σύνθεση I & Q ρολόι σημάτων με τη χρήση 2 PLLs

E

Eugen_E

Guest
Γειά,

Θέλω να ρωτήσω αν είναι δυνατόν να δημιουργήσει τις Quadrature ρολόι σημάτων με τη χρήση 2 σήματα εισόδου με μικρή μετατόπιση φάσης μεταξύ τους, εφαρμόζονται σε 2 PLLs όπως στην εικόνα.
Η συχνότητα διαιρέτες εφαρμοστεί ως cascaded flip-flops θα πρέπει να επαναφέρετε κατά την έναρξη, για να εξασφαλίσουν την ορθή φάση στροφή, ή το PLLs Wil φροντίζουν για αυτό;

Σε ευχαριστώ.
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Προτείνω να ξεκινήσουμε από δύο φορές τη συχνότητα και το διαιρέσουμε με το δύο, με τη χρήση δύο flip-flops, ένα triggerred σχετικά με την αύξηση της ακμής, την άλλη για την πτώση άκρο του σήματος εισόδου.Θα επιτύχει δύο σήματα που είναι πάντα 90 deg από φάση.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Να γνωρίζω σχετικά με τη λήψη σημάτων που χρησιμοποιούν Quadrature 2 flip flops και έναν inverter, αλλά θέλω να χρησιμοποιήσω τα παραπάνω κυκλώματος - με PLL.

Η μέγιστη συχνότητα του VCO του PLL είναι περιορισμένη, και δεν μπορώ να aford η διαίρεση συχνότητας με 2.Παραγωγή 2 σημάτων με 2,8 deg μετατόπιση φάσης είναι πιο εύκολο, γιατί γίνεται σε λογισμικού - λογισμικού runing DDS σε ένα επεξεργαστή, και θα πρέπει ούτως ή άλλως PLL, να πολλαπλασιάζει τη συχνότητα.
Παρακαλώ πείτε μου αν αυτό θα λειτουργήσει, και αν θα πρέπει να επαναφέρετε την συχνότητα διαιρέτες στην αρχή.

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατανοούν τα σχόλια σχετικά με τη συχνότητα είναι πολύ υψηλό, αφού δεν θα χρειάζεται πλέον η PLLs.

Τέλος πάντων, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει το 2,8 deg μετατόπιση φάσης, αν θα πρέπει τα σήματα να είναι σε Quadrature.Σε περίπτωση που δεν είναι 90 deg;
Πέραν αυτού, θεωρώ ότι η προσέγγιση θα λειτουργήσει.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back