλωμα, είναι το ίδιο με σας έδωσε;
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

www.powerint.com

αν χρειάζεστε μόνο ένα μετατροπέα μπορείτε να αντίο ένα πρότυπο προσφοράς 5 Volt και να δώσει schotky ανορθωτής στη σειρά που θα πτώση της τάσης σε 4,5 volt.

Αγαπητέ chmr,

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό AC-DC κύκλωμα μετατροπής.
http://www.kpsec.freeuk.com/powersup.htm

Χρειάζεστε τα εξής:

1.Ένας μετασχηματιστής εξουσία να παραιτηθεί 240Vac.Μπορείτε εύκολα να αγοράσετε έναν μετασχηματιστή που μπορεί να παραιτηθεί σε όσο το δυνατόν 12Vac.Οι περισσότεροι μετασχηματιστών ισχύος λειτουργούν σε 1A και υψηλότερες.

2.Μια γέφυρα ανορθωτής να διορθώσει μια 12Vac σε περίπου 9Vrms.

3.Ηλεκτρολυτικές πυκνωτής (2000μF, 50VDC) ως δεξαμενή και εξομάλυνση πυκνωτή

4.Ηλεκτρολυτικές πυκνωτή (330μF, 25VDC) ως δεξαμενή και εξομάλυνση πυκνωτή

5.Μια Γραμμική Voltage Regulator (LM294 ή 7805) με 1Α έξοδο τωρινή βαθμολογία.Αυτό απλή αλυσοδεμένη AC-DC μετατροπής δίνει 5Vdc και 1A.Δεδομένου ότι χρειάζεστε 4.5Vdc, υπάρχουν μια σειρά από δυνατούς τρόπους:

1.Ένα απλό διαιρέτη τάσης, έτσι ώστε η αντίσταση λόγος σας δίνει 4.5Vdc

2.Μια απλή ρυθμιστική τάση zener σε 4.5Vdc

3.Μπορείτε να τροποποιηθεί (1) σε Γραμμική Voltage Regulator μέσω Comparator χρησιμοποιώντας Op-ενισχυτή αναφερόμενο σε 4.5Vdc.

Σημείωση: Συνδέστε μερικές 100nF ή 0.1μF κεραμικών πυκνωτών ως πυκνωτές αποσύνδεση παράλληλα με την τάση εξόδου και εδάφους, είτε κοντά στο Voltage Regulator ή το ICs.

Ευχαριστώ όλους

Το κύκλωμα που μου έγινε μετά από το αφεντικό μου δώσει, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει, το MOSFET δεν switching.It seens έχει υπάρξει κάποια προβλήματα στο κύκλωμα ζεύκτη φωτογραφία.

Μπορεί κάποιος να μου πει πώς να τροποποιήσετε το κύκλωμα, αλλά η μόνη και πιο σημαντικό είναι "κόστος".

Thanks a lot

----------------
chmr

Έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με το κύκλωμα που ελέγχει δίοδος στην OPTOCOUPLER.Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει προστασία για το λουτρό Emiter / Base / Zener Diode και σχεδόν δεν τρέχον όριο (εκτός 2Ω7) για τη δίοδο OPTOCOUPLER.

Η πρότασή μου είναι ότι έχετε μια ματιά και πάλι στο τμήμα για TL431 (εφαρμογή 2, σελίδα 8 και 9) στο: h ** p: / / www.merictech.com/Meric/datasheets/IPS10_Rev7_March03.pdf

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back