υφιστάμενους περιορισμούς του ADC αναλογική είσοδο της ενότητας p16f877

R

ronrayzap

Guest
i wana μόλις ρωτήσω εάν υπάρχουν τυχόν περιορισμοί στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος που inputted ADC στην ενότητα του pic16f877;

Είμαι σήμερα εργάζονται για το έργο με το ADC module και έχω ρυθμιστεί ως τμήμα 4 7-ψηφία βολτόμετρο στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα για να τη δοκιμάσουν.όταν i εισροών 5V από την ίδια την προσφορά pic χρησιμοποιώντας ένα ποτενσιόμετρο, να διαμορφώνει την αναλογική είσοδο, την ADC αντιδρά καλά.το πρόβλημα είναι όταν θ τάση εισόδου από μια τάση παροχής DC τάσης μέσω ενός διαχωριστή, μου doesn't διαβάστε το κύκλωμα εισόδου και εμφανίζει μόνο το ψηφίο "8" με το λιγότερο σημαντικό σημείο.

im μόνο αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό και εάν η σημερινή τάση στην πηγή έχει ένα αποτέλεσμα, επειδή το σημερινό της συνεχούς ρεύματος είναι σημαντικά υψηλότερο.

έχει κανείς άλλος έμπειρος αυτό;thanx για όλη τη βοήθεια εκ των προτέρων.

να δώσουν προσοχή στην αντίσταση της εισόδου - είναι αυτό που περιγράφεται στο δελτίο.IIRC, πρέπει να είναι κάτω από 10K.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα κοινό έδαφος.

Όταν έχετε μια εξωτερική προμήθεια, όπως πρότεινε Philba, να αμφισβητείται.Τότε προστατεύει την είσοδο του ADC, χρησιμοποιώντας μια σειρά αντίσταση (1k) και μια Zener (ισοδύναμο με τάση τροφοδοσίας) για να GND.Επίσης θέσει .1 UF πυκνωτής να GND για να ελέγξετε αδέσποτο θόρυβο.
Αν σας τάσης μπορεί να παρέχει υψηλού ρεύματος που είναι αρκετά καλή.Είστε πράγματι πνιγμό με τάση διανεμητή σειρά προστασία και αντίσταση.Είναι το αποτέλεσμα ADC μητρώο με τυχαία αξίες ή είναι κολλημένα σε κάποια αξία;

thanx για τις απαντήσεις, im Θα προσπαθήσουμε αυτές και την ενημέρωση και πάλι ..

vsgiri - i havent ελέγξει το μητρώο ADC αποτέλεσμα, αλλά το αποτέλεσμα για το 7-ψηφία μόνο τμήμα της αγοράς εμφανίζει ένα 8 σε λιγότερο σημαντικό ψηφίο.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back