συχνότητα κλάδεμα σε κρύσταλλο για RTC (Real-time clock)

T

trashbox

Guest
Hi όλα, αφορά την 32.768KHZ ταλάντωση σχεδιασμό κυκλωμάτων κρυστάλλινα σε πραγματικό χρόνο ρολόι (RTC), μερικά χαρτιά χρήση πυκνωτών ρύθμιση για τη συχνότητα κλάδεμα, όπως το κόκκινο Cx πυκνωτή στο συνημμένο. Ωστόσο, 32.768KHZ κρύσταλλο έχει γενικά μια πολύ μικρή κινησιακών πυκνωτή (Cs = 2στ ~ 5στ Farad) και πυκνωτές φορτίο C1 και C2 είναι περίπου 10p ~ 20p.So ότι η ονομαστική συχνότητα είναι ως επί το πλείστον καθορίζεται από Cs και Ls, το οποίο σημαίνει ότι αν θέλω για να συντονιστείτε συχνότητα από 32.764Khz να 32.768KHZ, έχω να προσθέσω για 8P Farad ως Cx. Είναι αυτό το κόψιμο της τεχνολογίας λογική ή δημοφιλείς για τα κρυστάλλινα σχεδιασμού για RTC; Πώς μπορώ να πάρετε μια ακριβή 32.768KHZ ονομαστική συχνότητα για RTC; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Regards, Trashbox

Είναι αυτό το κόψιμο της τεχνολογίας λογική ή δημοφιλής για τα κρυστάλλινα σχεδιασμού για RTC;
Αν κλάδεμα απαιτείται, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, νομίζω. Τα περισσότερα σχέδια προσπαθήστε να το αποφύγετε.
Πως μπορώ να πάρετε μια ακριβή 32.768KHZ ονομαστική συχνότητα για RTC;
Με τη χρήση ενός σφιχτό κρύσταλλο ανοχή, το χαμηλό επίπεδο οδήγησης και την ονομαστική χωρητικότητα φορτίου που καθορίζονται από τον κατασκευαστή. PS:
αν θέλω να συντονιστείτε συχνότητα από 32.764Khz να 32.768KHZ, έχω να προσθέσω για 8P Farad ως Cx
Όχι, μπορείτε να μειώσετε την συχνότητα με την προσθήκη χωρητικότητα φορτίου.. Μια προσαρμογή από 122 ppm θα είναι πέρα από τα όρια χρήσιμο, νομίζω.

Ευχαριστώ FVM πολύ!
Αν κλάδεμα απαιτείται, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές, νομίζω. Τα περισσότερα σχέδια προσπαθήστε να το αποφύγετε.
Ναι. Επειδή είναι η πρώτη φορά για μένα να σχεδιάσει RTC και όχι πληροφορίες για την παρασιτική πυκνωτές συσκευασία, πρέπει να προσθέσω τις επιλογές σε αυτό το τσιπ δοκιμής.
Με τη χρήση ενός σφιχτό κρύσταλλο ανοχή, το χαμηλό επίπεδο οδήγησης και την ονομαστική χωρητικότητα φορτίου που καθορίζονται από τον κατασκευαστή.
Ναι. Φοβάμαι ακόμα και το κρύσταλλο είναι πολύ καλή, μη ιδανικό κύκλωμα μου παράγοντες, όπως πυκνωτή συσκευασία θα προσανατολίσει την ονομαστική συχνότητα από 32.768KHz.Is αυτό μια ανησυχία;
Όχι, μπορείτε να μειώσετε την συχνότητα με την προσθήκη χωρητικότητα φορτίου. Μια προσαρμογή από 122 ppm θα είναι πέρα από τα όρια χρήσιμο, νομίζω.
Εννοείτε 122ppm είναι δύο μεγάλες;

Πρότυπο κρύσταλλα παρακολουθήσουν από έναν διανομέα κατάλογο έχουν π.χ. 10 ή 15 ppm ανοχή. Το μεταβλητό ποσό χωρητικότητα φορτίου είναι ως επί το πλείστον από την χωρητικότητα pin chip RTC, η οποία θα πρέπει να καθορίζονται κανονικά και μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστικά στη διαστασιολόγηση του σχεδιασμού. Μια συστηματική διόρθωση μπορεί να υπολογιστεί από τη μέτρηση ένα πρωτότυπο. Εάν ένα άτομο προσαρμογή είναι απαραίτητη για την καλύτερη ακρίβεια, δεν πρέπει να υπερβαίνει μερικά pF, νομίζω.

[Quote = FVM] Βασικός κρυστάλλους παρακολουθήσουν από έναν διανομέα κατάλογο έχουν π.χ. 10 ή 15 ppm ανοχή. Το μεταβλητό ποσό χωρητικότητα φορτίου είναι ως επί το πλείστον από την χωρητικότητα pin chip RTC, η οποία θα πρέπει να καθορίζονται κανονικά και μπορεί να θεωρηθεί ουσιαστικά στη διαστασιολόγηση του σχεδιασμού. Μια συστηματική διόρθωση μπορεί να υπολογιστεί από τη μέτρηση ένα πρωτότυπο. Εάν ένα άτομο προσαρμογή είναι απαραίτητη για την καλύτερη ακρίβεια, δεν πρέπει να υπερβαίνει μερικά pF, νομίζω. [/Quote] Γεια FVM! Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back