περίπου OFDM και orthogonal συχνότητες

S

serimc

Guest
Γεια σου
Ψάχνω OFDM και να προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε, αλλά υπάρχουν προβλήματα.

Οι ερωτήσεις μου:
Πόσοι μπορούν να orthogonal σημάτων σε ένα μήνυμα;. Εννοώ για παράδειγμα sin (x) είναι ορθή cos (x). Υπάρχουν ενδείξεις ότι orthoganal σε αυτά τα 2 σήματα.

Στο 2-D δεν μπορεί να υπάρχει. (Αν είναι λάθος παρακαλώ το διορθώσει).
Έτσι μπορούμε να πούμε "Ένα μήνυμα έχει μόνο ένα orthogonal σήμα". Είναι αλήθεια;

Αν ναι στη διαμόρφωση OFDM Μπορούμε να πούμε:

Θα μπορούν να επικοινωνούν μόνο "2" peer σε "έναν" frequency.So κέρδος μας είναι 2.

Είμαι σε σύγχυση ως προς το OFDM και orthoganal σημάτων.

Ψάχνω για τις απαντήσεις σας.

Ευχαριστώ.
Καλή έργων ...

Γεια σου

η έννοια της ορθογωνιότητα είναι πολύ απλή, 2 σήματα είναι ορθογώνια αν τους crosscorrelation είναι μηδενική και τους autocorrelation είναι διαφορετικό από το μηδέν στην περιοχή υπάρχουν ορίζεται.

Τώρα σχετικά με OFDM, είναι ακόμα πιο απλή, αν έχετε 2 φορά (ή συχνότητα) limitted σήματα, που είναι ορθογώνια αν don7t επικάλυψη, οι προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου μπορεί να επαληθευθεί εύκολα.

Εις υγεία

Sal

ως παράδειγμα, sin (x) και cos (nx), οι οποίες είναι διαφορετικές σε συχνότητα, είναι ορθογώνια.
ή, Fourier Transform, καμία από ΛΗΞΗ (j * n * 2 * pi * f * t) 's είναι ορθογώνια, ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε το θεώρημα FT (u απορρίπτουν FT Θεωρία με ur ρήσεις).

και μπορεί να έχει άπειρο asignal orthogonal σημάτων.στο OFDM, είναι ορθή.Σε μία freq.και έχει μόλις 2 ορθογωνίων σημάτων, αλλά και τη χρήση πολλαπλών σημάτων με διαφορετικές συχνότητες.

Νομίζω ότι αν μελέτη ασύρματων επικοινωνιών από molisch (κεφάλαιο 19) τα πάντα για σας uderstand OFDM .....

κάποιος μπορεί να βοηθήσει στη σύνταξη κωδίκων για matlab OFDM

Μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

τι προτείνουμε ως ένα καλό βιβλίο για το θέμα αυτό;

Σχετικά με ορθογωνιότητα, εκεί είναι 2 έννοιες για αυτό, το μήνυμα που υποτίθεται ότι είναι ορθογώνια στο χρόνο και επίσης λέγεται ότι είναι ορθογώνια σε συχνότητα.
Αλλά για να το κάνετε mulitcarrier μετάδοσης, θα πρέπει να επιλέξει μόνο μία από τις προηγούμενες.

Αυτό που προτείνω είναι για το OFDM κεφάλαιο 4 για να διαβάσετε σε αυτό το βιβλίο: "Θεωρία και Εφαρμογές OFDM και CDMA: Wideband Wireless Communications"
μπορείτε να βρείτε τη σύνδεση εδώ: http://edaboard.com/viewtopic.php?t=159897&highlight=ofdm CDMA

χρειάζεστε για να κατανοήσουν τι σημαίνει orthogonal ...
μεταβείτε σε αυτό το site:

http://mathworld.wolfram.com/OrthogonalFunctions.html

γεια.
Είμαι φοιτητής,
τα νέα για την OFDM και υποτίθεται ότι είναι ένα έργο με χρήση OFDM.Παρακαλώ χρειάζομαι όλα υπάρχει να μάθετε για την τεχνολογία αυτή.
Ευχαριστώ.Προστέθηκε μετά από 15 λεπτά:Το υλικό αυτό μπορεί να βοηθήσει ...
Απλώς έχεις.
Λυπούμαστε, αλλά χρειάζεται login για να δείτε αυτό το συνημμένο

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back