πώς να γνωρίζουν το ακριβές μήκος της γραμμής μεταφοράς;

L

liletian

Guest
Hi Guys σχεδίασα ένα μισό γραμμή μεταφοράς μήκους κύματος, θα ήθελα να ξέρω την ακριβή μήκος της γραμμής μεταφοράς. I προγραμματιστεί για τη σύνδεση της γραμμής μεταφοράς σε μια αντίσταση 200 Ω, στο τέλος για το PCB. Μετρήστε την παράμετρο S μέσω του δικτύου analysizer και το υπολογίσει το μήκος της γραμμής μεταφοράς με ακρίβεια. Έχω μερικά ερωτήματα εδώ: Συνδέω την αντίσταση κατευθείαν στο τέλος της γραμμής μεταφοράς, είναι σωστό; Θα υπάρχουν significent απώλειες γεγονός που θα επηρεάσει τη μέτρηση εκεί; Δεύτερον, ποια θα είναι η ακρίβεια της κατασκευής PCB, μπορούν να διατηρούν την ακρίβεια κατασκευής 1 mm; 3. Ποιο θα είναι το μήκος του μισού μήκους κύματος της γραμμής μεταφοράς σε 2GHz με PCB dieelectrical σταθερή από 4; Ευχαριστώ πολύ

1. Το μήκος του μπορεί να καθοριστεί πιο εύκολα από την μέτρηση απήχηση μιας μειωθεί σύμφωνα με χαλαρή σύνδεση των ανοικτών τέλος, υποθέτω. Με το S11 μέτρησης, την ακρίβεια βαθμονόμησης επηρεάζει το αποτέλεσμα. Δεν καταλαβαίνω excatly το σκοπό του τερματισμού 200 ohm για τη μέτρηση σας. 2. 1 mm έως? 3. Εξαρτάται από την ακριβή διάταξη PS: Αυτό το μήνυμα πρέπει να είναι καλύτερα που επισυνάπτεται στην προηγούμενη παρόμοια νήμα σας, νομίζω.

Ναι, συμφωνώ μαζί σας για τα 200 Ω αντίσταση εδώ. Γι 'αυτό θα πρέπει να είναι μια πιο σύντομη γραμμή; Εννοείς σύντομο τέλος για τη μέτρηση της παραμέτρου S; Μπορεί ένα ανοιχτό άκρο καλύτερο κατάλληλο για microstrip γραμμή; [QUOTE = FVM? 874792] 1. Το μήκος του μπορεί να καθοριστεί πιο εύκολα από την μέτρηση απήχηση μιας μειωθεί σύμφωνα με χαλαρή σύνδεση των ανοικτών τέλος, υποθέτω. Με το S11 μέτρησης, την ακρίβεια βαθμονόμησης επηρεάζει το αποτέλεσμα. Δεν καταλαβαίνω excatly το σκοπό του τερματισμού 200 ohm για τη μέτρηση σας. Ναι, συμφωνώ μαζί σας για τα 200 Ω αντίσταση εδώ. Γι 'αυτό θα πρέπει να είναι μια πιο σύντομη γραμμή; Εννοείς σύντομο τέλος για τη μέτρηση της παραμέτρου S; Μπορεί ένα ανοιχτό άκρο καλύτερο κατάλληλο για microstrip γραμμή; 2. 1 mm έως? Εννοώ 1 χιλιοστό γύρο λάθος. Για παράδειγμα. 2 cm, στην πραγματικότητα η τιμή θα είναι 20 + - 1mm 3. Εξαρτάται από την ακριβή διάταξη Ναι, το ξέρω. Υπάρχει κάποιο λογισμικό που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να υπολογίσει για microstrip γραμμή εκεί; Ευχαριστώ πολύ PS:. Αυτή η θέση πρέπει να είναι καλύτερα που επισυνάπτεται στην προηγούμενη παρόμοια νήμα σας, νομίζω [/quote]

γιατί θα πρέπει να είναι μια πιο σύντομη γραμμή;
Η βασική ιδέα είναι να μετρηθεί ένα συντονιστή. Και οι δύο ανοικτή και σύντομα θα εισαχθεί κάποια απόκλιση μήκος σε σχέση με τη συνεχή γραμμή μεταφοράς. Έτσι μίλησε αυστηρά, την καλύτερη ρύθμιση εξαρτάται από την προβλεπόμενη χρήση της γραμμής μεταφοράς και ικανότητα μέτρησης σας. Επειδή η ταχύτητα διάδοσης θα είναι επίσης εξαρτάται από τη συχνότητα, την πιο ακριβή μέτρηση είναι μια μέτρηση διαφορά S21 με PCB γραμμές μεταφοράς του διαφορετικό μήκος. Με αυτό τον τρόπο, όλα τα σφάλματα που εισήγαγε το ομοαξονικό με PCB μεταβάσεις και, επίσης, μια φάση VNA αντισταθμίζεται μπορούν να ακυρωθούν.

Πραγματικά, δεν σας πάρει. Η microstrip γραμμή (θα χρησιμοποιήσω microstrip γραμμή) μήκος είναι σταθερό. (Συγγνώμη, θα πρέπει να microstrip γραμμή). Μπορώ να μέτρο ανοικτό άκρο να υπολογίσει εκ νέου το μήκος. Συμφώνησα το μήκος δεν θα είναι ακριβώς ίδια όπως έχω συνδεθεί η γραμμή με το τρανζίστορ. Αλλά θα πρέπει να είναι κοντά, έτσι; Επίσης, δεδομένου ότι η mirostrip μήκος είναι σταθερό. Δεν μπορούν να μετρήσουν το S21 μήκους διαφορά των microstrip γραμμής. Οποιεσδήποτε άλλες προτάσεις; Σας ευχαριστούμε για την πολύ χρήσιμη συζήτηση σας. [QUOTE = FVM? 874831] Η βασική ιδέα είναι να μετρηθεί ένα συντονιστή. Και οι δύο ανοικτή και σύντομα θα εισαχθεί κάποια απόκλιση μήκος σε σχέση με τη συνεχή γραμμή μεταφοράς. Έτσι μίλησε αυστηρά, την καλύτερη ρύθμιση εξαρτάται από την προβλεπόμενη χρήση της γραμμής μεταφοράς και ικανότητα μέτρησης σας. Επειδή η ταχύτητα διάδοσης θα είναι επίσης εξαρτάται από τη συχνότητα, την πιο ακριβή μέτρηση είναι μια μέτρηση διαφορά S21 με PCB γραμμές μεταφοράς του διαφορετικό μήκος. Με αυτό τον τρόπο, όλα τα σφάλματα που εισήγαγε το ομοαξονικό με PCB μεταβάσεις και, επίσης, μια φάση VNA αντισταθμίζεται μπορούν να ακυρώνονται. [/Quote]

Ήμουν που περιγράφουν μια μέθοδο για να καθορίσει πιο ακριβώς τις ιδιότητες ενός συγκεκριμένου σχήματος γραμμής μεταφοράς σε ένα συγκεκριμένο υπόστρωμα. Περιλαμβάνει δομές λήψης δοκιμή διαφορετικό μήκος. Δεν είχα ακόμα να κατανοήσουν πώς η γραμμή μεταφοράς τερματίζεται στο σχεδιασμό σας, έτσι δεν μπορώ να ξέρω ποια μέθοδο μέτρησης που θα εισαγάγει το μικρότερο λάθος. Αν είναι ένα αντηχείο εφαρμογή, θα προτιμούσατε μια παρόμοια λύση (από την άποψη της ανοικτής / short) για τη μέτρηση. Θα έχουν επίσης ζητήσει την expectable ακρίβεια κατασκευής. Υποθέτω, ότι η μεγαλύτερη συμβολή λάθος θα προέλθει από την Er παραλλαγή της συνήθους υποστρώματα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back