8086 Χάρτης μνήμης (πώς πρέπει χάρτη ROM)

N

NTFS

Guest
Γεια σε όλους θέλω να μάθω 8086 χάρτη μνήμης. Θέλω να ξέρω πώς να συνδεθεί ROM 8086: με 16 bits δεδομένων λεωφορείο ή 8 bit bus δεδομένων και 16 bit εάν το πώς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε NTFS.

γεια ευχαριστώ για τη βοήθειά σας νομίζω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι αν για παράδειγμα θέλω να διαβάσω δεδομένα από τη RAM ότι Α0 είναι μηδέν τόσο η ROM είναι επίσης επιλεγμένο. τι συμβαίνει;

Όλη η μνήμη του 1MB χωρίζεται σε 4 τμήματα τα οποία είναι προσπελάσιμη με χωριστά μητρώα: CS = Κωδικός τμήματος DS = τα δεδομένα του τομέα SS = τμήματος στοίβας ES = επιπλέον Τομέα Αυτές οι 16-bit μητρώα που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία 20-bit διεύθυνση που χρησιμοποιείται για την Κωδικός πρόσβασης, δεδομένων, Stack ... Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα αντιμετωπίσει δύο διαφορετικές μνήμες ταυτόχρονα ..

8086 μικροεπεξεργαστή h ** p :/ / www.ee.bilkent.edu.tr/ ~ ee212 ​​/ 8086 δελτίο δεδομένων h ** p :/ / www.ee.bilkent.edu.tr / ~ 8086 ee212/8086datasheet.pdf αρχιτεκτονική h ** p :/ / www.ee.bilkent.edu.tr/ ~ 8086 ee212/week2_06.pdf αντιμετώπιση mode και το σετ εντολών h ** p :/ / www.ee.bilkent . edu.tr / 8086 ~ ee212/week3_06.pdf προγραμματισμού h ** p :/ / www.ee.bilkent.edu.tr/ ee212/week1_06.pdf ~ h ** p :/ / www.ee.bilkent.edu . tr / ~ ee212/week4_06.pdf h ** p :/ / www.ee.bilkent.edu.tr/ ee212/week5_06.pdf ~ h ** p :/ / www.ee.bilkent.edu.tr/ ~ ee212/week6_06.pdf h ** p :/ / www.ee.bilkent.edu.tr/ ~ ee212/weeks78_06.pdf

ίδια η χαρτογράφηση του σε περίπτωση μικροεπεξεργαστή 8085 μόνη διαφορά είναι ότι υπάρχουν 20 γραμμές διεύθυνση κομμάτια ....... και 16 γραμμές δεδομένων ......... θα πρέπει να βρεις την αρχική διεύθυνση και διεύθυνση του τελικού σύμφωνα με ερωτήσεις και το μέγεθος της μνήμης RAM ή ROM ζήτησε τότε u μπορεί να χρησιμοποιήσει αποκωδικοποιητή εάν u έχω περισσότερες από 2 ή τρία διαφορετικά στοιχεία μνήμης u μπορεί να κάνει σε γενικές γραμμές τον τρόπο χρήσης και τις πύλες και όχι ... .... στην περίπτωση της rom δεν θα υπάρχουν άλλοι γράφουν γραμμή είναι όλα ίδια με εκείνη της μνήμης RAM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back