πρόβλημα προγραμματισμού PIC 16F877A χρησιμοποιώντας Ponyprog

V

viostan

Guest
Γεια σας, είμαι νέος στο φόρουμ. Έχω ένα μικρό πρόβλημα προγραμματισμό ενός ΣΜΕ 16F877A. Έφτιαξα τον εαυτό μου ponyprog σειριακό προγραμματιστής για PIC MCUs και I2C αναμνήσεις. Διαβάζει το ok pic, αλλά δεν μπορώ να γράψω πάνω σε αυτό. Μπορώ να γράψω ένα byte σε οποιοδήποτε σημείο του τσιπ, αλλά αν προσπαθώ να γράψω περισσότερα από ένα i πάρετε μια εγγραφή απέτυχε μήνυμα. Μπορώ να το διαβάσετε έτσι ώστε το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να είναι καλή. (I επαληθεύεται ότι εκατοντάδες φορές). Για I2C μνήμες είναι εντάξει Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε; Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Σας ευχαριστώ πολύ!

Χρησιμοποιείτε εξωτερική ή εσωτερική δύναμη; αφορά

το μέρος VPP θα πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό είναι, όταν η pic μπορεί να γραφτεί σε αλλά δεν μπορεί να διαβάσει. Δοκιμάστε μια δοκιμή υλικού, κρατώντας VPP σε και στη συνέχεια ελέγξτε με πολύμετρο στο pin MCLR.

Γεια σου, είμαι χρησιμοποιώντας 18V σταθεροποιημένο εξωτερικό τροφοδοτικό. Η τάση για MCLR είναι ακριβώς 12.81V και παραμένει έτσι όλη τη διαδικασία (ανάγνωση ή εγγραφή). θα πάει στο 0, μετά τη λειτουργία ανάγνωσης καλύτερες ευχές!

Γεια Viostan, παρακαλούμε να επισυνάψετε SCH σας, τι αφορά

Οι u VDD σύνδεση με το pin MCLR;;;; Αυτό είναι απαραίτητο για την κανονική λειτουργία, αλλά όχι για τον προγραμματισμό chk επίσης ..

Γεια σου, έχω συνημμένη την σχηματικές αναπαραστάσεις του διοικητικού συμβουλίου, και είναι PCB layout. είναι μόνο ένα διοικητικό συμβούλιο, όλα πάνω του. Αυτή τη στιγμή λείπουν από το διοικητικό συμβούλιο την παρακάτω συστατικά: R16, C2, C23. Απλά σκέφτηκα ότι θα πρέπει να προσπαθήσει χωρίς αυτούς. Δεν αποτέλεσμα. Jumper JP3 δεν είναι συνδεδεμένος (αριστερά όπως είναι). Ο σειριακός μέρος μνήμη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ως εκ τούτου ανύπαρκτη. Όταν το χρησιμοποιείτε παίρνω τρανζίστορ Q6 έξω και unconnect net6 από RB7 καρφίτσες (i δεν forseen άλτες για εκείνους που, δυστυχώς). Αυτή τη στιγμή Q6 είναι παρών στο διοικητικό συμβούλιο και λειτουργεί. Nontheless, θα πρέπει να λειτουργεί. ό, τι καλύτερο!

Γεια σου, Viostan, Μήπως το πρόβλημα λυθεί πάρει, ποια ήταν η λύση για τον προγραμματισμό της PIC16F877A χρησιμοποιώντας Ponyprog2000; αφορά raghavendra

Γεια Raghavendra, σταμάτησα να προσπαθώ. Χτισμένο τον εαυτό μου ένα άλλο προγραμματιστή, διαφορετικά σχηματοποιημένα, με MAX232 (ο καλύτερος τρόπος για να κοινοποιούν λεπτομερή σειριακή θύρα νομίζω) η οποία λειτουργεί το πρόστιμο κάθε φορά. Regards,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back