πώς να μετρήσετε κύκλους ρολογιού;

T

tom_hanks

Guest
γεια, Στην αίτησή μου πρέπει να εξετάσει το σήμα ACK ισχύει μόνο εάν είναι ενεργό για πέντε κύκλο ρολογιού .. τώρα πώς μπορώ να γράψω για αυτό το VHDL ..; μπορώ να υπολογίζω ρολόι πάντα μετά τον ισχυρισμό του ACK μήνυμα; pls να με βοηθήσει .. tom

Μπορείτε να διεκδικήσει ένα μικρό 3-bit μετρητή για την παρακολούθηση sigal ACK.

σήματος count: std_logic_vector (8 downto 0)? ισχύει: std_logic? ισχύει: διαδικασία (CLK) αρχίζω εάν (rising_edge (CLK) και ACK = 1) τότε μετράνε μετράνε = 1? αν μετράνε <5, τότε ισχύει

ζητωκραυγές Maye .. μπορώ να πω κάτι .. Άκουσα ότι δεν είναι καλή πρακτική του σχεδιασμού για την καταμέτρηση ρολόι .. thats γιατί im λίγο συγκεχυμένη .. i dont ξέρει γιατί δεν είναι καλός τρόπος .. αλλά εάν το u ξέρει pls να μου πει .. tom

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πω ... :)

Θέλω να πω, αυτό μπορεί να είναι ότι δεν είναι καλή ιδέα να μετρήσει κύκλο ρολογιού .. i κάνω κωδικοποίηση μετά από χρόνια, έτσι ώστε να αισθάνεσαι τα προβλήματα ..

Αν δεν μετράνε ρολόι ... τι θέλετε μετράνε;; : Roll: αν δεν θέλετε χρησιμοποιείτε ως πρωτεύον ρολόι ... χρησιμοποιήσετε ένα δευτερεύον ρολόι ....

Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μητρώο λεβιέ ταχυτήτων με 5 στάδιο με την είσοδο ρολογιού (με ένα ρολόι επιτρέπει σε σήμα ACK), όταν το ρολόι άκρη είναι στο τελευταίο στάδιο και θα είναι ack HIGH ... έχετε ένα ACK για 5 άκρη ρολόι ... : D

Hi Hey man Ι dont πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το u με μετρητές. ή αλλιώς χρησιμοποιήστε u το μητρώο στροφή. βασικά u πρέπει να έχουν καθυστέρηση για 5 κύκλους ρολογιού για να πάρει ότι το σήμα υψηλής u μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε μέθοδο, για να επιτευχθεί αυτό ή απλά να πάτε για κανένα λειτουργία πέντε φορές ή να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη λογική όπου u μπορεί να περάσουν 5 ρολόι Ashish αντίο κύκλους

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back