-8,3 DBmV. Τι είναι αυτό σε dB

N

nickip_22

Guest
Χρειάζομαι βοήθεια για τη μετατροπή αυτή. Έχω ένα βιβλίο, αλλά δεν υπάρχουν πολλά σχετικά με αυτό εκεί.

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία, όπως εξηγείται παρακάτω-DB είναι μια αναλογία των επιπέδων και dBm είναι μια αναφορά της μέτρησης.

Modems δύναμη μου κατάντη είναι -8,3 dBmV. Τι είναι αυτό σε dB; Τι σημαίνει η αρνητικός αριθμός σημαίνει Αυτή είναι η όλη ερωτήσεις. Ευχαριστώ.

Είναι 8,3 dB κάτω από το 1 mV αντίστοιχα 0,385 mV, έτσι δεν είναι προφανές; Η σύγχυση σημείο είναι να ζητήσει "Τι είναι αυτό σε dB". Σε αντίθεση με dBV, dBmV, dBμV ή dBm, dB είναι μόνο μια σχετική μονάδα, έτσι είναι χωρίς νόημα, χωρίς να προσδιορίζει το επίπεδο αναφοράς. Περιέργως, την ίδια σύγχυση δείχνει στο παραπάνω εισηγμένες σύνδεσμο, που εξηγεί τίποτα , κατά τη γνώμη μου.

dBmV και dBm είναι η μέτρηση της τάσης και της ισχύος σε dB και αναφέρονται αντίστοιχα στο 1 mV και 1 mW. Εάν έχετε αρνητικό dBm αυτό σημαίνει ότι η δύναμη είναι μικρότερη από 1 mW? Αν έχετε αρνητικό dBmV αυτό σημαίνει ότι η τάση είναι μικρότερη από 1 mV. Η μετατροπή μεταξύ γραμμικής και "dB" μετρήσεις δίνονται από: dBmV = 20 * log10 (V/1mV) dBm = 10 * log10 (P/1mW), ώστε να μετατρέψετε -8,3 dBmV να mV πρέπει να γράψετε: 10 ^ (- 8.3/20) = 0,385 mV = 3.85e-4 V Τώρα για να το μετατρέψει σε μια δύναμη που πρέπει να ξέρετε την αντίσταση στον οποίο αυτή η τάση εφαρμόζεται και η χρήση P = V ^ 2 / R. Αν γνωρίζετε, για παράδειγμα, R = 50 ohm θα έχετε: P = (3.85e-4) ^ 2 / 50 = 3e-9 W = 3e-6 MW Ως εκ τούτου: P (dBm) = 10 * log10 (3ε- 6mW/1mW) = -55 dBm αν αντίσταση σας ήταν, αντίθετα, 1 kOhm: P = (3.85e-4) ^ 2 / 1000 = 1.5e-10 W = 1.5e-7 mW τότε: P (dBm) = 10 * log10 (1.5e-7mW/1mW) = -68 dBm Regards

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back