χρειάζονται βοήθεια για LNA με δομή Ντάρλινγκτον

W

wizardyhnr

Guest
Είμαι σχεδιασμό ενός LNA που πρέπει 20dBm P1dB και 35dBm IIP3, κάποιος είπε ότι darlington ίσως μια επιλογή, αλλά δεν έχω δει κανένα βιβλίο που αφορά τις λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να σχεδιάσουν ένα Darlington-structre LNA, Υπάρχει κάποιος που έχει κάποια λεπτομερή υλικά για Darlington structre LNA σχεδιασμό; ευχαριστώ!

Δεν νομίζω ότι η Ντάρλινγκτον θα μπορούσε να κάνει μεγαλύτερη διαφορά στη βελτίωση της IP3 σε σύγκριση με ένα μόνο LNA στάδιο. Για αυτού του είδους τις υψηλές απαιτήσεις IP3 (συνήθως CATV LNA του) καλή προσέγγιση είναι ένα διαφορικό ή ένα push-pull στάδιο LNA. Επίσης, για αυτό το σχέδιο είναι πολύ σημαντικό είναι τα χαρακτηριστικά των τρανζίστορ.

-IIP3 δεν μπορεί να είναι 10dB πάνω από P1dB (σχεδόν)-Ανώτατης IP3 LNA έχουν δομές cascode .. -Ντάρλινγκτον τοπολογία δεν είναι κατάλληλη διαμόρφωση ενός LNA, λόγω της multipled CBE μέσω της εισόδου ..

IP3 μπορεί εύκολα να είναι πολύ περισσότερο ότι 10 dB υψηλότερο από P1dB σημείο. Μπορείτε να ελέγξετε για ενισχυτές RFMD παράδειγμα, υπάρχουν κάποιες με 18 ή ακόμα και 19dB διαφορά. Αν χρειάζεστε CATV ενισχυτής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε BPF540 μόνο ενισχυτή τρανζίστορ και να πάρει spec σας. Εάν η τιμή δεν είναι βασικά στοιχεία που συνθέτουν κέρδος αφορούν τη χρήση από την RFMD, Minicircuits, WJ και άλλους πωλητές. Μπορείτε να πάρετε έτοιμοι να πάτε ενισχυτή με την εσωτερική πόλωση και ταιριάζουν για 75 Ohm, σταθερή και με τη διάταξη. Ντάρλινγκτον δεν είναι καλό για LNA και για την υψηλή γραμμικότητα, καθώς και.

BFP540 δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για αυτό το σχέδιο, το οποίο ψάχνει για 20dBm P1dB και 35dB IIP3. BFP540 έχει μόνο 11dBm P1dB, και max 24.5dBm OIP3. http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/infineon/1-bfp540_1.pdf Όπως ανέφερα και πριν, θα πρέπει προσεκτικά να chouse του τρανζίστορ και μετά από αυτή την τοπολογία. Αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο spec για LNA. Αν IP3 είναι 10dB μεγαλύτερο από P1dB (η οποία είναι δυνατό) υπάρχει ένα πρόβλημα με αυτό LNA (πιο συχνά, πιθανή αστάθεια out-of-band ειδικά σε χαμηλές συχνότητες).

BFP540 έχει IP3 = 24,5 dBm για 2V και 20 mA (σελίδα 3 του δελτίου δεδομένων). Στη σελίδα 6 οικόπεδα για IP3 δείχνουν σαφώς ότι για 5V 40mA IP3 και ανεβαίνει περίπου στο 30 dBm. Αν αυτό δεν είναι αρκετό BFP650 μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα δεδομένα φύλλου δείχνει IP3 = 29.5 για 3V @ 80mA και κοντά στο 33dBm για 45V @ 45mA. Οι αριθμοί αυτοί είναι λίγο πολύ συντηρητική. Τα πραγματικά νούμερα είναι καλύτερα. Έκανα σχεδιασμός βάσει αυτών των τρανζίστορ και είχε IP3 των 39 έως 40 dBm. Με την ευκαιρία, ήμουν πολύ έκπληκτος όταν ανακαλύπτουν ότι το S-παράμετρος αρχεία για αυτά τα τρανζίστορ στο χώρο του web Infineon είναι κατεστραμμένα και το λάθος. Ακόμα και μετά από σοβαρή χειρουργική επέμβαση αυτών των αρχείων εξακολουθούν να λειτουργούν ακριβώς έτσι-έτσι επειδή δεν έχουν τις παραμέτρους του θορύβου. Μετά βρήκα S-παράμετρος αρχεία σε προσομοίωση LINC2 πρόγραμμα μου S-δεδομένα καταλόγου όλα έγιναν καλά. Ντροπή για την Infineon. Είναι η πρώτη φορά, όταν βλέπω κάτι λάθος σε εταιρεία στη Γερμανία. Συνήθως οι Γερμανοί είναι πολύ ακριβή. Εάν χρειάζεστε καλό S-παράμετρος αρχείο παρακαλώ επιτρέψτε μου να ξέρω. Μπορώ να τα ανεβάσετε για σας.

και κοντά στο 33dBm για 45V (at) 45mA
Στο 45V κάθε τρανζίστορ SiGe θα καεί το πρώτο δευτερόλεπτο :) Τέλος πάντων πιστεύω ότι εδώ είναι μια σύγχυση. Η αρχική απαίτηση ψάχνει για 35dBm IIP3 (IP3 βρίσκεται στην είσοδο), το οποίο πιθανώς σημαίνει τουλάχιστον 50dBm OIP3 (IP3 στην έξοδο). Καμία από τις σειρές BFP μπορούν να κάνουν αυτό ως αυτόνομη συσκευή. Χρειάζεται ιδιαίτερη διαμόρφωση. [/Quote]

Ναι, σε 45V θα κάψει. Φυσικά αυτό είναι ένα τυπογραφικό λάθος και πραγματικός αριθμός είναι 4.5V.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back