220 μ.Χ. εισόδου στο μικροελεγκτή

Q

qpasatio

Guest
Γεια Ξέρει κανείς μια καλή και φτηνή λύση για να αισθανθεί την 220V AC από έναν μικροελεγκτή PIC; Ο οπτικός συζεύκτης θα ήταν μια καλή λύση, αλλά είναι πολύ ακριβό. Έχω διαβάσει appnote από μικροτσίπ και αισθάνονται την άμεση γραμμή με 20M αντίσταση. Νομίζετε ότι είναι μια καλή ιδέα; Ευχαριστίες

Θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς ασφαλείας. Θα χρησιμοποιήσετε ένα μετασχηματιστή ή τη μέθοδο απομόνωσης οπτικο. Αποφύγετε όλες τις απευθείας συνδέσεις με το ηλεκτρικό δίκτυο. Μπορείτε επίσης να προφυλαχθεί από κεραυνούς στους αγωγούς ρεύματος στο κύκλωμα να πάρει σας.

Πώς εσείς δύναμη PIC σας; Απευθείας από τη γραμμή του εναλλασσόμενου ρεύματος ή μέσω Παροχή ρεύματος με μετασχηματιστή; Εάν η άμεση γραμμή μ.Χ. έπειτα που μπορείτε να πάτε με ένα 10/20M αντίσταση και να προσθέσετε εξωτερικές διόδους προστασίας VCC / GND προς ακίδα εισόδου. Πρέπει να υπάρχει κάποια εφαρμογή-σημειώσεις για εφαρμογές dimmer εδώ στο edaboard ... Αν σας τροφοδοτεί από την προσφορά μετασχηματισμού γιατί δεν ταΐζετε σήμα εναλλασσόμενου ρεύματος από εκεί; Αν κανένας από αυτούς δεν είναι αλήθεια, τότε πάμε με optocoupler ... και παρακαλώ # define ΑΚΡΙΒΟ (ξ? Όταν πρόκειται για την ασφάλεια δεν είναι ακριβό ...

Θα οικοδομήσουμε έναν ελεγκτή με 12f675. Στην Αίτηση Εγγραφής μου χρησιμοποιώ 40M στο μηδέν σταυρό detectorf της 220V (Αργεντινή). Είναι ασφαλές το μαρούλι PIC έχει δύο διόδους για την προστασία της εισόδου, έτσι τάσης δεν πρόκειται ποτέ να είναι τρίφτης από 5V λιγότερο από 0V (-0,7). Η αντίσταση εμποδίζει την 40M thath αυτό διόδους λιώσει κάτω. : D Εκτός από τον εν λόγω ΔΥ που δεν χρησιμοποιούν μετασχηματιστή. Χρησιμοποιώ δύο πυκνωτές, δύο διόδους, μια ZENNER και μια αντίσταση. Για να αποφύγετε τις τάσεις hight μπορώ να χρησιμοποιήσω μια VARISTOR στα 450 βολτ αιχμής.

[color = green] [size = 3] Η εμπιστοσύνη μου: [/size] είναι μόνο 3Mohm αντίσταση στην είσοδο pic. Δεν 20Meg. και δεν neded διόδους. Επειδή είναι χτισμένο σε ΣΜΕ. Θα χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος ανίχνευσης στο μηδέν στο κύκλωμα ελέγχου φάση. (Θερμική έργο ρυθμιζόμενη αντίσταση) [/color]

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, όμως .... Χρειάζομαι 1 ή 0. Η resistante είναι μια καλή μέθοδος αν ενεργοποιήσετε μια διακοπή για να ανιχνεύσει το μηδέν σταυρό. Για την ανίχνευση Fase oder Ουδέτερο, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να προστεθεί διόδους ... πυκνωτές ... και ούτω καθεξής.

Τι εννοείτε με τον όρο "ανίχνευση φάσης ή ουδέτερη";; Θέλεις να ανιχνεύσει μόνο πολικότητα; Κάνει ήδη (ο?

Συγνώμη, ενδεχομένως δεν είχα χρησιμοποιήσει τις σωστές όρους. Ταΐζω έναν αισθητήρα με 220VAC (ρελέ μέσα). Το ρελέ επιστρέφει oder 220 Ν.

Συγνώμη ... τώρα εγώ δεν βλέπω πραγματικά τι θέλετε να επιτύχετε με αυτή (ξ? Πάντα ίδια πολικότητα εξόδου ανεξάρτητα από την είσοδο;

Συγνώμη, ενδεχομένως δεν είχα χρησιμοποιήσει τις σωστές όρους. Ταΐζω έναν αισθητήρα με 220VAC (ρελέ μέσα). Το ρελέ επιστρέφει oder 220 Ν.

Συνήθως οι μηχανικοί κάνουν δύσκολο το πιο εύκολο πράγμα. :) Είναι πολύ εύκολο. Έχω έναν αισθητήρα παρουσίας με 3 τερματικά. Αυτά τα τερματικά είναι οι συνδέσεις των ρελέ δέντρο. Χρησιμοποιώ αυτή τη σύνδεση: NC (κανονικά κλειστή) -> N ΟΧΙ (κανονικά ανοικτή) -> FC (κοινό) -> με την είσοδο μικροελεγκτή (σήμα) Αν ο αισθητήρας ανιχνεύει την παρουσία, το σήμα είναι 220, αλλιώς, Ν. φορώ «Δεν ξέρω αν τα αγγλικά μου είναι ακριβή, αν δεν με καταλαβαίνουν μπορώ να σας στείλω ένα σύστημα.

Ας πούμε τα αγγλικά σας είναι "κατανοητή" και ένα σχηματικό θα ήταν πολύ καλύτερη από την αρχή (ο?
Νομίζω ότι εννοείτε με το "F" φάση;
Αν ο αισθητήρας ανιχνεύει την παρουσία, το σήμα είναι 220, αλλιώς, Ν. Δεν ξέρω αν τα αγγλικά μου είναι ακριβή, αν δεν με καταλαβαίνουν μπορώ να σας στείλω ένα σύστημα.
Τώρα » ; μιλάμε πιο παράξενο ... ό, τι "παρουσία" Τι "αισθητήρας" Ο αισθητήρας θα πρέπει να αλλάξετε την παράδοση της σκυτάλης μεταξύ των "Ν" και "P" όταν είναι παρόν 220V και τροφοδοσίας του στο ΣΜΕ Παρακαλώ σχεδιάστε ένα διάγραμμα (ξ??

[Quote = qpasatio] Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, όμως .... Χρειάζομαι 1 ή 0. Η resistante είναι μια καλή μέθοδος αν ενεργοποιήσετε μια διακοπή για να ανιχνεύσει το μηδέν σταυρό. Για την ανίχνευση Fase oder Ουδέτερο, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να προστεθεί διόδους ... πυκνωτές ... και ούτω καθεξής. [/quote] για PBP. για συγχρονισμό. με το δίκτυο: αν ακίδα = 1 τότε ενώ ακίδα = 1: διευθύνω άλλο, ενώ ακίδα = 0: διευθύνω endif ... παύση 1ms τριγωνομετρική. triac κλπ

Ας προσπαθήσουμε τώρα. Το οπτικο είναι πολύ ακριβό και είχα κάποια προβλήματα, ίσως μια καλή επιλογή πυκνωτή με την αντίσταση 680K θα μπορούσε να βελτιώσει το κύκλωμα. ευχαριστίες

Είμαι επίσης περίεργος για αυτό το θέμα. Τι θα λέγατε για κάποια σύνδεση με χωρητικότητα;

[Quote = qpasatio] Ας προσπαθήσουμε τώρα. Το οπτικο είναι πολύ ακριβό και είχα κάποια προβλήματα, ίσως μια καλή επιλογή πυκνωτή με την αντίσταση 680K θα μπορούσε να βελτιώσει το κύκλωμα. χάρη [/quote] insteed απλών οπτικο γιατί δεν έχετε χρησιμοποιήσει ή MOC3020 MOC3040 το 3040 έρχονται με ενσωματωμένο στο μηδέν σταυρό και κατάλληλο για τη διασύνδεση και τον έλεγχο 220VAC απευθείας από UC έχω χτίσει ελεγκτή θερμοκρασίας με τη χρήση 3040 ΜΣ αν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια εγώ θα να σας καθοδηγήσουν πιο

ref κάποια φτηνή κύκλωμα φορτιστή μπαταρίας

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back