υπολογισμό της τετραγωνικής ρίζας και αμοιβαία

E

elecs_gene

Guest
γεια θα μπορούσε u παιδιά να μου δώσει έναν αλγόριθμο για την αποτελεσματική υπολογισμό των αμοιβαίων & τετραγωνική ρίζα για οποιοδήποτε αριθμό betwwen 0 και το άπειρο ... αφορά

Πες μου περισσότερα για την ανάγκη ... Πρόκειται να είναι προγραμματισμός; Είναι αυτό για το σχεδιασμό του υλικού (όπως ένα FPGA); Είναι αυτό για κάποιο τσιπ DSP που δεν διαθέτει αυτές τις λειτουργίες; Επίσης, τι είδους απόδοση ψάχνετε;

hi πραγματικά είμαι κάνει μια εφαρμογή του υλικού της ALU σε FPGA / asic..so, είμαι σε αναζήτηση αλγορίθμων που να είναι αποτελεσματικές καθώς και εφαρμόσιμων σε hardware .. όσον αφορά

Υπάρχει μια ωραία περιγραφή στο http://www.pldesignline.com/howto/180203299 Ειδικότερα, τόσο για FPGA και DSP λύσεις, η «αμοιβαία τετραγωνική ρίζα" αλγόριθμος είναι πιο συχνά σε εφαρμογή. Πρόκειται για ένα χαμηλό αντίκτυπο εκδοχή της μεθόδου του Νεύτωνα. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 18 λεπτά: [/color] [/size] Μια άλλη σκέψη - την "αρχική υπόθεση" για επαναληπτικές μεθόδους έχει μεγάλη σχέση με τη σύγκλιση. Αν το κάνετε αυτό στο floating-point, προτείνω τη χρήση του εκθέτη σε έναν πίνακα ματιά-up για το μαντέψει. Αν είναι ακέραιος βάση, επισημαίνουν τις πιο σημαντικές-bit να έχει οριστεί, και η χρήση τετραγωνική ρίζα του, όπως ο σπόρος.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back