555 mono (περιορισμός της αξίας Αντίσταση)

V

vinodquilon

Guest
Βρείτε το συνημμένο ( http://www.scribd.com/doc/27157788 ). Ο σκοπός του κυκλώματος είναι η ενεργοποίηση των ρελέ καλάμι για 60sec, όταν η πρώτη ring_signal συμβαίνει. Γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσω C = 100 uF & R = 560 Κ. Αλλά κάπου διάβασα, στο σχεδιασμό από 555 μονο λάβουν R = 10 K για να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος μέσω της εσωτερικής τρανζίστορ σε 1 mA. Είναι σωστό; Μπορώ να χρησιμοποιήσω 560 K; Είναι η πρώτη εμπειρία μου με Eagle να επιστήσει την σχηματική. Αν κάποιος παρατηρήσετε κάποια λάθη στο σχέδιο σχηματικό μου, pls να με ενημερώσετε για τη βελτίωση δεξιοτήτων σχέδιο μου με Eagle .....

δεν θα πρέπει να είναι ένα πρόβλημα, θυμάμαι πριν από πολύ καιρό να πειραματίζεται με μακροχρόνια καθυστέρηση, δηλαδή> 1 ώρα και χρήση> 1 MOhm + και 1000uF για την ακρίβεια Γ. επαναλαμβανόμενη δεν είναι τόσο μεγάλη όσο μεγαλύτερη είναι η καθυστέρηση. Ίσως προτιμάτε να το κάνετε αυτό με την έκδοση CMOS των 555, δηλαδή 7555. Ένα βελτιωμένο προϊόν του. το 555 πρέπει να είναι η πιο ubitious IC όλων των εποχών: D

Ευχαριστώ xaccto, Είναι η πρώτη φορά που άκουσα για το 7555. Ευχαριστώ πολύ .....

Γεια σου, CMOS έκδοση 7555 είναι κατσούφης μια δυνατότητα, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πιο αξιόπιστη αν πάρετε ένα μετρητή CMOS με ταλαντωτή (νομίζω CD4040 ή 4060;) και να έχετε την απαραίτητη σήμα χαμηλής συχνότητας στην έξοδο. Έχει πολύ χαμηλό ρεύμα χρειάζεται πάρα πολύ. Κ.

Η CD4040 δεν έχουν ενσωματωμένο ταλαντωτές, ώστε να ξεχάσουμε τη χρήση τους για αυτή την εφαρμογή. Η CD4060 είναι πολύ παλιά, διότι το CD4541 κάνει τη δουλειά του πολύ καλύτερα.

Για θέσεις εργασίας, όπως ότι μπορείτε να εξετάσετε PICAXE08 .. Μερικές φορές αυτό ονομάζεται η νέα χιλιετία 555 .. Όχι μόνο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για R ή C, και πέρα από το 555-χρονόμετρο στην εξουσία-on μπορεί να προκαλέσει κάποια προβλήματα .. Τίποτα τέτοιο με PICAXE, αν χρειάζεται να αλλάξετε την ώρα, ή καθυστέρηση, ή να δημιουργήσει αργή ή γρήγορη κύμα - όλα γίνονται στη βασική γλώσσα και PICAXE-BASIC είναι ίσως το πιο απλό διάλεκτο όλων των ΒΑΣΙΚΕΣ διαλέκτους .. Παράδειγμα εχθρό: καθυστέρηση 1s ΑΝΑΜΟΝΗ 1000 Αυτά είναι όλα .. Υπάρχουν τόνοι των δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο, το Google για PICAXE .. Rgds, IanP http://www.technologystudent.com/pics/picax1.htm % http://www.surplustronics.co.nz/library/picaxe 20Guide-1.pdf [ / url]

Απλή PICAXE-08 πρόγραμμα για να δημιουργήσετε ακριβή απόδοση 60 sec καθυστέρηση στιγμή της πρώτης ενεργοποίησης δαχτυλίδι συμβαίνει. εκκίνηση: αν pin3 = 1 τότε holdoff goto έναρξη holdoff: HIGH 2 περιμένετε 60 Χαμηλός 2 goto έναρξη Δείτε το συνημμένο. Εξόδου Opto-ζεύκτες »πηγαίνει στο IP 3 (Αρ. 4 pin) της PICAXE-08. Θα συνδεθεί IP / ΕΠ 2 (pin No.5) του PICAXE-08 στη βάση των ρελέ τρανζίστορ BC547 οδήγηση. Έτσι μπορώ να ενεργοποιήσετε την ακρίβεια ρελέ για 60 δευτερόλεπτα όταν το πρώτο κουδούνισμα έρχεται. Είμαι newbie στον τομέα της μικροελεγκτή PIC. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά του IanP του edaboard. Δεν μπόρεσα να βρω καμία βιβλιοθήκες αετός για PICAXE-08 σε cadsoft. Υπάρχει κάποιος που έχει;

[Quote = vinodquilon] .. Η CD4040 δεν έχουν ενσωματωμένο ταλαντωτές, ώστε να ξεχάσουμε τη χρήση τους για αυτή την εφαρμογή. Η CD4060 είναι πολύ παλιά, διότι το CD4541 κάνει τη δουλειά του πολύ καλύτερα. [/Quote] Ο φίλος μου, είχα ένα ";" setted ... Διαφορετικά? Αν γνωρίζει όλα τα πράγματα και τόσο καλά: τι θα ήθελε με την αμφισβήτηση pls σας :)? Που υπάρχουν σε Moderner εκδόσεις πάρα πολύ, όπως 74HCxxx ... Λυπούμαστε, αλλά νομίζω ότι κανείς δεν χρειάζεται ένα «jobtherapy" από εσάς της. :) Κ. btw, συμφωνώ με janp, το PICAXE08 (και μερικοί άλλοι) είναι καλύτερη για τη δουλειά θες.

[quote = vinodquilon] ... BTW, συμφωνώ με janp, το PICAXE08 (και μερικοί άλλοι) είναι καλύτερη για τη δουλειά θες.
hehe, έτσι δεν είναι; PICAXE που χρειάζεστε για να γράψετε ένα πρόγραμμα και το πρόγραμμα αυτό. για να αλλάξετε την καθυστέρηση, θα πρέπει να προγραμματίσουν εκ νέου αυτό, 555 σας πρόγραμμα με την προσθήκη μιας μεταβλητής αντίσταση να επιτρέψει προσαρμογή, ακίδα 3 μπορούν να οδηγήσουν 200mA, πόσο μπορεί μια μονάδα καρφίτσα PICAXE; + + 7555 μπορεί να λειτουργήσει με PICAXE 2-15V παροχή πρέπει να λειτουργεί με 5V, έτσι αυτό πρέπει συνήθως σημαίνει την προσθήκη ενός ρυθμιστή τάσης 3pin για το κύκλωμα για 60sec καθυστέρηση, 555 είναι αρκετά ακριβής όταν προσαρμοστεί. Το 7555 είναι καλύτερη, επειδή θα πρέπει να έχετε μικρότερο πυκνωτή value = μικρότερο πακέτο = λιγότερη επίδραση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Ίσως είμαι προκατειλημμένη επειδή 555 ήταν η πρώτη IC έπαιξα με όταν ένας νεαρός: D

Το θέμα είναι, μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κάτι σαν PICAXE θα (πιθανότατα) ποτέ δεν κοιτάμε πίσω στο 555-S και συν. λόγω της ευελιξίας και ευκολίας .. Είναι ακριβώς συναίσθημα της παλιάς σχολής μηχανικών .. BTW, PICAXE μπορούν να λειτουργούν από 3V σε 5.5V και για 1s καθυστέρηση (λάθος μου) κάποιος χρησιμοποιεί PAUSE 1000 (ή περιμένετε 1) εντολή .. Max. τρέχουσα (βυθίστηκε ή προέρχονται) από οποιονδήποτε I / O pin είναι 25 mA .. Rgds, IanP

Γεια xacto, Im ένα παλιό τύπο schol, αλλά σε ορισμένες Projets είναι από μένα (αν ήταν καλύτερα / neede) PICS / MSPs .. εφαρμόζονται ... Ίου δεν θα πρέπει έτσι εξάνθημα πει κάποια πράγματα πάνω inpossibilities pls! Μεγάλη χρονική καθυστέρηση αρχίζει συνήθως σε 1 έως 10 sec, στην από τόσο καιρό χρονική στιγμή είναι σύνηθες καλύτερα να εφαρμόσει κάποια ταλαντωτή ταχύτερη και με ένα counter_maybe προγραμματιζόμενο? Θες δεν είναι modernst τεχνική κύκλωμα :) Πάνω από 30-40 χρόνια σημαίνει "s η λύση"! για καθυστερήσεις / χρονισμούς για δηλαδή λεπτά / ώρες ... Ένα ΣΜΕ είναι σήμερα μόνο μια έκδοση Moderner & compacter του! ... Εάν χρειάζεται περισσότερο ως 25 mA ένα τρανζίστορ είναι στην πραγματικότητα τίποτα σήμερα! Θα πρέπει ως δημιουργός reliables έτσι και έτσι ένας οδηγός μετά έξυπνο κύκλωμα σας :)... Νομίζω ότι κανείς άλλος έχει κάποιο πρόβλημα με ένα κύκλωμα 5V, ακόμη και με εξόδους ρελέ όχι. "Είναι το" έτσι και έτσι το 3χ3 ή λιγότερο συστήματα ισχύος :) Greatings! Κ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back