τελεστικών από gm / ID προσέγγιση

A

amitjagtap

Guest
Hi όλα, είμαι προσπαθεί να σχεδιάσει ένα χαμηλής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση τελεστικών gm / id προσέγγιση. Όταν υπολόγισα gm / ταυτότητας, σύμφωνα με επιθυμητή specs. Ήμουν arround 380. Αλλά συνήθως gm / ID βρίσκεται μεταξύ 0 και 29 για ένα τρανζίστορ. I don'n ξέρω τι να κάνω με αυτό. Υπάρχει κάποια μέθοδος που μετατρέπει (με κάποιο τρόπο) αυτό το υψηλό αξία της GM / Id = 380 για να έχει κάποια αξία η οποία θα περιληφθεί στην τρέχουσα Οικόπεδο πυκνότητα του τρανζίστορ, έτσι ώστε corrosponding κανονικοποιημένη ρεύμα μπορεί να υπολογιστεί από το διάγραμμα εκεί. Να u κάποιο σχόλιο ......... Χάρη ...........:?: D

μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες; Είναι δυνατόν επειδή πολλοί λόγο: 1) υπό τον ουδό ακρίβεια μοντέλα SPICE 2) διαφορετικά κλιμάκωση μεταξύ Id και η GM από προσομοιωτή 3) λάθος επιλογή setup κλιμάκωση στο netlist ...

Δεν ξέρω τι κάνετε, αλλά gm / ID = 380 είναι σίγουρα λάθος. Επειδή μπορείτε να υπολογίσετε 2 * (1/gm/Id), ο οποίος είναι ενημερωτικός για Vdsat.

Επέλεξα specs περίπου όπως ---- Av = 60 dB, CL = 10pF, UGB = 600kHz UGB = GM1 / 2 * pi * CL η οποία δίνει GM1 = 37.699uA / V seleceted υποκατάστημα τρέχουσα ID1 = 100nA που δίνει gm / ID = 37.699/100 K = 376,99. Qslazio: Είμαι χρησιμοποιώντας TSMC 0,35 επίπεδο τεχνολογίας 53 Αλλιώς δεν νομίζω ότι οποιοδήποτε άλλο λάθος που έκανα στο γράφημα ploting της GM / ID Vs ID / W. Sutapanaki: τι ur λέγοντας ότι είναι σωστό. Αλλά αυτό σημαίνει ότι αυτά τα specs δεν μπορεί να επιτευχθεί με το επιλεγμένο αρχείο μοντέλου. Αυτό που έχω σε πολλές εφημερίδες ότι η GM / Id έγκειται στο στοίχημα 0-28. Αν κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, οι άνθρωποι παίρνουν gm / ID ας πούμε arround 50, τι το κάνει με αυτό ......... Χρειάζεστε ur πρόταση.

τρέχουσα πραγματικότητα σας είναι εξαιρετικά μικρό. 1uA είναι φυσιολογικό σε τυπικό σχεδιασμό. Θυμηθείτε: gm / ID = 2/vdssat. Όταν αύξηση της GM, θα πρέπει να αυξηθεί ID 2. Ευχαριστίες

hi ee_ykhab Όποια και αν είναι ur λέγοντας, συμφωνώ με αυτό. Αλλά είμαι στόχευση για χαμηλής ισχύος τελεστικών inwhich ρεύμα είναι το κύριο εμπόδιο. Έτσι έχω επιλέξει ISS = 200nA. Κανονικά i ουδό μπορούμε να επιτύχουμε υψηλό κέρδος σε σύγκριση με λειτουργικά τελεστικών σε κορεσμό. Αυτό που παρατήρησα ότι, για Vgs <Πέμπτο, η GM αξία arround 2 έως 4uA / V, εκτός πορείας για κάποιο σταθερό w / L (L = 1.4um & W = 2.8um)

Η τρέχουσα είναι πολύ μικρή, μπορείτε να προσομοιώσετε μια απλή υπόθεση με δίοδο συνδεδεμένη MOSFET και να προσπαθήσει να πάρει GM είναι / ID vs ID καμπύλη 280 είναι πολύ υψηλό και πιστεύω ότι θα πρέπει να επανεξετάσει την ακρίβεια του μοντέλου. Από την εμπειρία μου, μοντέλο έχει dicontinuity σε extrmely χαμηλή τρέχουσα κατάσταση

hi steve_guo Γιατί u σκεφτείτε ότι 200nAcurrent είναι πολύ λιγότερο για χαμηλές τελεστικών δύναμη. Νομίζω ότι είναι πολύ πάνω από το leackage συσκευή ρεύμα. Σε ένα χαρτί που έχω δει, έχουν χρησιμοποιηθεί ρεύμα 50nA στον ενισχυτή. Τι u σκεφτείτε .......... plz επιτρέψτε μου να ξέρω.

Προφανώς προσπαθείτε να βάλετε πάρα πολλά πράγματα στο ίδιο καλάθι για την τεχνολογία αυτή. 1. Με βάση την Λ. σας και αν έχετε GM * οικόπεδα ro μπορείτε να επιλέξετε το L των τρανζίστορ σας. 2. Δεν ξέρω ακριβώς την τοπολογία σου, αλλά ας πούμε ότι είναι απλά ένα κανονικό ζευγάρι diff και χρειάζεστε ένα GM1 ~ 40uA / v. Μην καθορίσει την τρέχουσα, ας δούμε τι ρεύμα θα είναι αναγκαία. Αν υποθέσουμε ότι gm1/Id ~ 2/Vdsat και επιλέγετε Vdsat = 100mV-200mV (να έχουν καλή απόδοση τρέχουσα) για την αξία του GM1 από πάνω θα πρέπει να έχετε ένα τρέχον ανά τρανζίστορ της 2uA - 4uA. Ok, 1uA αν έχετε στόχο να Vdsat = 50mV και αδύναμη αναστροφή. Αλλά thats για αυτό που μπορείτε να πάρετε. [Quote = amitjagtap] επέλεξα specs περίπου όπως ---- Av = 60 dB, CL = 10pF, UGB = 600kHz UGB = GM1 / 2 * pi * CL η οποία δίνει GM1 = 37.699uA / V seleceted υποκατάστημα τρέχουσα ID1 = 100nA Ποια δίνει GM / ID = 37.699/100 Κ = 376,99. Qslazio: Είμαι χρησιμοποιώντας TSMC 0,35 επίπεδο τεχνολογίας 53 Αλλιώς δεν νομίζω ότι οποιοδήποτε άλλο λάθος που έκανα στο γράφημα ploting της GM / ID Vs ID / W. Sutapanaki: τι ur λέγοντας ότι είναι σωστό. Αλλά αυτό σημαίνει ότι αυτά τα specs δεν μπορεί να επιτευχθεί με το επιλεγμένο αρχείο μοντέλου. Αυτό που έχω σε πολλές εφημερίδες ότι η GM / Id έγκειται στο στοίχημα 0-28. Αν κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, οι άνθρωποι παίρνουν gm / ID ας πούμε arround 50, τι το κάνει με αυτό ......... Χρειάζεστε ur πρόταση. [/Quote]

hi Sutapanaki, είμαι με τη χρήση απλών τα παραδοσιακά configaration opamp στάδιο. Νομίζω ότι ur σωστή. Δεν θα πρέπει να καθορίσει την τρέχουσα. Μέχρι τώρα ήμουν καθορισμό ρεύμα και έτσι επιλέγεται πολύ κρίσιμο τιμές για να πάρει και να αποκτήσουν UGB, αλλά εξακολουθεί να είναι UGB τιμή είναι χαμηλή σε σύγκριση με την επιλεγμένη. Θα προσπαθήσω με ur τρόπο, νομίζω ότι αυτό θα αυξήσει κάποια κατανάλωσης ισχύος του κυκλώματος μου. Να σας ευχαριστήσω ......

Το κύριο λάθος που έκανες είναι επιλογή τρέχουσα πριν gm / id αξία. Θα πρέπει να επιλέξετε gm / id αξία κατά την πρώτη (από την GM / ID vs ID / (W / L) καμπύλη). Για παράδειγμα, 22 [1 / V] (αδύναμη περιοχή αναστροφή, Vov = Vgs-Πέμπτο

hi Denis σήμα, πρώτη φορά όταν i υπολογίζεται GM / Id ήταν arround 380. Μετά από αυτό έχω επιλέξει μέγιστη τιμή της GM / Id από την GM / Id Vs Id / W οικόπεδο, έτσι ώστε το τρανζίστορ θα είναι υπό τον ουδό. Έκανα ακριβώς αυτό που είπε ο u, γιατί βρήκα το μόνο κατάλληλο τρόπο για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Για δύο u στάδιο έχουν γράψει UGB = GM1 / 2 * pi * CM = 2 * GML / 2 * pi * CL σε αυτό το ξέρω UGB = GM1 / 2 * pi * CM, αλλά τι είναι GML; u plz να μου πείτε .......

Εύκολα, transconductance των τρανζίστορ εξόδου (δεύτερο στάδιο). Πιο σωστή κατάσταση UGF = GM1 / 2 * pi * CM = 2 * GML / 2 * π * (CM + CL) εάν cm και CL έχουν αντίστοιχες αξίες.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back