συμπίεση εικόνας με τη χρήση μετασχηματισμού κυματιδίων & DCT

S

subasni

Guest
Κάνω ένα έργο με τίτλο σύγκριση μεταξύ μετασχηματισμού κυματιδίων και άλλες μεθόδους DSP για την καλύτερη συμπίεση εικόνας. Είμαι πολύ νέος σε αυτά τα θέμα, γι 'αυτό χρειάζεται κάποιο είδος ψυχή για να με βοηθήσει. Σκέφτηκα χρησιμοποιώντας matlab να κάνει τη συμπίεση. ή είναι καλύτερα να το κάνετε σε C + +. εγώ ξέρω ... βοήθεια!

Γεια subasni δεν έχω εφαρμόσει κυματιδίων συμπίεση στο Matlab. Αλλά στο Matlab υπάρχει εκτεταμένη Wavelet εργαλειοθήκη με πολλά παραδείγματα στην περιοχή συμπίεσης. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε το Matlab πήραμε ένα σύνολο έτοιμο για χρήση πρωτόγονων (λειτουργίες). Μπορείτε να επιλέξετε το Matlab αν χρειαστεί να διερευνήσει κυματιδίων συμπίεση, αλλά όχι σε πραγματικό χρόνο. Εάν χρειάζεστε πραγματικά πειράματα του χρόνου, τότε πρέπει να επιλέξετε C / C + +. Wavelet έχει επιλεγεί ως συμπίεση ριζικά και προς το πρότυπο JPEG 2000. Έτσι μπορείτε να ελέγξετε επίσης. Φιλικά Ντόρα

Γεια σου, είμαι επίσης ενδιαφέρονται για αυτό το topic.if u έχω οποιαδήποτε μελέτη υλικό plz το ανεβάσω. thanx.

Γεια subasni Νομίζω Μπορείτε υλοποιήσει κάθε απλό αλλά αποτελεσματικό αλγόριθμο συμπίεσης της εικόνας με χρήση κυματιδίων & DCT ή FFT προσέγγιση. ή οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση για την πρώην. κωδικοποίηση αεροπλάνο λίγο, με απώλειες προγνωστική κωδικοποίηση κλπ. Θα πρέπει επίσης να κάνουμε ανάλυση για την ποιότητα ότι οι αλγόριθμοι, για την υποβάθμιση της ποιότητας εικόνας παράδειγμα ως συνάρτηση του λόγου συμπίεσης, αξιοποιώντας HVS μοντέλα για την ενσωμάτωση των αλγορίθμων κλπ. Διαβάστε το χαρτί της έρευνας στον τομέα που θα έχουν ιδέα τι να κάνω. Για την αναφορά σας δίνω τους συνδέσμους που μπορούν να σας βοηθήσουν. (1) http://online.redwoods.cc.ca.us/instruct/darnold/laproj/Fall2002/ames/thecompshow.pdf (2) http://www.cs . toronto.edu / ~ arnold/320/Readings/haarWavelets.pdf ευχές Krutarth

αγαπητέ φίλε. Έχω εξετάσει και τα δύο DCTs (γραμμή-στήλη αποσύνθεση και αλγόριθμος Τσεν) και κυματίδια (όπως στο (2,2) DCH φιλτράρισμα). Δεδομένου ότι οι πιο ολοκληρωμένη εικόνα κωδικοποίησης εφαρμογές είτε με τα χαρακτηριστικά κυματιδίων ή DCT (όχι και τα δύο ταυτόχρονα) γραμμένο σε C / C + +, θα έχετε ουσιαστικά αποτελέσματα τα προφίλ, αν εκτελέσετε τους αλγορίθμους σε αυτό το πλαίσιο. Κάν 'το στο Matlab μόνο αν δεν νοιάζονται για το περιβάλλον της εφαρμογής. the_penetrator ©

Έχω γράψει ποτέ μια συμπίεση board.it απεικόνισης μπορεί να συμπιέσει τη ροή της εικόνας σε πραγματικό χρόνο. βασίζεται σε wavelet μετασχηματισμού και χρησιμοποιούνται SPIHT αλγόριθμο. Δεν το ξέρετε;

Γεια συμπίεση εικόνας από κυματιδίων είναι πιο αποτελεσματικές και έχουν καλύτερη qulify από DCT-based αλγορίθμου όπως JPEG2000 και MPEG-4 (ότι ο πυρήνας των κυματιδίων χρήση) σε σχέση με το JPEG και MPEG (Άσκιο DCT βάση). και εργασίας inmatlab είναι τόσο απλό και imformative από c προγραμματισμού γ programing αλλά έχει καλύτερη συμβατότητα για implementin σε DSP της.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back