8 bit pseudcolor και την υποστήριξη 24 bit σε linux

S

spweda

Guest
Γεια σου,

Αν είναι δυνατόν να στηρίξει 8 pseudcolor bit και 24 bit true color ταυτόχρονα στο linux;Δεδομένου ότι ορισμένα ΕΟΑ υποστηρίζει μόνο 8 bit οθόνη, ένας τρόπος για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι να ξεκινήσει μια άλλη Xserver σε 8 bit, αλλά θα ήθελα να ψάξει για μια καλύτερη λύση.

Thanx

Έχω το ίδιο πρόβλημα.ακόμη χειρότερο είναι ότι ορισμένες διαχειριστής παραθύρων φλας το χρώμα γύρω από το πλαίσιο περίγραμμα της XWindow εστίαση του.που με κάνουν να αισθάνομαι un-άνετες.

Δεν νομίζω ότι θα ήταν δυνατόν να έχουν δύο Χ servers που τρέχουν ταυτόχρονα σε ένα μοναδικό μηχάνημα Linux.Ίσως αν θέλετε πραγματικά να το κάνετε αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες μηχανές που τρέχει Linux ταυτόχρονα με UML, αλλά δεν ξέρω τίποτα γι 'αυτό.

Ίσως μια πιο ρεαλιστική ερώτηση είναι: κάνει κάποιος γνωρίζει έναν διαχειριστή παραθύρων ή ένα θέμα ενός διαχειριστή παραθύρων, το οποίο δεν αναβοσβήνει ακόμα κι αν τρέχετε ένα Xserver σε 8bit mode?
Θα με ενδιέφερε πολύ η απάντηση ...

Lovanca.

Απ 'όσο γνωρίζω, το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο τρόπους:

Hardware - Υπάρχουν μερικές κάρτες έχουν υποστήριξη οπτικής επικάλυψης, υπό ορισμένες προϋποθέσεις.Ελέγξτε xfree86.org για λεπτομέρειες.

Λογισμικό - Χρήση VNC.Κατά την έναρξη VNC Server για το Linux, προσθέστε την επιλογή-cc 3.Και τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VNC Viewer για το ίδιο μηχάνημα Linux για να τρέξει το πολύ apps.Η ποινή, φυσικά, είναι η υποβάθμιση στην συνολική απόδοση.

Καλή τύχη!

lovanca έγραψε:

Δεν νομίζω ότι θα ήταν δυνατόν να έχουν δύο Χ servers που τρέχουν ταυτόχρονα σε ένα μοναδικό μηχάνημα Linux.
Ίσως αν θέλετε πραγματικά να το κάνετε αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες μηχανές που τρέχει Linux ταυτόχρονα με UML, αλλά δεν ξέρω τίποτα γι 'αυτό.Lovanca.

Ναι.Είναι δυνατό να ανοίξει δύο X servers σε περιβάλλον Linux.Χρησιμοποίησα το Red Hat Linux 7.2.

Αν το βίντεο υποστηρίζει την κάρτα σας μέσο επικάλυψης, μπορείτε να προσθέσετε την επιλογή "Επικάλυψη" στο
X86 αρχείο ρυθμίσεων.Ωστόσο, το κόστος αυτού του είδους την κάρτα βίντεο τουλάχιστον $ 350.

Κάποιος μου είπε κάποια gfx κάρτα υποστηρίζει ψευδο χρώμα στο linux,
θα πρέπει να λειτουργεί ...

Θα ήθελα επίσης να έχει 8bit εφαρμογές για 16,24 desktop μου λίγο.Δεν έχω δοκιμάσει αυτό, αλλά Nvidia έχει αυτό που λέει:

Option "OverlayDefaultVisual" "boolean"
Όταν χρησιμοποιούνται επικαλύψεις και αυτή η επιλογή είναι ενεργοποιημένη (η ανωτέρω δήλωση είναι ενεργοποιημένη), η επιλογή αυτή καθορίζει την προεπιλεγμένη οπτική για επικάλυψη οπτική θέτοντας έτσι το παράθυρο στη ρίζα της επικάλυψης.Σημείωση: Αυτή η επιλογή δεν συνιστάται για RGB overlays.
Default: Option "OverlayDefaultVisual" "off".

http://download.nvidia.com/XFree86_40/1.0-4191/NVLinuxNotes4191.pdf

Byte

Έχω μια κάρτα βίντεο σε Nvdia μου HP 8565.Αν και θα μπορούσε να θέσει την επικάλυψη επιλογή, ακόμα δεν εμφανίζει 8 / 24 bits ταυτόχρονα.Χρειάζεστε ένα υψηλό κάρτα βίντεο τέλος να έχουν την επικάλυψη με.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back