τα οποία το ένα είναι ο σωστός όρος;

I

irfan1

Guest
Ήμουν δίνοντας μια ομιλία κατά τη διάρκεια συνέντευξης ... και κάποιος προφανώς δεν του άρεσε η χρήση της αγγλικής γλώσσας μου ... Εγώ προσωπικά δεν μου αρέσει είτε :) ούτως ή άλλως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου, χρησιμοποίησε τον όρο «δείκτη διάθλασης» ... το σχόλιο που πήρα ήταν: "υπάρχει ένα 100 ετών, επιστημονική ορολογία και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ορολογία Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δείκτη διάθλασης..". Έτσι, από περιέργεια scientifici, αναρωτιέμαι ποια όρος είναι η σωστή.

Αυτό είναι μέρος ενός γενικότερου προβλήματος, όπου απομονωμένες ομάδες δημιουργούν τη δική τους γλώσσα. Συχνά συσπάσεις σημαίνουν διαφορετικά πράγματα. CP στο βρετανικό κοινό μέσα Κομμουνιστικό Κόμμα και στο λαό της κεραίας σημαίνει κυκλική πόλωση. Σε άλλες περιπτώσεις ομάδες προσπαθούν να ξεγελάσουν τους άλλους να νομίζουν ότι είναι πιο ταλαντούχοι από ό, τι με τη χρήση ειδικών σύγχυση όσον αφορά μόνο κατανοητή από το πλήθος σε χαμηλή ταλαντούχους ανθρώπους. Ο δείκτης διάθλασης είναι ο επιστημονικός όρος που ήταν γύρω για τα 100 χρόνια. Συχνά οι χαμηλότερες ταλαντούχοι άνθρωποι έχουν καλές πολιτικές ικανότητες. Καταλήγουν σε υψηλές θέσεις είναι επαγγελματικές ενώσεις και εργατικά συνδικάτα. Ένα από τα πιο δεξιός άτομο που έχω γνωρίσει είναι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της IEEE. Κατά τις πρώτες ημέρες του κυκλικά πολωμένες κεραίες κάποιοι μηχανικοί χρησιμοποίησαν το αντίθετο όρο περιστροφή σε σχέση με τον ορισμό της φυσικής που ήταν γύρω για χρόνια. Οι ΗΠΑ IEEE κάτω από την επιρροή των πολιτικά εξειδικευμένα άτομα που τον επίσημο ορισμό ηλεκτρική προς την αντίθετη από αυτή που χρησιμοποιείται στη φυσική. Δεν ήθελαν να παραδεχτούν την έλλειψη της γνώσης της φυσικής.

Συμφωνώ απόλυτα με φουσκωμένος. Οι χαμηλότερες ταλαντούχους ανθρώπους arround μας πάντα. Παίρνουν τα οφέλη από την καλή πολιτικές ικανότητες τους πάντα. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; : |

Επίσης, σε συμφωνία με φουσκωμένος! Έχω εργαστεί στην οπτική μηχανική enviorment για πάνω από είκοσι χρόνια και «δείκτη διάθλασης» χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Μια άλλη συμφωνία με φουσκωμένος, αν και ήμουν δίδαξε ως «δείκτη διάθλασης» περίπου πριν από 20 χρόνια στις τάξεις Φυσικής μου. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα προτιμούσαν argure σχετικά με την ακριβή διατύπωση του όρου, ακόμη και όταν όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει, από συζητήσουμε κάτι περισσότερο Σχετική. Ενδεχομένως, επειδή δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο να πω, αλλά εγώ δεν θα τους αφήσουμε να παραμείνει σιωπηλός. Έχω βιώσει πάρα πολλές φορές και να προσπαθήσει να αποφύγει, ή τουλάχιστον να τις αγνοήσει,. Απλά μου 2 lv FoxyRick.

Συγγνώμη παιδιά «δείκτη διάθλασης» του http://en.wikipedia.org/wiki/Refractive_index Γιατί?. Μπορείτε να ρωτήσετε. Δεδομένου ότι ένα ολλανδικό τύπο που επινόησε και στη γλώσσα μου μιλάτε για BrekingsIndex => αν μεταφράσει αυτό γίνεται "Refrective δείκτης" έτσι ίσως δεν είναι σωστό στα αγγλικά αλλά κοιτάξτε την προέλευσή του. Paul.

Πηγαίνοντας μεταξύ των γλωσσών δεν είναι ότι κυριολεκτική. Εδώ είναι ένα παράδειγμα. Περιγράφοντας τα βοοειδή τα οποία έχουν γούνα που είναι καφέ στο χρώμα, ορισμένες γλώσσες θα έλεγα "αγελάδα καφέ" και άλλοι "καφέ αγελάδα." Στην κλασική ελληνική από μερικές χιλιάδες χρόνια πριν, τα τελευταία γράμματα της λέξης δείχνουν ένα ρήμα, ουσιαστικό, επίθετο, επίρρημα ή. Ο συγγραφέας (ή ηχείο) στη συνέχεια τοποθετεί τις λέξεις σε αλληλουχία με τις λέξεις ο ομιλητής σκέφτεται είναι πιο σημαντικά στην αρχή της αλληλουχίας. "Ο δείκτης διάθλασης" χρησιμοποιείται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Φυσικής του Εγχειριδίου, καθώς και εγχειρίδιο της Εταιρείας Χημικών καουτσούκ της Χημείας και Φυσικής.

Κατά τη γνώμη μου, και οι δύο όροι είναι σωστοί. JD Jackson, στην Κλασική Ηλεκτροδυναμική, Ashcroft / Mermin, σε Φυσικής Στερεάς Κατάστασης, Hecht, στην Οπτική, χρησιμοποιούν τον όρο «δείκτη διάθλασης». Ενώ, Kittel, στην Εισαγωγή στη Φυσική Στερεάς Κατάστασης, χρησιμοποιεί τον όρο «δείκτη διάθλασης». Εγώ προσωπικά ήθελα να χρησιμοποιήσω και τους δύο όρους.

Ως μητρική (αμερικανική έκδοση της οδηγίας) ομιλητής Αγγλικά, δεν θα σκέφτονται δύο φορές σχετικά με τη χρήση είτε εναλλακτικά όρος. Στην πραγματικότητα, θα χρησιμοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα ένα, και στη συνέχεια το άλλο, μόνο και μόνο για να έχουν μια μικρή ποικιλία. Αν κάποιος νομίζει ότι ακούγεται παλιομοδίτικο, αυτό είναι δύσκολο, niether όρος ακούγεται ντεμοντέ για μένα. (Αλλά μου έχουν πει από ένα πολύ καλό φίλο της Σκωτίας ότι η γραφή μου είναι «αποικιοκρατική» ένα κομμάτι!) Μόνο εικασία μου για το σχόλιο είναι ότι ο ερωτών αισθάνθηκε είχατε κάποια πραγματικά χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες που δεν ήθελε το κοινό να σκεφτούμε ... έτσι κατασκευάζονται ένα θέμα για την αύξηση και να λάβει την προσοχή μακριά από ό, τι θα μπορούσε να είναι πραγματικά χρήσιμο. Όσον αφορά ηλίθιοι που είναι υπεύθυνοι, έχω δει τόσο καλό και κακό. Αλλά αυτό είναι το κακό που ήταν μέρος της απόφασής μου να ξεκινήσει τη δική μου εταιρεία. Τώρα, αντί να μας πουν να κάνουν λάθη από κάποιο υψηλό-up ηλίθιος, έχω τη μεγάλη τιμή να κάνουν τα λάθη μου! Και είμαι επιφυλακτικός σχετικά με τα μεγάλα condeming-αφεντικά. Είμαστε όλα τα ανθρώπινα. Όλοι έχουμε πεπερασμένο δεξιότητες σε συγκεκριμένους τομείς. Θα οποιοσδήποτε από εμάς είναι καθόλου καλύτερα σε υψηλό επίπεδο διαχείρισης σε μια μεγάλη εταιρεία; (Η απάντηση:. Μερικές φορές ναι, μερικές φορές όχι ...)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back