συσκευή θόρυβος στο δέλτα σίγμα ADC προσομοίωσης

B

borodenkov

Guest
Πώς οι άνθρωποι εκτιμούν τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας διακόπτες του θορύβου σε ένα επίπεδο cirсuit;Έκανα μεγάλο παροδικές προσομοιώσεις, από FFT και τελικά πήρε PSD από την οποία θα μπορούσα να πάρετε το SNR και εκτίμηση SFDR.

Ωστόσο φαίνεται ότι τρανζίστορ πηγή θορύβου δεν περιλαμβάνονται σε αναλύσεις και παροδικές Matlab συμπεριφοράς προσομοιώσεις δείχνουν ότι το θερμικό θόρυβο της διακόπτες (και, επομένως, το μέγεθος της δειγματοληψίας κεφαλαιοποίησης) είναι σημαντική για τις επιδόσεις.

Μπορεί κάποιος προτείνει μια λύση για τον τρόπο με τον οποίο περιλαμβάνει η διάταξη του θορύβου με τον τελικό του PSD σίγμα-δέλτα διαμορφωτή;

μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το θόρυβο στο δέλτα σίγμα modulater στη βασική δεδομένων μετατροπέα βιβλίο.

2 refdv:

Θα ήμουν πιο ευτυχής αν μπορούσατε να μου αναφορά σε ένα βιβλίο που εξηγεί την ερώτησή μου!

Σκέφτηκα ότι ήταν αρκετά σαφές: πώς να περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας διακόπτες θερμικό θόρυβο (και θερμικής OTA θορύβου) στο κύκλωμα με προσομοίωση CADENCE;

Το μοντέλο με το θόρυβο και την υποστήριξη θερμική πάτημα του θορύβου, Μπορείτε να ελέγξετε το μοντέλο,
το AF είναι θερμική Θόρυβος παράμετρος και kf πάτημα θόρυβος είναι παράμετρος,
Στην RF μοντέλο, το μοντέλο έχει πάντα δύο Παράμετρος, όμως άλλα είναι μηδενική, αυτό δεν θεωρούν αυτές τις

Χρησιμοποιώ hspice μόνο, το ξέρω από hspice δεν μπορείτε να προσθέσετε τη συσκευή ανάλυσης του θορύβου σε παροδική.Η παράμετρος KF AF και είναι μόνο για τους AC ανάλυση.
Νομίζω ότι ο θόρυβος είναι η εκτίμηση, για να μην simulatie.Μπορείτε να razavi αναφορά στο βιβλίο
του για τον υπολογισμό του θορύβου.

hi borodenkov,

Είμαι σχετικά νέος σε αυτό.Αλλά όταν λέτε εσείς παροδικές και, στη συνέχεια, ανάλυση FFT, το κάνατε με τη χρήση CADENCE;Αλήθεια ήθελα να μάθω πώς το έκανε.

αν το σχεδιασμό ενός ADC ή PLL ή opamp,
είναι η ανάλυση του θορύβου απαραίτητο;

Η εργασία αυτή μπορεί να είναι χρήσιμο για σας.
http://www.designers-guide.com/Analysis/delta-sigma.pdf

χρησιμοποιώντας matlab είναι πολύ καλό εργαλεία

Δεν μπορείτε να προσθέσετε διακόπτη για την αντίσταση στην
η παροδική προσομοίωσης, το SNR που
απόσπασμα από το αποτέλεσμα της προσομοίωσης είναι συναφείς
κβαντισμός ο θόρυβος και να μην τυχόν άλλων πηγών θορύβου
(όπως γυρίστηκε, θερμική, τρεμοσβήματος)
Στο matlab το αποτέλεσμα της προσομοίωσης με την προσθήκη
gaussian τυχαίο σήμα με το σύστημα
μπορεί να είναι μάλλον σωστή, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα σε hspice ή CADENCE, γιατί παροδικές
χρονικό βήμα δεν είναι σταθερή, καθώς αντιτίθενται σε simulink
προσομοίωσης (που εισάγουν πάνω ή κάτω εκτίμηση
της προστιθέμενης θόρυβος τί σχέση με την στιγμιαία δειγματοληψία που επιλέγετε για FFT).
Μόνο που μπορείτε να κάνετε, είναι η γενική ανάλυση του θορύβου
της SC ολοκληρωτής (dont ξεχάστε να πολλαπλασιάσει το αποτέλεσμα της ανάλυσης από 2, επειδή υπάρχει ένα συστηματικό σφάλμα 6dB)

Χάρη devrimaksin!

Στην πραγματικότητα έχω διαβάσει το έγγραφο με Kundert (που αναφέρεται παραπάνω) και να χρησιμοποιούνται τα στοιχεία που προκύπτουν από το θόρυβο Analysys του ολοκληρωτή στο Matlab.

Παρακαλείσθε να εξηγήσετε περισσότερα για "συστηματικό σφάλμα 6dB" - εγώ δεν καταλαβαίνω από τον 1ο χρόνο ..

Κάτι άλλο - που έχετε γράψει
Απόσπασμα:SNR να κάνετε εξαγωγή από το αποτέλεσμα της προσομοίωσης είναι σχετικές με το θόρυβο και δεν κβαντισμός τυχόν άλλων πηγών θορύβου (όπως γυρίστηκε, θερμική, τρεμοσβήματος) "

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back