τάσης αναφοράς για ADC

G

garg29

Guest
αγαπητοί φίλοι πώς να δημιουργήσει ένα σταθερό ένα βολτ αναφοράς για pin αναφοράς του ADC. ευχαριστίες Amit

Ανάλογα με το πόσο ακριβής αναφορά είναι απαραίτητη, μπορείτε emply αναφοράς τάσης με ακρίβεια, ας πούμε, 1.25V, ή παρόμοια, + τάση devider ακριβώς 1V και buffer-τελεστικών. Παράδειγμα μπορείτε να βρείτε εδώ: http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ref1112.pdf

hi IanP, χάρη για την επίκληση, ένα πράγμα περισσότερο μπορεί LM317 να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό ......? Με τις καλύτερες ευχές, Amit

χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ποτενσιόμετρο Ένα καρφίτσα που συνδέονται με VCC άλλα προς έδαφος και το μεταβλητό pin κουμπί συνδεδεμένο με είσοδο αναφοράς. χρησιμοποιήστε ένα βολτόμετρο για τη μέτρηση της μέσης pin (pin μεταβλητή) στο έδαφος για να προσαρμοστούν σε 1V Bibin John www.bibinjohn.tk

Οποιαδήποτε ρυθμιστή τάσης, συμπεριλαμβανομένων των 317 και ακόμη 5 Vcc, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Αλλά εάν είστε μετά από πολύ υψηλή τάση αναφοράς τη σταθερότητα που πρέπει να εξετάσετε κατάλληλη πηγή ..

Ευχαριστώ όλους για την απάντηση. στην πραγματικότητα, έχω ένα σήμα τάσης 0,10 Volt έως 1,00 V, τα οποία έχω να μετρήσουν με ακρίβεια στο ADC 8-bit, και μικροελεγκτή. Είμαι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει adc0831 για το σκοπό αυτό, μπορεί να σας παιδιά μου πείτε ποια είναι καλύτερη, amplyfying το σήμα σε 0-5volt φάσμα χρησιμοποιώντας op-ενισχυτές (με vref του ADC στα 5 βολτ), ή τη θέση του vref του ADC στο 1,00 βολτ. Χάρη .... Με τις καλύτερες ευχές, Amit

[Quote = garg29] hi IanP, ευχαριστώ για την επίκληση, ένα πράγμα περισσότερο μπορεί LM317 να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό ......? Με φιλικούς χαιρετισμούς, Amit [/quote] ελάχιστη τάση εξόδου LM317 είναι 1,2 V θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαιρέτη τάσης Regards

μπορείτε να χρησιμοποιήσετε lm336. lm336 είναι 3 pin συσκευή που λειτουργεί ακριβώς όπως μια δίοδο zener με διάφορες τάσεις φρένο. στο παράδειγμα υπάρχει lm336 Z2.5 & Z5, .... Εάν χρησιμοποιείτε ένα lm336 Z2.5 με ένα ποτενσιόμετρο σαν κυκλώματα δείγμα δεδομένων ασφαλείας είναι από την εθνική ημιαγωγών θα πάρετε μια συμπαθητική, χαμηλό θόρυβο και μεταβλητή αναφοράς τάσης μεταξύ μηδέν έως 2,5 βολτ.

Ευχαριστώ όλους για την απάντηση. στην πραγματικότητα, έχω ένα σήμα τάσης 0,10 Volt έως 1,00 V, τα οποία έχω να μετρήσουν με ακρίβεια στο ADC 8-bit, και μικροελεγκτή. Είμαι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει adc0831 για το σκοπό αυτό, μπορεί να σας παιδιά μου πείτε ποια είναι καλύτερη, amplyfying το σήμα σε 0-5volt φάσμα χρησιμοποιώντας op-ενισχυτές (με vref του ADC στα 5 βολτ), ή τη θέση του vref του ADC στο 1,00 βολτ. Χάρη .... Με τις καλύτερες ευχές, Amit

Καλύτερη επιλογή είναι να ενισχύει το σήμα από το συντελεστή 5. Σε αυτή την περίπτωση θα είστε σε θέση να απολαμβάνουν όλα τα 8-bit (256) απόφαση της A / D μετατροπέα σας. Για να ενισχύσει αυτό το σήμα θα χρειαστείτε ένα opamp ότι λειτουργεί καλά στο χαμηλό επίπεδο τάσης. Μπορείτε να σκεφτείτε εδώ CA3130 ..

ευχαριστίες για repyling IanP. αλλά όπως δηλώσατε αν i "που το vref του ADC στο 1,00 βολτ δεν θα πάρω την πλήρη κλίμακα 256 .... αμφιβάλλω γι 'αυτό .... αιτία, αν μετά την vref έχει οριστεί σε κάποια τιμή Νομίζω ότι το ADC θα πρέπει να πλήρως 255 ανάγνωση σχετικά με αυτή την τιμή ..... Έχω δίκιο ή άδικο κάπου ... παρακαλώ διορθώστε με .... Χάρη με τις καλύτερες ευχές, Amit

Για όλους τους τύπους των ADC υπάρχει μια ελάχιστη τιμή των Vref, με την οποία μπορεί κανείς να πάρετε την πλήρη ανάλυση του ADC. Αυτό είναι, κυρίως, λόγω της αλλαγής θορύβους της MOS διακοπτών, που χρησιμοποιούνται στο ADC. Fith το χαμηλότερο αναφοράς ο θόρυβος είναι το ίδιο, αλλά το σήμα σας είναι μικρότερο, οπότε το σήμα / θορύβου είναι μικρότερη. Γι 'αυτό καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μη-αναστρέφουσα amplufier για να ενισχύσει σας μήνυμα προς την μέγιστη σειρά volage του ADC σας. Η έξοδος του ενισχυτή μπορείτε ελαφρά μετατόπιση προς μια θετική κατεύθυνση για να μετατοπίσει το μηδέν σήμα για μερικές δεκάδες χιλιοστοβόλτ, ώστε να εξασφαλιστεί, που αντισταθμίζουν τάσης του ενισχυτή θα είναι alwais θετική, και η αφαίρεση του κωδικού, που αντιστοιχεί σε 0 στο ενισχυτές εισόδου από το ADC αποτέλεσμα. Για αλλαγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ απλό διαιρέτη τάσης, για παράδειγμα: 100 Ohm από την έξοδο τελεστικών στην είσοδο ADC, και να πω 10k από την είσοδο του ADC στο θετικό των σιδηροδρόμων. Varuzhan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back