πλεονεκτήματα αναπόσπαστο ελέγχου θερμότητας κύκλου

S

sjjm

Guest
Γεια σας Μπορεί κάποιος pliz τηλ. μου τα πλεονεκτήματα της χρήσης της μεθόδου αναπόσπαστο μέθοδο του κύκλου της θερμότητας έλεγχο επί όλων των άλλων μεθόδων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν β. YO βοήθεια είναι ευγνώμονες !!!!! Thanx

Ελπίζω να κατάλαβα την ερώτηση σωστά. Ξέρω ότι η μέθοδος αυτή ονομάζεται χρόνος-αναλογικός έλεγχος της θερμοκρασίας, αλλά νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα. Ουσιαστικά, σε μια προσέγγιση που μπορείτε να έχετε μια φάση ελεγχόμενης SCR ή triac, που ρυθμίζει την τάση (και ως εκ τούτου, η εξουσία) του θερμαντικού στοιχείου. Το πρόβλημα είναι το σχετικά υψηλό EMI επειδή το triac ή SCR ενεργοποιείται με ταχείς ρυθμούς, κάπου στη μέση του κύκλου AC. Αλλά μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το triac στο μηδέν-διάβαση του κύκλου AC και κρατήστε το για πολλούς κύκλους. Σε ό, τι χρειάζεται για να απενεργοποιήσετε το triac θα σβήσει και πάλι στο μηδέν-διάβαση και θα μείνει εκτός για πολλούς κύκλους. Έτσι, η μέση ισχύς που αποδίδεται στο θερμαντικό στοιχείο μπορεί να ρυθμιστεί από τον αριθμό των πλήρεις κύκλους στο οποίο βρίσκεται, σε σχέση με τον αριθμό των τακτικών κύκλων είναι απενεργοποιημένη. Αυτό είναι χρόνος-αναλογικό χειριστήριο. Δεδομένου ότι γίνεται πάντα σε θερμαντική συσκευή για πλήρεις κύκλους, νομίζω ότι είναι το ίδιο με αυτό που αναφέρω. Το πλεονέκτημα είναι χαμηλότερο EMI και η μείωση των τρεχουσών αλλοίωση κυματομορφής, κατά συνέπεια χαμηλότερη αρμονικό περιεχόμενο (επειδή το ρεύμα θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη γραμμή τάσης, όταν το triac είναι σε λειτουργία και θα είναι μηδέν, όταν μακριά, αντί να είναι ένα κομμένο ημιτονοειδής κυματομορφή). Αυτό σημαίνει ότι ένα υψηλότερο συντελεστή ισχύος.

Ολοκληρωτική η μέθοδος έχει πλεονέκτημα που φέρνει το σφάλμα στο 0 αξίας, ενώ μόλις αναλογικός έλεγχος θα σταθεροποιηθεί με τιμή σφάλματος ανάλογα με το κέρδος του συστήματος. Αν προσπαθήσετε να μειωθεί αυτό το σφάλμα με την αύξηση κέρδος θα έχετε ασταθές σύστημα επιρρεπή σε ταλάντωση, και αν προσπαθήσετε να το αντισταθμίσουν, offest αξία θα πρέπει να εξαρτάται από το επίπεδο εισόδου. -Ως εκ τούτου, εάν χρειάζεστε σύστημα όπου ορίζετε ορισμένες αξία μπροστά και αναμένουμε από το σύστημα να είναι σύμφωνες με την εντολή από ό, τι χρειάζεστε τμήμα ένταξης στο κύκλωμα ελέγχου σας. -Αν κοιτάξετε τιμή που προκύπτει από το σύστημα, ενώ για την προσαρμογή και αφήνοντάς το στην τιμή αυτή (π.χ. θερμοκρασία του φούρνου ρύθμιση κοιτάζοντας θερμόμετρο) από ό, τι κάνετε αποζημίωση των σφαλμάτων του συστήματος το χέρι και δεν χρειάζεται αναπόσπαστο τμήμα του βρόχου ελέγχου , απλό ελεγκτή PD θα αρκούσε. : D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back