χρειάζονται τη βοήθειά σας σε αισθητήρα θερμοκρασίας

P

psthanh

Guest
Πρέπει να σχεδιάσουμε ένα αισθητήρα θερμοκρασίας βασίζεται στην τεχνολογία CMOS με PTAT πυρήνα με την παραγωγή 1UA / Κ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παροχή ρεύματος από 3,3 V έως 5 V Αλλά δεν ξέρω για ηλεκτρονικά, οι εργασίες σχετικά με την ηλεκτρική μου.Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε παρακαλώ μου με το ιδανικό.Έτσι, πολλά ευχαριστώ.

Αυτό είναι βασικό κύκλωμα του αισθητήρα θερμοκρασίας Ptat.

Vptat = (K * T / q) * LN (Ν), όπου N είναι λόγος των περιοχών emmitter δύο διπολικής tansistors.

Ι πράγμα που κάνετε λάθος whe καθορίσει αισθητήρα sensetivity σε uA / Κ, είναι σωστό να V / Κ.
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Για το βασικό κύκλωμα της εξόδου είναι πολύ μικρή για παράδειγμα Ν = 8 το VT = T * 0.1792mV / K

Δεν ξέρω πώς να γίνει μεγαλύτερο.
Ευχαριστώ και πάλι.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αυξηθεί Vptat:

1.Απλά αύξηση Διπολική λόγος τρανζίστορ
2.Βλέπε τάση PTAT2 στο παρακάτω σχήμα:

PTAT2 = PTAT * M

Όπου Μ μπορεί να είναι και ο δείκτης W καθρέφτη (M5) / W (M3), ή αντίσταση R2/R1 αναλογία αξία.
Πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης που εξοικονομεί χώρο στο lay-out, αλλά μειονέκτημα είναι ότι είναι πιο unaccurate, λόγω των αντισταθμιστικών οφελών και όλες τις πιθανές παρασιτικές επιπτώσεις.
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Ευχαριστώ κύριε.
Επιτρέψτε μου να θέσω ακόμη μια ερώτηση.επειδή η AD590 έχουν ρεύμα εξόδου 1UA / Κ
και το τροφοδοτικό μπορεί να είναι 4 με 30, αλλά όταν αλλάξει 5 με 10 η παραγωγή μόνο 1UA λάθος.

Δεν κατάλαβα την ερώτηση, αλλά αν σας ρωτήσω πώς Ptat τάσης μπορούν να μεταφερθούν σε Ptat ρεύμα.Απλά βάλτε R1 αντίσταση σε πρώτη φάση να είναι με χαμηλά TC και έλαβε τρέχουσα θα έχουν το χαρακτηριστικό σχεδόν ανάλογο προς T, [UA / k].

I = Vptat / (R1nom * (1 TC1 * dT TC2 * dT * dT), εάν TC2 = 0 και TC1 ≈ 0
I = Vptat/R1 έτσι νομισμάτων γίνεται Ptat τρέχουσα.Τώρα απλουστευμένες καθρέφτη αυτό το ρεύμα και να το χρησιμοποιήσετε.

Ευχαριστώ κύριε.Θα προσπαθήσω να την προσομοίωση απόψε.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back