5 έως 220 volt AC / DC να σταθεροποιηθεί 5 volt DC

B

bejemele

Guest
Έχω ένα PLC που χρησιμοποιούν σταθεροποιηθεί 5 DC εισόδου. Θέλω να προσθέσω μια συσκευή που μπορεί να μετατρέψει 5 έως 220 volt AC / DC να σταθεροποιηθεί 5 volt DC. προκειμένου να γίνει ένα PLC λειτουργεί σε πιο ευέλικτο τρόπο, βρίσκω σχηματική σχετικά με την τάση του δείκτη. εδώ το καθεστώς αυτό: Τμήματα: P1 = κόκκινο ακροδέκτη P2 = μαύρο ακροδέκτη D1 = 5 ή 3mm. Κόκκινο LED D2 = 5 ή 3mm. Πράσινο LED LP = 1220V 6W Bulb λαμπτήρα πυρακτώσεως, αν θ αντικατασταθεί LED με optocoupler, θα είναι αξιόπιστο; Υπάρχει κάποιος να έχει την καλύτερη λύση;

Δεν είναι σαφές τι προσπαθείτε να επιτύχετε. Αν θέλετε να έχει νόημα, αν ο 220V AC υπάρχει, ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οπτοζεύκτη αλλά αντικατάσταση των δύο LEDs με ανορθωτή γέφυρας και συνδέστε το οπτικο-couler σε όλη την έξοδο DC. Αν βάλετε μια αντίστροφη τάση σε ένα κανονικό οπτοζεύκτη LED πλευρά θα είναι κατεστραμμένο, η γέφυρα ανόρθωσης θα εξασφαλίσει το βλέπει μόνο τη σωστή πολικότητα για να συμπεριφορά. Η έξοδος θα είναι παλμούς με διπλάσια συχνότητα εναλλασσόμενου ρεύματος. Μπορεί να υπάρχει ένα ελάττωμα στο σχεδιασμό σας, όμως, έχουμε κατά νου ότι, όταν το νήμα του λαμπτήρα είναι κρύο έχει πολύ χαμηλότερη αντίσταση από ό, τι όταν είναι λαμπερό. Αυτή τη στιγμή που συνδέετε το καθετήρες μπορεί να υπάρχει ένα πολύ υψηλότερο ρεύμα από τον αναμενόμενο και τα LED ή οπτοζεύκτη θα μπορούσε να είναι κατεστραμμένο. Brian.

Μπορεί να υπάρχει ένα ελάττωμα στο σχεδιασμό σας όμως, έχουμε κατά νου ότι, όταν το νήμα του λαμπτήρα είναι κρύο έχει πολύ χαμηλότερη αντίσταση από ό, τι όταν είναι λαμπερό. Αυτή τη στιγμή που συνδέετε το καθετήρες μπορεί να υπάρχει ένα πολύ υψηλότερο ρεύμα από τον αναμενόμενο και τα LED ή οπτοζεύκτη θα μπορούσε να είναι κατεστραμμένο.
Ένα παρόμοιο σχέδιο χρησιμοποιώντας ένα NTC αντί incandestent λάμπα έχει πωληθεί από την γερμανική εταιρία Steinel από την 70η. Αλλά η NTC έχει περίπου 4κ κρύο αντίσταση, και η συσκευή κατονομάζεται να φτάσει 1 έως 1,5 mA μετά από 3 ms. Ένα ρεύμα εισροής κορυφή αυτού του μεγέθους είναι προφανώς χειρίζεται τακτική LED. Ανάλογα με τις προδιαγραφές, ένα επιπλέον κύκλωμα σφιγκτήρα μπορεί να είναι σκόπιμο για ένα ευαίσθητο ζεύκτη οπτικο. Όμως, είτε μια λάμπα ή NTC θα τονιστεί από κάθε εκδήλωση εισροής. Δεν θα προτείνω το σχεδιασμό για συνεχή λειτουργία. Θα προτιμούσα να πάω για Ντάρλινγκτον ζεύκτες οπτικο και χαμηλή τρέχουσα μονάδα δίσκου.

Ζητώ συγνώμη για την σύγχυση εξήγηση μου,
schem.bmp
Βασικά, θέλω να κάνω κάποια συσκευή που λειτουργεί όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. (Σημειώνονται με κόκκινο) * Αυτή η συσκευή ανιχνεύει / μετατρέπει 5 έως 220 volt AC / DC να σταθεροποιηθεί 5 volt DC. αυτό το 5 Volt DC πηγή ρεύματος θα προμηθεύει PLC εισόδου. τότε εγώ googling και να βρούμε κάτι που έχει μεγάλη ομοιότητα με το έργο μου εργαζόμαστε.
opto.bmp
σε αυτό το σχηματικό, δεν έχω βρεθεί συμβατό συνιστώσα (η οποία λειτουργεί σε 5 έως 220 volt), αλλά και συσκευή που θα χρειαστεί μπορεί να να είναι μια τάση του αισθητήρα, έτσι κι αλλιώς ένας μετατροπέας θα μου ταιριάζει επίσης και

Εξήγησα, γιατί ένα παρόμοιο σχέδιο, που μπορεί να είναι κατάλληλο για τάση καθετήρα, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνεχή λειτουργία, π.χ. για μια είσοδο PLC. Για παρόμοια προβλήματα, εγώ ακολούθησα τις σκέψεις αυτές: - η κατανάλωση ισχύος θα πρέπει να περιορίζεται σε ένα λογικό ποσό, π.χ. <500 mW, καλύτερα <250 mW. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το μέγιστο ρεύμα εισόδου από 1 - 2 mA. - Ρεύματα εισόδου αυτού του μεγέθους μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευαίσθητα οπτικοηλεκτρονικοί (Ντάρλινγκτον εξόδου) - για μια μικρότερη αναλογία τάσης, π.χ. 24 - 230 V, χρησιμοποίησα ένα απλό ρεύμα αντίσταση περιορίζοντας (470K), με αποτέλεσμα πολύ χαμηλό ρεύμα εισόδου στα χαμηλά εύρος τάσης, αλλά είναι ακόμα δυνατό - extenting το φάσμα της τάσης στα 5 - 230 V (περίπου 1:100 αποτελεσματική τρέχουσα αναλογία) υποδηλώνει μάλλον ένα σταθερό ρεύμα κυκλώματος, για παράδειγμα χρησιμοποιώντας MOSFET κατάσταση εξάντλησης

Παρακαλούμε να αποσαφηνίσει - είσαι παρακολούθηση της πηγής ή προσπαθείτε να τροφοδοτήσει την PLC από αυτό; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλετε 5V σταθεροποιηθεί έξω από αυτό, αν δεν είναι για την τροφοδότηση των κυκλωμάτων. Εάν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οπτοζεύκτη να συνδυάσει την πηγή ενέργειας δεν θα λειτουργήσει, μπορούν να δώσουν μια ένδειξη της τάσης παρίστανται κατά τις εισροές τους, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στην πραγματικότητα σημαντική δύναμη στην πλευρά του αισθητήρα. Brian.

Έχετε μια ιδέα για το τι θα μπορούσε να είναι η τρέχουσα αξία του "Σταθεροποιημένο 5 Vdc". Είναι σταθερή; Αν όχι, ποια είναι μέγιστη και ελάχιστη τιμή της; Στην είσοδο, είναι η συχνότητα εναλλασσόμενου ρεύματος 60Hz, 50Hz ή άλλα; Υποθέτω ότι εννοείτε 5 - 220V AC, εάν ως αξία RMS (οπότε η τάση αιχμής είναι υψηλότερη από ό, τι στην περίπτωση του συνεχούς ρεύματος). Υποθέτω, δεν σημαίνει ψάχνετε για ένα AC-μηδέν διέλευση ανιχνευτή που να δίνει μια ακριβή σκανδάλη 5V παλμών (λιγότερο από 100us offset) για ένα ευρύ φάσμα τάσης εισόδου (π.χ. 100V σε 250V) και δεν είναι ευαίσθητα στη θερμοκρασία και με τη χρήση χαμηλού κόστους κατασκευαστικά στοιχεία ... Έχω δίκιο; Κερίμ

τον τρόπο εφαρμογής της μείωσης MOSFET λειτουργία σε αυτό το έργο; μου PLC χρησιμοποιεί 220 VAC πηγή ενέργειας. ένα σταθεροποιημένο 5 Vdc για διακριτό σήμα εισόδου. επειδή ένας διακόπτης όριο στο πείραμά μου χρησιμοποιεί Vac/50 220 Hz και πολλά αισθητήρα χρησιμοποιώντας 5Vdc, χρειάζομαι μάλλον αυτή τη συσκευή (5 - 220 Volt AC / DC να σταθεροποιηθεί 5 volt DC). Τα Διακριτά σήματα αποστέλλονται χρησιμοποιώντας είτε τάση ή ρεύμα, όπου μια συγκεκριμένη περιοχή έχει οριστεί ως Ενεργοποιημένη και μια άλλη, όπως Off. Με τις τιμές 5 V DC αντιπροσωπεύουν On, τιμές κάτω από 1VDC αντιπροσωπεύουν Off. Είμαι με τη χρήση "σταθεροποιηθεί" όρος, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα καταστρέψει την plc, εάν η τάση εισόδου ασταθής. Για την προϋπόθεση, η σημερινή του διακριτού σήματος είναι λιγότερο περισσότερο από 4mA. είναι 5 - 220 Volt AC / DC έως 5 volt DC μετατροπέα (ανίχνευση τάσης) είναι δυνατόν να δημιουργηθεί;

Ακριβώς για να είστε σίγουροι, μην νομίζετε ότι το πείραμα χρειάζεται ένα είδος ηλεκτρική μόνωση μεταξύ του ρεύματος AC τάσης και το PLC (με τη χρήση ενός οπτοαπομονωτής, για παράδειγμα);

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back