προτάσεις μου σχετικά με το σχεδιασμό PCB / layout

G

Guest

Guest
Θα πρέπει να σχεδιάσετε ένα άκαμπτο PCB τα οποία θα έχουν silcon πεθαίνουν wirebonded σε αυτή και στη συνέχεια, λαμβάνει τα σήματα από αυτήν του σκάφους χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο flex σε 4in x 4in 4-layer FR4 άκαμπτο σκάφους (ήδη σχεδιαστεί και αυτό το μεγάλο πλοίο που προβλέπονται εκτός από τα σήματα που προέρχονται από το flex καλώδιο).κατά το μεγαλύτερο πλοίο τέλος προτίθεμαι να έχουν ZIF υποδοχή για το καλώδιο flex.Υπάρχουν ενδείξεις ότι το 20 flex καλώδιο πρέπει να μεταφέρουν.Η ερώτησή μου είναι,υπάρχουν διαφορετικά σήματα που προέρχονται από το μικρότερο PCB, θα πρέπει να κατευθύνονται μαζί δικαίωμα ..Γνωρίζω ότι πρέπει να τοποθετούνται κοντά η μία στην άλλη και να διατηρούν κάποια απόσταση από τα άλλα σήματα.αλλά το πρόβλημα είναι, είμαι χρησιμοποιώντας 3
εκ. και τα ίχνη που χωρίζονται από 3-4 mils (λόγω του περιορισμού από το μέγεθος του σκάφους).Γι 'αυτό μπορεί να έχει άλλα σήματα μόνο σε 3 -4 mils από τα διαφορετικά σήματα .... Πώς μπορώ να το φροντίσω αυτό (στιχομυθία θέματα);

τι γίνεται με την εμπέδηση αναντιστοιχία, αφού θα είμαι η δρομολόγηση σημάτων σε 10 mils για το μεγαλύτερο πλοίο ...

Έχω εξουσία και έφερε στο έδαφος σήματα μέσω του καλωδίου flex.Μπορώ και πρέπει να παρέχει μια σταθερή γείωσης.αλλά τα ίχνη που ασκούν την εξουσία να τα τακάκια i επίκλισης καταστούν περισσότερο από 5 mils.Πώς θα ξεπεραστεί αυτό το coz θα υπάρχει μια πτώση τάσης.

Σκέφτομαι flex χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο για να πάρουν τα μηνύματα.κάνει αυτό που συνήθως χρειάζεται να έχει όλα τα σήματα σε ένα μόνο στρώμα (γνωρίζω υπάρχει άκαμπτη-flex του σκάφους, αλλά άκουσα τα πολύ ακριβά), δώστε τις προτάσεις τους .. thanks!

ps: σε αυτές τις κάπως σχεδιασμό πού συνήθως χώρα η παράκαμψη πυκνωτές (είμαι προσπαθώντας να έχει στο κάτω μέρος του στρώματος του πλοίου)

Είχα μια παρόμοια πρόκληση σχεδιασμού.Πήγα για αυτό με τον ακόλουθο τρόπο:

Μπορείτε να αντιμετωπίσουν το ίχνος πλάτη, αν το πλάτος / απόσταση λόγος διατηρούνται τόσο στην ευελιξία και την ακαμψία του σκάφους.Εάν το σήμα είναι πολύ υψηλή συχνότητα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση μπορεί να χειριστεί τους.Γενικά? Αν έχετε 1ns χρόνο ανόδου και 2 ίντσες ίχνη μήκος - τότε θα έχουμε πρόβλημα!

Γνωρίζω ότι Mentor εκστρατεία μπορεί να κάνει διαφορά χρονοδιάγραμμα ελεγχόμενη μεταφορά του, και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε CADENCE Allegro είναι υπερβολικά.

(BTW: Έχω σχεδιαστεί 800MBit / s LVDS επαναλήπτες χρησιμοποιώντας ένα σύστημα που δεν cad διαφορά σε όλες τις δυνατότητες δρομολόγησης, οπότε αν είστε προσεκτικοί, μπορεί να γίνει)

Δεν χρησιμοποιούν ένα ZIF υποδοχή.Ο σχεδιασμός ήταν για μία μονάδα φορητού.ZIF συνδέσεις έχουν την τάση να σύρετε ως η μονάδα έχει φθαρεί.Αντί να σχεδιασθεί το καλώδιο με ένα flex σκληρύνων στο τέλος και να χρησιμοποιήσει ένα είδος HiRose νανόκαρπα board2board υποδοχή.

Το flex καλώδιο είχε σχεδιαστεί ως ένα καλώδιο πολλαπλών στρώμα, με δύο πλευρές, όπως VCC και GND αντίστοιχα.Έχω μια καλή γείωσης για τα σήματα υψηλής συχνότητας, καθώς και ένα ευρύ αγωγό για την τάση τροφοδοσίας.Κάντε έναν υπολογισμό και θα εκπλαγείτε για την πτώση τάσης.

Να έχετε μια συνάντηση με τον κατασκευαστή flex καλώδιο και να του ζητήσω να σας προμηθεύσει με το σχέδιό τους κανόνες και περιορισμούς.Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνολογίες κατασκευής, με κάθε υπέρ και con της.

Ορισμένοι κατασκευαστές flex είναι στην ευχάριστη θέση να κάνει το έργο του σχεδιασμού για σας μόνο και μόνο για να προχωρήσουμε σωστά την πρώτη φορά!

Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός του είναι πολύ εύκαμπτα καλώδια μηχανική σχεδίαση, με πολλές εργασίες στρογγυλεύεται τόξα και tapers, ορισμένοι γονείς προτιμούν να χρησιμοποιούν μια μηχανική διατύπωση δέσμης (όπως το AutoCAD) μαζί με έναν μεταφραστή DXF2Gerber (π.χ. Artwork Conversion Software, Inc) (δεν εργασία τους, αλλά είμαι και εγώ με τη χρήση αυτού του λογισμικού).

Bypass πυκνωτές θα πρέπει να τοποθετείται κοντά στις συνιστώσες που είναι να τα χρησιμοποιούν ως υψηλής συχνότητας χρέωση supplys κατά τρόπο ώστε το βρόχο fomed από το κύκλωμα και το πυκνωτής becames όσο το δυνατόν μικρότερη.

Δίκλινο όψεως συναρμολογήματα κόστος $ $ $.Ληφθεί υπόψη το γεγονός αυτό.

ευχαριστώ για την απάντησή σας!

> Μπορείτε να αντιμετωπίσουν το ίχνος πλάτη, αν το πλάτος / απόσταση λόγος διατηρούνται τόσο στην ευελιξία και την ακαμψία του σκάφους.Εάν το σήμα είναι πολύ υψηλή συχνότητα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση μπορεί να χειριστεί τους.Γενικά? Αν έχετε 1ns χρόνο ανόδου και 2 ίντσες ίχνη μήκος - τότε θα έχουμε πρόβλημα

σχετικά με το μίνι PCB όπου το die είναι wirebonded,
έχω την τακάκια στα 3 mils διαστήματα και τα ίχνη είναι 3
εκ. απόσταση.Θα fan τους σε 25
εκ. απόσταση coz του flex καλώδιο βήματος.αλλά από την άλλη άκρη του σκάφους άκαμπτο, δεν μπορώ να διατηρηθεί η 25mil διαστήματα, θα πρέπει να τους το λαιμό έως 10 εκ..η ερώτησή μου είναι αν θ χρήση ενός ευέλικτου τυπωμένο κύκλωμα, είναι το wirebonding της πεθαίνουν ένα πρόβλημα και αυτό που είναι με την ακαμψία;και σε αυτή την περίπτωση θ που μπορεί να σχεδιάσει ένα διπλό στρώμα FPC μια σταθερή γείωσης.τα μηνύματα είναι διαφοροποιημένη και πρόκειται να εκτελεστεί το πολύ σε 15-20Mhz.σχεδιασμό ενός flex καλώδιο είναι μια επιλογή, αλλά δεν γνωρίζω κανένα μηχανικό σχεδιασμό.Έχω να μάθω πώς είναι εφικτό να έχουμε μια ευέλικτη τυπωμένο κύκλωμα)

Flex Ο κατασκευαστής μπορεί να κάνει τη "seamless" μετάβαση από ένα στρώμα πολυ flex καλώδιο αξιοποιηθούν σε πολλαπλά στρώματα κύκλωμα του σκάφους κατασκευάζεται από ίνες γυαλιού (FR-4) το είδος υλικού.

Για να πάτε από εκεί στο σύρμα ομολόγων στην άκρη, δεν ξέρω, αλλά έχω δει μάλλον πολύπλοκων διοικητικών συμβουλίων ότι "χωρίς ραφή" μεταμορφώνεται σε ένα flex καλώδιο αξιοποιήσουμε έτσι ώστε να μπορεί να γίνει.

Ι δεν έχουν κάνει σχέδια με τη χρήση της τεχνολογίας αλλά σύρματος ενώνονται - Έχω δει JTAG διεπαφών αποτυγχάνουν να εκτελέσουν στα 6 MHz, λόγω των κακών μήνυμα ακεραιότητας.(Signal προβληματισμού προκάλεσε το ρολόι για να κάνω ένα επιπλέον ψευδείς ενεργοποίησης για κάθε κύκλο ρολογιού).Αν δεν έχετε πρόσβαση σε ένα μήνυμα ακεραιότητας εργαλείο, ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων είναι πρώτα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την κατάσταση.Υπάρχουν δωρεάν εργαλεία εκεί έξω (π.χ. TXLine από AWR) την οποία μόλις τώρα δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς για εμπέδηση διαφορική σηματοδότηση).

Έχω χρησιμοποιήσει ένα δωρεάν χαρτί slide κανόνα αριθμομηχανή από National Semiconductor "γραμμής μεταφοράς Rapidesigner" Μέρος # 633200-001.NS αναφέρεται σε Appnote AN905 που δεν μπορώ να βρω τώρα.

Ήμουν τυχερός στην κατάσταση που αντιμετωπίζεται με έναν τρόπο επικοινωνίας.Έτσι, τοποθετούνται μικρές 0402 σειρά μεγέθους αντιστάσεις, όπως κοντά στην πομπούς δυνατόν, και μια σειρά συνδυασμός RC στο δέκτη από την πλευρά των γραμμών να GND στο δέκτη.Επίσης, μια αντίσταση μεταξύ των δύο γραμμών που χρησιμοποιήθηκαν.

Έπρεπε να είναι "TBD" από τότε που θα μπορούσε να γίνει μόνο με βάση το χαρτί βελτιστοποίησης.

Με τη βοήθεια καθετήρα FET (ΔΕΝ μια κοινή 1MOhm/10pF καθετήρα) και ένα ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ * * έδαφος ιμάντα ήμουν σε θέση να ελέγχει και να προσαρμοστεί μέχρι τις αντανακλάσεις ήταν ελαχιστοποιούνται.

Ναι - υπάρχει ένα ψεγάδι σε αυτό τον έλεγχο στο πως θα έπρεπε να χρησιμοποιείται διαφορική καθετήρα, αλλά δυστυχώς δεν είχα πρόσβαση σε ένα τέτοιο καθετήρα.

Έχω PCB εργαλεία που χρησιμοποιούνται και από τις δύο CADENCE και Mentor.Και οι δύο θα σας επιτρέψει να σχεδιάσουν flex καλώδια.Μια πτυχή όπου CADENCE (Allegro) και Mentor (BoardStation) υπερέχει είναι ότι το κάθε ίχνος καρφίτσες μπορούν να μετακινηθούν, όταν στη διάταξη συντάκτη.Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολη από την πρώτη, αλλά αυτό θα επιτρέψει τον σχεδιαστή για να δημιουργήσετε το σύρμα ομολόγων μέρος αποτύπωμα με κινητά ακίδες έτσι ώστε η διάταξη μπορεί να βελτιστοποιηθεί.

ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας.είχαμε μια συζήτηση με το σύρμα σωμάτωση τύπος και το PCB άνθρωπος και αποφάσισε ότι θα πάμε για ένα διπλό όψης flex τυπωμένο κύκλωμα και να έχει (die) chip-on-a-flex.αλλά ήταν πολύ καλές πληροφορίες για μένα!

μετά το δέσιμο με το σύρμα για τα τακάκια flex, είμαι απλώς fanning αυτό σε ένα ευρύτερο χώρο.αλλά όπως σας είπε ότι θα πρέπει να βρείτε ένα από τα εργαλεία ακεραιότητα του σήματος.Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι πολύ κρίσιμη.Είμαι έχοντας κάτω στρώμα flex κύκλωμα γείωσης όπως πιθανώς και ταινίες για όλη την εξουσία αεροπλάνα.

i ναι, επίσης, δεν μπορούσε να πάρει τα "Διαβίβαση Rapidesigner Γραμμή", αλλά βρέθηκε κάπου ότι αν κλήση και να ζητήσουν να τους στείλετε σε εσάς.

ευχαριστώ για μια ακόμη φορά,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back