πώς να υλοποιήσει μια διεπαφή SPI με VHDL;

Y

ymq8328

Guest
πώς να υλοποιήσει μια διεπαφή SPI με VHDL; Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο για ένα newbie. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

αλλά είναι συνειδητοποιήσουμε σε Verilog, όχι σε VHDL

Υπάρχουν πολλές SPI Deratives. Το καλύτερο πράγμα που κάνει, είναι να εξετάσει τα δελτία της συσκευής που διεφάπτονται, για την απαιτούμενη μορφή SPI. VHDL Δεν είναι η C, έτσι θα πρέπει Γράψτε πάντα τον δικό σας κώδικα. SPI είναι πολύ απλή - Υπάρχει Κεντρικές και εξαρτημένες συσκευές, οπότε δεν Διαιτησία απαιτείται, επίσης υπάρχει ένα λάβετε και ένα Μετάδοση δεδομένων σήματος. Το ρολόι μπορεί να Free Running, ώστε να μπορείτε να Generate αρκετά εύκολα. Με το Counter. Τα δεδομένα θα Shift Out Όταν εγγράφως και κατά την ανάγνωση. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 2 Μητρώα 1 Για Γράψτε 1 Για Διαβάστε, πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε Εγγραφή Διεύθυνση, να έχει πρόσβαση στις συσκευές με περισσότερα από 1 Εσωτερική Διεύθυνση. Για να επιλέξετε ανάμεσα Deices χρειάζεστε διαφορετικές CS ~. Μπορείτε να δημιουργήσετε Εκείνοι με αποκωδικοποιητή. Θα είναι πιο εύκολο να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός με κρατική μηχανή, η Shell Ποιος κάνει ή Ελέγχου Όλες Αυτό Εργασίες.

Γεια SPI είναι πολύ πολύ απλό σειριακό πρωτόκολλο. Μπορείτε να γράψετε το δικό σας πρόγραμμα VHDL και δεν έχει την πολυπλοκότητα του προγραμματισμού. Νομίζω ότι μπορούν να προγραμματιστούν σε VHDL εύκολα παρά Verilog. Προσπαθήστε να αναλάβει το υλικό της λειτουργίας του πρωτοκόλλου πριν την έναρξη της κωδικοποίησης. Δεν μπορεί να οικοδομηθεί με απλά μια επιλογέα και πολυπλέκτη / αποπολυπλέκτης μπλοκ. Για να στείλετε / recieve τα δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολυπλέκτη / αποπολυπλέκτης για να επιλέξετε ένα perticular bit δεδομένων. Δεν νομίζω ότι το έτοιμο προς χρήση IP μπορούν να χωρέσουν στην αίτησή σας. Δοκιμάστε τα δικά σας. Regards Vishwa

Δείτε το SPI spec, και υπάρχουν πολλές εφαρμογές εκεί.

Μπορεί κάποιος να προτείνει ένα καλό βιβλίο για SPI interface;

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση Xilinx IP βιβλιοθήκη πυρήνα στο διαδίκτυο ... υπάρχουν κάποια freeware πυρήνες VHDL ... χωρίς αποκλεισμούς SPI.

στο ymq8328: Ψάχνετε ακόμα έναν κώδικα VHDL του SPI; Αν θέλετε να μου στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα, μπορώ να σας στείλουμε την έκδοση μου SPI (έγραψε σε VHDL). Lukee Regards

μόλις περάσουν από SPI spec .... αν χρειάζεστε κωδικό u μπορεί να το έχει από opencores.org

μπορεί να βοηθήσει sombody mee με το VHD κωδικό για να συνδεθείτε SPI, θέλω να ευχαριστήσω λόγους

Γεια σου, Αυτή τη στιγμή, είμαι σχεδιασμό ενός απλού SPI. Αποτελείται από 1-master και 1-σκλάβων. Πλέον, αυτή είναι η πρώτη μου φορά σχεδιασμό SPI. Βρίσκω shawndaking απάντηση είναι χρήσιμη και έχει δίκιο. Μάζεψα πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο. Ένα άλλο πράγμα, το διάγραμμα χρονισμού είναι επίσης σημαντική. Χρησιμοποιήστε το Google μπορείτε να βρείτε ένα. Αυτό είναι το πώς να αρχίσω να καταλαβαίνω και το σχεδιασμό SPI. FYI, χρησιμοποίησα Verilog για SPI μου. Καλή τύχη!

SPI3 είναι απλή. Αλλά SPI4.2 είναι τόσο σύμπλοκο και δύσκολη

ποια είναι η διαφορά μεταξύ SPI3 και SPI4.2; im είμαι χρησιμοποιώντας μόνο FPI με 4 σύρμα SDI, ΣΔΟ, SCK και εναλλασσόμενου ρεύματος.

μπορεί κανείς να στείλει ένα σκλάβο SPI VHDL κώδικα; Είμαι με τη χρήση FPGA Altera. Ευχαριστώ, Reddy

Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια πολύ απλή εφαρμογή SPI σε VHDL. Βρήκα ένα στο fpga4fun.com αλλά είναι σε Verilog, κάτι σαν αυτό που χρειάζομαι, αλλά σε VHDL, μπορεί κανείς να με βοηθήσει με έναν κωδικό ή με μια μετάφραση. http://www.fpga4fun.com/SPI2.html το έργο μου: Χρειάζομαι μια επικοινωνία μεταξύ PIC18F και FPGA, το FPGA είναι η slave.I το χρειάζεστε για αυτό. ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Οποιος δήποτε έχει μια απλή διεπαφή SPI γραμμένο σε VHDL. Κάτι σαν όταν το FPGA είναι ο σκλάβος και λήψη - διαβίβαση των στοιχείων στον πλοίαρχο. Το Master είναι ένα μικροελεγκτή PIC. Τι γίνεται με το frecvencies ρολόγια;;;; το ρολόι pic (και το ρολόι SPI) είναι πολύ πιο αργή από ό, τι ρολόι tha FPGA του. Νομίζω όμως ότι όταν το FPGA είναι ο σκλάβος αυτή είναι μια καλή έκδοση. επιτρέψτε μου να ξέρω αν αυτό δεν είναι σωστό.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back