που RTC θα πρέπει να χρησιμοποιήσω για την παρακολούθηση ptoject; DS12887 ή 1307

P

prashant_upadhyay

Guest
Θέλω να αναπτύξει πρόγραμμα όπου μπορώ να πάρω 10 - 12 χρονισμούς από το χρήστη και όταν αυτές οι χρόνοι είναι = σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα θα πρέπει να συναγερμού; Μπορώ να χρησιμοποιήσω εγκατάσταση συναγερμού του RTC; ή έχω να ελέγξετε continuosly RTC χρονοδιάγραμμα;

Έχω την πλήρωση ότι είστε μετά από ένα συναγερμό επεισόδιο και όχι μια ειδοποίηση ώρα / ημερομηνία που προσφέρονται από το DS12887? Το DS1307 δεν έχει μια επιλογή συναγερμού .. Αν αυτή είναι η περίπτωση είναι λίγο πιο εύκολο να μετρήσει δευτερόλεπτα πυροδοτήθηκε από κάθε δευτερόλεπτο, να διακόπτει και να συγκρίνουν την καταμέτρηση με ένα εξωτερικό συμβάν και για το σκοπό αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις ΔΔΠ που είχαν το όνομα .. Rgds, Ian: |

χάρη lan Ενδιαφέρομαι για συναγερμό χρόνο. Beacause έργο μου είναι η "αυτόματη Bell Κολάζ". Φαρμακευτικού προϊόντος πάω για DS12887. Εδώ ο χρήστης μπορεί να αποφασίσει 10 έως 15 χρονισμού

Ποια RTC πρέπει να χρησιμοποιήσω για την παρακολούθηση του έργου; DS12887 ή 1307
I coudnt πάρετε αυτό που ακριβώς χρειάζεστε καθώς το θέμα κλάση και η περιγραφή σας είναι εντελώς διαφορετική. Anyways .. Μπορείτε να επιλέξετε είτε ένα από τα τσιπ RTC. Όλα εξαρτώνται από το πώς περιμένετε το αποτέλεσμα ή του χώρου εργασίας. Η χρονική στιγμή με DS1307 depnds σε μεγάλο βαθμό από το κρύσταλλο που χρησιμοποιείται με αυτό. Πάρα πολύ αυτό απαιτεί μια expernal souce δύναμη για backup wjich είναι συνήθως μια μπαταρία CR2032. Αλλά DS12887 το οποίο έχει κατασκευαστεί σε oscilator και η μπαταρία θα λειτουργήσει καλύτερα από το αργότερα με μεγαλύτερη ακρίβεια. Εβίβα

IanP είναι σωστή στο δρόμο για να την προσεγγίσεις. Ουσιαστικά θα πρέπει να έχετε κουμπιά εισόδου για να ρυθμίσετε το ρολόι και το ώρες αφύπνισης. Κάθε φορά συναγερμού πρέπει να τοποθετούνται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε μια ξεχωριστή μεταβλητή ή καλύτερα στην EEPROM να επιβιώσουν διακοπές ρεύματος. Μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε ένα 1 δεύτερη έξοδος ρολόι από το IC ρολόι και να το προσθέσετε σε μια άλλη μεταβλητή, στη συνέχεια συγκρίνει αυτό να αποθηκεύονται οι αριθμοί σας. Αν πάρετε έναν αγώνα goto τη ρουτίνα συναγερμού. Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να παρακολουθούν τους παλμούς κατά τη διάρκεια της ρουτίνας βυθόμετρο. Ενώ η εισαγωγή ώρες αφύπνισης θα ήταν καλύτερα να τεθεί σε πραγματικό χρόνο και αφήστε το πρόγραμμα υπολογίζει τον αριθμό των δεύτερων πριν από την αποθήκευση. Συνήθως το ρολόι σας θα είναι μπαταρία υποστηρίζεται, έτσι εάν είχε μια διακοπή ρεύματος που θα πρέπει να υπολογίσει εκ νέου το χρόνο που πέρασε και να μετατρέψει σε δευτερόλεπτα. Μπορεί πράγματι να είναι δυνατό να διαβάσει την ώρα του ρολογιού κάθε δευτερόλεπτο και να μετατρέψει σε δευτερόλεπτα παρέλθει, αυτό γίνεται συνήθως σειριακά και διαρκεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είναι εξ ολοκλήρου δυνατό στο πλαίσιο του 1 δευτερόλεπτο. Ελπίδα αυτό όλα έχει νόημα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back