όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας

U

uma24u

Guest
γεια φίλοι μπορεί u pls να μου πει σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας των CMOS και ποια είναι η διαφορά μεταξύ του CMOS και του BJT powerconsumptions. Cheers, Uma

όσον αφορά την ψηφιακή ή αναλογική σχεδιασμό;

Συνήθως η κατανάλωση ενέργειας των CMOS αναλογικό κύκλωμα υπολογίζεται με multiflying ρεύμα και τάση. Διπολική θα καταναλώνουν περισσότερο από ό, τι CMOS, σύμφωνα με την οδήγηση βάση.

Για τα ψηφιακά, σίγουρα CMOS είναι πολύ χαμηλότερο σε κατανάλωση ενέργειας από διπολική. Αλλά για την αναλογική, εξαρτάται. Παρόλο που η διπολική αντλεί ρεύμα βάση, το ίδιο κάνει και ο λήπτης ή η διαρροή των τρανζίστορ MOS. Έτσι, υπάρχει πάντα στατική κατανάλωση ισχύος. Διπολική σας δίνει πολύ μεγαλύτερη διαγωγιμότητας της ίδιας τρέχουσας, σε σύγκριση με ένα τρανζίστορ MOS. Έτσι, κατά το σχεδιασμό RF κυκλωμάτων, διπολική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σχεδιάσει πολύ υψηλότερη συχνότητα από ό, τι κυκλώματα CMOS. Ακόμη και για απλή αναλογική λειτουργίες, διπολική θεωρούνται ότι έχουν χαμηλότερα επίπεδα θορύβου. Το μόνο μέρος όπου νομίζω CMOS είναι πολύ καλύτερη από διπολική είναι χαμηλής ισχύος αναλογική. Εδώ είναι οι συσκευές που λειτουργούν στην υπο-όριο. Δεν έχω δει καμία εργασία για την εξαιρετικά χαμηλή αναλογικά δύναμη στο διπολικό.

Η CMOS στατική κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ μικρότερη και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για την εφαρμογή λογικής. Ωστόσο, στο σχεδιασμό της αναλογικής, η πόλωση ρεύμα ρέει στο CMOS καθώς και τη διπολική και θα mostkly να διέπεται από τις προδιαγραφές σχεδιασμού.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back